Vergeet rijden, in de toekomst vliegen we

Auteur: , 31 Reacties

Is het dan toch? Hadden alle Science Fiction schrijvers gelijk? Gaan we vliegen? Waarschijnlijk niet maar dit is wel een ontzettend gaaf apparaat wat precies dat doet.

Straight from Back to the Future is dit de Hoverbike. Geen lullig film-modelletje zonder motor maar een echt werkend exemplaar, in elkaar gezet door een man in een schuur. Zo makkelijk kan het zijn.

Chris Malloy uit Australië is aan het project begonnen maar loopt inmiddels vast op tijd, geld en technische kennis.

De Hoverbike (www.hover-bike.com) is letterlijk een kruising tussen een motorfiets en helikopter. Voorzien van een 110pk 1170cc BMW tweecilinder boxer en voortbewogen door twee grote rotors. In theorie vliegt de Hoverbike tot 3 km hoogte met een maximale snelheid van 150km/u. De machine weegt slechts 105kg en heeft een maximaal toegestaan gewicht van 270kg. Met een berijder zwaarder dan 130kg (plus benzine) kom je de lucht niet meer in. Reikwijdte met de standaard brandstof-tank bedraagt 148km, lichtere bestuurders kunnen een dubbele tank meenemen.

Het is nog onduidelijk wanneer het concept veilig genoeg is voor productie. Alles schijnt te werken maar om beschadiging tijdens testen te voorkomen zit de Hoverbike vooralsnog vast aan de grond. In overleg kan je ook zelf komen testen, als de Hoverbike klaar is wil Chris hem gaan verkopen voor ongeveer €33.000,-. (via autoblog.com)31 reacties

Leuk, wat heeft dit met autoblog te maken?
@993turbo: inderdaad ik zie de toekomst van de auto toch wel anders voor me…………..
@reventonlove:

Hoe ziet jouw versie van de toekomst eruit?
@993turbo: Muggenzifter!!!
@993turbo: kan je meer zagen?
@993turbo: Ehmm… die rotors zijn rond? En BMW maakt niet alleen deze motor, maar ook onderdelen voor auto’s?
@mout: Ooh, het spijt me hoor? De motor komt nog altijd van een motorfiets, wat als ik me niet vergis geen auto? Dus jij mag mij vertellen wat het er mee te maken heeft..
@993turbo: geen auto is*
@993turbo: Ik bedoel juist dat ik het met je eens ben.
Wat dacht je van vliegende auto’s?
Wel gaaf lijkt wel op een grote versie van de Parrot Drone
Zelf denk ik dat vliegende auto’s of motor’s lastig gaat worden tenzij er een techniek wordt ontwikkeld waarmee dit veel makkelijker gaat dan met lucht of straalmotoren.

Ik denk eerder dat de toekomst zal bestaan uit erg snelle vervoersmiddelen (OV) welke je in enkele minuten op de plek van je bestemming brengen.
zo’n sul, hij vliegt niet eens
Altijd binnen de gebaande wegen blijven mensen, zo kom je vooruit in de wereld ;)
Levensgevaarlijk ding. De eerste die hiermee de lucht ingaat is meteen dood. Het zwaartepunt is vrijwel op de rolas. Hij is dus niet stabiel. Een momentje van onbalans en hij rolt om en het is dan niet meer mogelijk om rechtop te komen. Zoiets werkt alleen als het zwaartepunt laag zit, dus bijv. de rugzakhelicopter met de 2 rotoren boven het hoofd. Bij onbalans komt de machine vanzelf weer in de rechtop positie.
@midasracer: Dat zou je wel zeggen. Of hij moet een gyroscoopprincipe(als in een raket) hebben ingebouwd.(wat nergens staat vermeld btw)
@midasracer: Ik heb er ook 0% geloof in. Ik zie een motorblok, twee aandrijfassen en twee houten propellers. Dat is het. Waar is het evenwichtssysteem? Waar zijn de flaps/rotors/computers die dat besturen? Is er niet.. kijk maar naar de foto. De twee propellers drukken hem van de grond, de 4 spanbanden houden hem recht.

Te koop voor 33000 euro? Ik neem aan dat de premie van de uitvaartverzekering er bij inbegrepen is.
@Freewarefreak: mooie krachtterm: flaps. alleen niet echt van toepassing ;) lijkt mij. Eerder Ailerons i guess :P
@midasracer: In Amerika zijn auto’s ontwikkeld met een soortgelijke constructie, de Moller heette dat ding. Zelfde verhaal, al meer dan 40 jaar in ontwikkeling en de enige die ooit de lucht in ging was instabiel en crashte. Een lege mockup is later op Ebay aangeboden:
http://www.geekologie.com/2008/01/sky_commuter_flying_car_sells_1.php
Niets bijzonders.. Kan mijn A.R. Parrot ook.
Moet je niet willen man, vliegen.
Pfff, is dat nou alles?
@Alwood

Een bereider is een persoon die een maaltijd klaarmaakt, een berijder is diegene die jij nodig hebt!

OT:
Het is eens iets anders dan de AR.Drone..
http://www.youtube.com/watch?v=CuYXKmMQBJw
@President: lol, scherp en aangepast ;) verder misschien wel een idee om dezelfde machine ook met 4 rotors te maken zoals de Parrot Drone… kleinere bladen nodig en waarschijnlijk een stuk stabieler. Zit nog wel een stukje software achter om het allemaal stabiel te houden.
Wat dacht je van de Moller Sky Car? Die komt dichterbij een auto dan dit ding.
Het project loopt inmiddels vast door gebrek aan tijd, geld en technische kennis…gebrek aan technische kennis… en je zou er mee gaan vliegen. Dat vraagt gewoon om ongelukken.
Dit lijkt me dan toch een stuk interessanter http://www.flynano.com/. Zit denk ik comfortabeler, makkelijker te besturen, je valt niet als een baksteen naar beneden als de motor uitvalt, je hebt geen vliegbrefet nodig en gaat €27000 kosten. En er komt ook een elektrische versie van.
@viper: Ziet er grappig uit,. maar het effectieve vleugel oppervlakte lijkt me toch een beetje aan de weinig.
er wordt alleen altijd 1 ding vergeten bij dit soort dingen.

als je de capriolen zie die men soms uithaalt op de weg, en hoe vaak men dingen niet ziet. dan hoef je nog maar in 4 richtingen te kijken.

dat worden er straks 6 en men kan uit alle mogelijke richtingen komen
Toekomst zal het niet worden. Het ding is levensgevaarlijk, lastig, duur en kan geen bagage vervoeren. Maar uber-cool is hij wel! Het moet wel heeeel spannend zijn om hier mee te vliegen, vooral op 3KM hoogte!
LOL, de eerste keer dat er LPG in auto’s werd gestoken, schreeuwden er ook verschillende mensen moord en brand omdat het onverantwoord was in ondergrondse parkeergarages en bij ongevallen was het een potentiele bom enz…

Ik zeg niet dat dit veilig is, maar dit staat ook nog maar in kinderschoenen.
Je moet maar eens kijken wat we op 100 jaar tijd hebben bereikt bij auto’s in het algemeen.

We zijn gekomen van een veredelde koets, naar een voertuig dat binnenkort praktisch uit zichzelf rijdt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).