Wat is de goedkoopste bedrijfswagen verzekering?

Wat is de goedkoopste bedrijfswagen verzekering?
Een bedrijfsauto aanschaffen is eigenlijk gelijk aan het aanschaffen van een personenauto. Toch zijn er enkele verschillen. Met het verzekeren van een bedrijfsauto is het eigenlijk dezelfde situatie.

Ja, er zijn absoluut overeenkomsten, maar toch zijn er enkele verschillen. Voor nu kijken we enkel en alleen naar goedkoop bestelauto verzekeren. Verzekeren kan natuurlijk in allerlei soorten en maten, maar wat is nu eigenlijk de goedkoopste bestelautoverzekering? Dat gaan wij uitzoeken.

Voordat je een bedrijfsautoverzekering afsluit, is het belangrijk om te beginnen met een bedrijfsauto die niet veel kost in de verzekering. Dat lijkt vrij simpel, maar wordt veelal vergeten. Dus is het zaak om bij het zoeken naar een bedrijfsauto te kijken naar een relatief kleine bedrijfsauto met niet al te veel vermogen. Een nieuwe Mercedes-Benz Sprinter met 190 pk is natuurlijk erg gaaf, maar uiteraard een stuk duurder dan een Citroen Berlingo 1.9 D.

Er zijn drie verschillende typen verzekering voor het verzekeren van een bedrijfsauto. Deze zijn in principe geheel gelijk aan die van een personenauto.

Expert

Bestelautoverzekering WA Casco

Dit is de meest complete vorm voor het verzekeren van een bedrijfsauto. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat in principe alle schade gedekt is. Zowel de schade die je aan anderen veroorzaakt, maar ook aan je eigen auto. Met andere woorden, als je zelf een ongeluk veroorzaakt, wordt niet alleen de schade vergoed van de auto die je hebt aangereden, maar ook de schade aan je eigen auto. Dit is uiteraard niet de goedkoopste manier om je bedrijfsauto te verzekeren. Integendeel, het is de duurste manier. Wel is het zeker te overwegen als je niet de goedkoopste bedrijfsauto hebt.

Bedrijfsautoverzekering WA + beperkt casco

Dit is een soort ‘tussenverzekering’. Je bent in elk geval verzekerd voor de schade die je bij een ander aanbrengt, dat is ‘Wettelijke Aansprakelijkheids’ gedeelte. Dan het beperkt casco gedeelte, daarmee zijn bepaalde dingen wel meeverzekerd. Denk aan bliksemschade bijvoorbeeld, maar ook hagelschade, diefstal en brandschade worden vaak gedekt. Let op, dit kan per verzekering verschillen.

Bedrijfsautoverzekering WA

In sommige gevallen refereren de verzekeraars aan de ‘basisverzekering’. Je bent verplicht een WA-verzekering af te sluiten voor je bedrijfswagen. Daarmee ben je verzekerd tegen de schade de je bij een ander toebrengt. Als je schade aan je bedrijfsauto hebt, zul je deze zelf moeten vergoeden. Het grote voordeel van deze verzekering is dat deze veruit het goedkoopst is.

Het scheelt enorm per auto, uiteraard, maar reken maar dat een WA Caso bedrijfsauto verzekering verreweg het duurst is. De WA bedrijfsautoverzekering is verreweg de goedkoopste bedrijfsautoverzekering. Nu is een bedrijfsauto verkering in veel gevallen uit te breiden met diverse pakketten. Zie het als een soort aanvullende verzekering. Het scheelt een beetje per verzekeraar, maar zo kun je een voordelige verzekering afsluiten, die wellicht net wat meer aansluit op de specifieke wensen.

Toepassing

Iets wat men vaak vergeet bij een bedrijfswagenverzekering, is de toepassing van de bedrijfswagen. Wat ga je met de bedrijfswagen doen? Is het een auto die je op de zaak hebt gezet puur om jezelf te vervoeren? Of ga je toch items vervoeren? Afhankelijk van de waarde ervan kan het wijselijk zijn om een aanvullende verzekering te kiezen.

Nu je weet welke verzekering het goedkoopst is, kun je op zoek naar een goedkope verzekering. De meeste zijn online te vinden. Dat niet alleen, vaak kun je ze ook online afsluiten. Het enige wat je nodig hebt zijn de gegevens van de bedrijfsauto, waaronder het kenteken en de meldcode. Mocht je de meldcode van de auto niet weten, is er een eenvoudige oplossing. De meldcode is altijd gelijk aan de laatste vier cijfers van het chassisnummer.

Wat is de goedkoopste bedrijfswagen verzekering?

Vergelijkingssites en huisverzekeraar

Online zijn er veel vergelijkingssites te vinden. Natuurlijk is de goedkoopste uitkiezen vrij eenvoudig, je zoekt immers de verzekeraar die het laagste maandbedrag vraagt. Echter, zorg er wel voor dat de verzekeringen exact gelijk zijn. In sommige gevallen zijn de verschillen wat groter maar staan er nog een paar aanvullende pakketten standaard in. Een andere handige tip: bel je eigen verzekeraar. In sommige gevallen kunnen ze voor een bestaande klant soms een extra aantrekkelijke offerte maken.

Sowieso is een goede voorbereiding altijd verstandig bij het zoeken naar een goedkope bedrijfswagenverzekering. Mocht je twijfelen tussen diverse bedrijfswagens, is het zeker aan te raden om alvast de bedrijfswagenverzekering te checken. Dit gebeurt vaak op basis van het kenteken va de auto, of je mocht alle specificaties van de auto kennen. In sommige gevallen herkent de database de auto niet, dus een kenteken heeft altijd de voorkeur. Zo kun je dezelfde vergelijkingssites gebruiken om nu te kijken bij welke auto de verzekeringskosten het laagst zijn. Zo weet je 100% zeker dat je de goedkoopste bedrijfswagenverzekering hebt gekozen.

Daarnaast is het altijd handig om naast de vergelijkingssites ook navraag te doen bij jouw huisverzekeraar. Als ondernemer heb je immers meerdere verzekeringen afgesloten voor je bedrijfsvoering en wellicht is er bij jouw verzekeraar wel een ‘pakketvoordeel’ mogelijk die niet op de vergelijkingssites genoemd wordt. Daarnaast kan het efficient zijn om alle verzekeringen bij 1 partij te hebben lopen.

Het belangrijkste bij je zoektocht naar de goedkoopste bedrijfswagenverzekering is dus logischerwijze eerst bepalen welke verzekering je wenst. Alleen WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco en dan is het zaak om alle gegevens bij de hand te houden en aan de slag gaan op de verschillende vergelijkingssites.

Om een idee te geven hebben wij een steekproef gedaan op 1 september op een aantal vergelijkingssites.

Laten we eens uitgaan van twee realistische scenario’s. Natuurlijk is ieders situatie verschillend, maar je bent op zoek naar een bedrijfsautoverzekering en prijs is voor jou erg belangrijk, anders las je dit artikel niet.
We maken gebruik van 1 veelgebruikte vergelijkingssite. Independer.nl

Let op! Het betreft een indicatie, prijspeil 1-9-2019.

Situatie 1
(Beginnend) Ondernemer met een tweedehands bedrijfswagen op zoek naar een WA dekking
Peugeot Partner (kijk hier als je een nieuwe wilt configureren) van 5 jaar oud
dagwaarde circa €6.000,- (excl btw en BPM)
Cataloguswaarde €20.000,- (incl BTW en BPM)
0 schadevrije jaren
20.000-25.000 km per jaar
Gebruik: Bouw
woonachtig in Rotterdam
25 jaar oud

WA dekking per maand
€ 92,61 Univé
€ 101,86 De Goudse
€ 114,47 Reaal
€ 126,44 Klaverblad
€ 136,89 Allianz
€ 145,41 ASR
€ 157,24 Avéro

WA beperkt casco per maand
€ 108,44 Univé
€ 110,24 De Goudse
€ 136,27 Klaverblad
€ 142,19 Reaal
€ 153,78 ASR
€ 159,85 Allianz
€ 171,57 Avéro
bron: independer.nl prijspeil 1-9-2019

Situatie 2
Ondernemer met een nieuwe bedrijfswagen op zoek naar de volledigste WA Volledig Casco dekking.

Opel Movano, nieuw
Cataloguswaarde € 42.000,- (incl BPM/BTW)
5 schadevrije jaren
20.000-25.000 km per jaar
Gebruik: Bouw
woonachtig in Rotterdam
35 jaar oud

WA Volledig casco per maand
€ 144,35 De Goudse
€ 163,70 ASR
€ 179,03 Klaverblad
€ 182,31 Reaal
€ 187,30 NN
€ 198,11 Avéro
€ 211,05 Allianz
€ 220,74 Univé
bron: independer.nl prijspeil 1-9-2019

Het belangrijkste bij je zoektocht naar de goedkoopste bedrijfswagenverzekering is dus logischerwijze eerst bepalen welke verzekering je wenst. Alleen WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco en dan is het zaak om alle gegevens bij de hand te houden en aan de slag gaan op de verschillende vergelijkingssites. De bovenstaande prijzen zijn slechts indicaties omdat de situaties fictief zijn. Jouw eigen situatie zal er zeker van afwijken, maar het is goed om een indicatie te hebben. Je ziet dat het tientjes per maand kan schelen als je de verzekeringen naast elkaar legt. Doe hier je voordeel mee en confronteer je eigen verzekeraar ook met de gevonden tarieven voor jouw situatie. Dat kan zeker geen kwaad.