Deutsche Tourenwagen Masters 2007

Auteur: , 9 Reacties

Een nieuw seizoen DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) gaat 22 april aanstaande van start op de Hockenheimring Baden-Württemberg. En ook dit jaar weer is de DTM te gast op Circuit Park Zandvoort, waar van 27 tot en met 29 juli de zevende race van het seizoen wordt verreden. Uiteraard hopen de coureurs, waaronder regerend kampioen Bernd Schneider, op succes met de nieuwe C-Klasse, die parallel met de productieversie werd ontwikkeld.

Tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen laat weten: “De DTM is voor mij de beste toerwagenserie ter wereld en hier wil ik winnen.” De Schotse Susie Stoddart rijdt met een C-Klasse uit 2005, evenals DTM-nieuweling Paul di Resta. Stoddart weet dat ze vooral aan haar prestaties in de trainingen moet werken. “Als ik het in de kwalificatie beter doe, worden de resultaten in de races ook beter.”

Na de start van het seizoen op Hockenheim volgen wedstrijden in Oschersleben (6 mei), op de EuroSpeedway Lausitz (20 mei), op Brands Hatch (10 juni), de Norisring in Neurenberg (24 juni), in het Italiaanse Mugello (15 juli), op Circuit Park Zandvoort (29 juli), op de Nürburgring (2 september) en in Barcelona (23 september). De finale wordt verreden op 14 oktober, wederom op Hockenheim. Alle races worden live uitgezonden via het eerste Duitse televisiekanaal ARD en zijn naderhand ook te zien via RTL7.9 reacties

Audi heeft negen van de tien rijders bekendgemaakt die komend seizoen achter het stuur van een A4 DTM-bolide plaats zullen nemen.

Het Abt Sportsline fabrieksteam bestaat net als vorig jaar uit de Zweed Mattias Ekström, de Deen Tom Kristensen en Martin Tomczyk uit Duitsland. De plaats van Heinz-Harald Frentzen bij het team is overgenomen door Timo Scheider die vorig jaar nog voor het Rosberg privéteam uitkwam.

Het Rosberg-team verschijnt dit jaar aan de start met Lucas Luhr en Mike Rockenfeller. Beide coureurs hebben een jarenlange ervaring met het racen met Porsches in verschillende GT-klassen. Er zal gereden worden met de Audi A4 volgens de 2006 specificaties. Ook het Phoenix-team zal met 2006-bolides aan de start verschijnen. Christian Abt krijgt de snelle Fransman Alexandre Premat als teamgenoot. Premat reed de afgelopen jaren met veel succes in de A1GP en de GP2.

Het TME team van Spyker-teambaas Colin Kolles zal met twee 2005-auto’s aan de start verschijnen. Vanina Ickx zal net als vorig jaar een van de coureurs zijn. Wie de Belgische als teamgenoot gaat krijgen is nog onbekend.
Ziet er echt superdik uit! Een enorme vooruitgang vergeleken met de vorige DTM wagen
Laag aan de grond! :P En laat maar komen ;)
Het betekent toch Deutsche Tourenwagen Meisterschaft i.p.v. Masters want je moet het dan ook gewoon Deutsch houden he…
Ik las in Motorsport Aktuell dat de nieuwe auto’s een probleem hebben, de nieuwe C-klasse zou door zijn vormgeving veel minder arodynamisch zijn als het oude model.

Het probleem zit hem in de nieuwe hoge neus waardoor de CW waarde wat hoger licht als bij het oude model, het gekke is dat de nieuwe C-klasse dus daardoor ook minder druk achterop de auto heeft. Mercedes heeft geprobeerd dit op te lossen maar een echt antwoord hadden ze er niet op. Mercedes is zelfs bang dat de oude auto’s sneller zullen zijn, ze proberen nu door een regel wijziging er voor te zorgen dat de oude auto’s met straf gewicht moeten gaan rijden omdat die een voordeel zouden hebben.

Vond het een leuk en interessant verhaal in Motor Sport Aktuell ben benieuwd hoe dit verder gaat!!!!

Groeten

Niels
Live op ARD! Die zit bij mij in het pakket! Meer een rede om thuis te blijven.
Want Hakkinen is natuurlijk een van de beste racers aller tijden.
http://youtube.com/watch?v=NQ4vRxgeTnw
Miss moet ik dit dan toch maar een keertje gaan volgen. Lijkt me interessant. Wel hard van die nieuwe C-klasse. Vraag me ook wel af wie de 10e Audi rijder zal gaan worden.
Beste BMW,

Dump F1 en ga terug naar het DTM.

Met vriendelijke groet,

ForrestGrr
Leuk voor die duitse bratwursten…geef mij maar de formule1.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).