Alfa Giulietta is de echte Auto van het Jaar?

Auteur: , 75 Reacties

Een paar dagen geleden werd de uitslag van de jaarlijkse Auto van het Jaar-verkiezing bekend, met als winnaar de elektrische Nissan Leaf. Mijn ongezouten mening over de waarde van deze verkiezing en de uitslag heb ik reeds gegeven (hetgeen bij een deel van de reaguurders de wenkbrauwen kennelijk ietwat deed fronsen), dus daarover hoeven we niet meer in herhaling te vallen. Maar is de winst van de Leaf wel reglementair?

De eerste paragraaf reserveer ik ter vedediging van mijzelf, alvorens u mij weer voor een zuurbek en een EV-hater gaat uitmaken. Ten eerste heb ik persoonlijk helemaal niets tegen EV’s an sich, en juich elke technologische ontwikkeling (die onze aarde schoner maakt) toe. Ik begrijp dan ook niet waarom het gros van de anti-reaguurders deze conclusie trekt (dingen die ik nooit gezegd heb als zulks interpreteren). Mijn kritiek is voornamelijk gericht op de marketingmachine rond EV’s/hybrides, mensen die de EV nu al als volwaardig alternatief voor de verbrandingsmotor beschouwen terwijl de techniek slechts in zijn kinderschoenen staat, en met name op de devaluatie van de waarde van de COTY-titel en het kontendraaiende journaille dat ineens op de EV duikt als een vlieg op stroop.

Maar goed, terzake: mijn argument waarom de Leaf eigenlijk helemaal geen COTY kan zijn, en de nummer 2 (de Giulietta) dus eigenlijk de kroon verdient, komt voort uit de regels die de organisatie van de COTY zelf heeft opgesteld. Hierin is het volgende te lezen:

In September, the Jury Committee draws up a list of eligible cars from all the newcomers presented over the previous 12 months. Eligible cars must be essentially new models, not simply changed cosmetically or by the installation of new engine or a transmission. They are considered irrespective of their country of origin but must be available in at least five European countries at the time of voting and have an expected sales volume of 5,000 a year.

Echter:
– De productiestart was in oktober
– De levering start in december in Japan en in de VS
– De eerste auto’s voor de Europese markt komen begin 2011

De introductie van het model was is maart, in Genève, maar hij is nog nergens in Europa leverbaar, terwijl de regels over ‘available’ reppen. Navraag bij Nissan leverde het volgende antwoord op:

Innovatie heeft (terecht) gewonnen! De Nissan LEAF is te bestellen in Zwitserland, Portugal, Ierland, UK en Nederland. In vijf landen dus zoals het reglement van de Auto van het Jaar dat voorschrijft.

In Nederland zijn overigens de eerste serie van 100 auto’s al uitverkocht. Deze zullen in februari en maart worden afgeleverd. Vanaf juni verwachten wij de Nissan LEAF in de showroom van geselecteerde Nissan dealers.

Door de Leaf simpelweg op (pre-order) prijslijsten te zetten hebben ze het puntje ‘availability’ mooi omzeild. En deze prijslijsten brengen mij bij mijn tweede punt. In eerste instantie zou de Leaf namelijk helemaal niet verkocht worden in Nederland, maar slechts in een drietal landen: Portugal, het VK, en Ierland. Hiermee zouden ze niet voldoen aan de eis dat de COTY in minstens 5 Europese landen te koop moest zijn. Maar ziehier: plotsklaps staat de EV ook in Nederland en Zwitserland op de lijst, waardoor ineens wordt voldaan aan de voorwaarden voor verkiezing tot COTY. Wat een toeval!

Begrijpt u nu een beetje waarom mijn haren overeind gingen staan van deze uitslag? Formeel gezien is aan alles voldaan, en het antwoord op de titel van het artikel is dan ook volmondig ‘nee’, maar geloofwaardig is de ‘overwinning’ in mijn ogen geenszins.

Tot slot lijkt Alfa zelf nog wat olie op het voor te gooien in haar nieuwsbrief. De laatste editie hiervan kopte namelijk met de titel: “Alfa Romeo doet het weer: Car of the year 2011” (subtitel: Giulietta als eerste geëindigd). Sorry? Hebben we naar dezelfde verkiezing zitten te kijken? Maar een opheldering voor deze schijnbare tegenstelling volgt al snel: het blijkt weer een uitermate slappe twist van de PR-hoeren te zijn. Zij baseren zich namelijk op het stemgedrag van de Nederlandse journo’s. Hieruit komt de Giulietta net bovenaan te staan, maar internationaal wint de Leaf, hetgeen ook gewoon door Alfa erkend wordt. Wat een dooie mus weer, applaus.75 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Haha, goeie grap/fout van ze!! Al vind ik niks speciaals aan de nieuwe Giulietta!
Ik zie wat overeenkomsten met het WKbid? Die COTY is toch gewoon afhankelijk van hoeveel je als merk inbrengt bij de organisatie?
Haha.. laatste stuiptrekking van een Alfa fan-boy.
Beetje zuur dat een alfa tweede word of niet.

Wat is er nu innovatief aan de Giulietta?
Hij had teminste wel de eerste prijs in de
‘Meest overdadig gebruik van LED`s in de achterlichten’-award.
Dacht dat Alfa na de MITO geen gay-ige auto kon maken.. maar het is ze toch gelukt! Chapeau!
Neen, want in het donker zijn die led-lichten maar mottig. Goed voor deze tijd van het jaar misschien, zo’n rijdende kerstboom. Verder wat een knappe wagen.
Svenska Aeroplan AB
@ autoblogger: ja, dat wou ik nou net zeggen! We weten allemaal hoe het werkt met dit soort verkiezingen tegenwoordig…
Svenska Aeroplan AB
PS: wat ik me nog afvroeg: kan iemand met vertellen wat zo’n ‘Full EV’ doet in het weer van de afgelopen dagen? Of in Scandinavië bij -30 graden? De accu van mn camera is dan na 2 foto’s leeg… Dus je actieradius is dan 2 km??
koreantaxiproductions
nou ja, die guiletta is in feite ook maar een aangepaste Bravo… wel een hele mooie, dat wel
@koreantaxiproductions: daar zou ik dan maar niet over gaan klagen, want de conclusie van jouw opmerking is dus: zonder de Bravo had de Giulietta niet bestaan. Want Alfa heeft niet de centen om zo’n model helemaal zelf te ontwikkelen. En daarbij is er helemaal niks mis met de Bravo!
@koreantaxiproductions: Een Bravo? Heel dat platform is volledig re-engineered, en heeft quasi niks in common met andere wagens. Toekomstige Fiat modellen zullen hoogstwaarschijnlijk wel gebruik gaan maken van dit nieuwe platform waarop de Giulietta staat…

En idd – de Alfa had moeten winnen. Schitterende rijprestaties en weggedrag, cutting edge motoren-technologie, en een ongeevenaarde NCAP uitslag…
@koreantaxiproductions: Een Bravo? Heel dat platform is volledig re-engineered, en heeft quasi niks in common met andere wagens. Toekomstige Fiat modellen zullen hoogstwaarschijnlijk wel gebruik gaan maken van dit nieuwe platform waarop de Giulietta staat…

En idd – de Alfa had moeten winnen. Schitterende rijprestaties en weggedrag, cutting edge motoren-technologie, en een ongeevenaarde NCAP uitslag…
je hebt gelijk, ze rekken de regels wel heel erg op. Aan de andere kant is de Alfa mooi maar weinig vernieuwend. Multi air bestaat al enige tijd.
ik denk zelf dat de titel niets meer voorsteld ten opzichte van 10 jaar terug.
Dus als ik het goed begrijp; als het de auto van het jaar 2012 geweest was, dan had je hier staan juichen en net zo’n “dick sucker” geweest als al die andere “dooie bomen journalisten”?

Leuk geprobeerd mr sucks-a-lot…
Ik snap je verhaal helemaal, Sir Smokalot. De PR-wonders die er voor zorgen, dat aan de regels van verschillende spelen wordt voldaan, “In There Own Kind Of Way”

EV’s en hybrides zijn geen in mijn ogen schone voertuigen, het oogt allemaal maar zo en door dat positief te gebruiken, is het voor onze overheid een legale manier van milieubewust denken en handelen geworden.
Maar ik trap er niet in, in dat soort gein, net als in de onrust stokerij van een millenium bug, of een ziekte verwekkende epidemie, die ons zou overkomen. Bangmakerij mag het van mij heten en ik ben niet bang uitgevallen, dus bewaak ik mijn eigen grenzen van het toelaatbare. Zeker zolang ik het gevoel heb, dat je bijna overal en altijd waakzaam moet zijn voor nepperij.

Een goed stuk tekst, waarin ik je nogmaals gelijk geef, laten wij de Alfa Romeo Guiletta uitroepen tot officieuze COTY, dan zien wel weer wat er van komt.
‘Available’ betekent volgens mij ‘beschikbaar’. Volgens mij zijn alleen de orderformulieren beschikbaar, maar de auto zelf nog niet. Of kan ik nu naar een willekeurige dealer lopen (rijden kost teveel CO2) om een proefrit te maken? Want dat zou moeten kunnen, als die auto ‘available’ is.

Nissan zal wel heel wat steekpenningen hebben betaald om dit voor elkaar te boksen… Alles uit de kast gehaald om niet volgend jaar tegen de Prius MPV te hoeven opboksen…
Ik heb die leaf zien rijden afgelopen maand in Lissabon, maar Allemamaggies! Die is lelijk. Dat hele auto van het jaar is natuurlijk zoiezo maar een dom gedoe. voor mij eerder een aanduiding de betreffende wagen te mijden.
Guilietta is een prachtige auto, dat barrel van Nissan vind ik een tandenloze groene vertoning. Maar dit is louter mijn persoonlijke mening. De COTY verkiezingen vind ik altijd maar een farce, maar dat is met veel van dit soort verkiezingen.. het gaat er om hoeveel invloed en centjes je hebt. (zie uitslag wk 2018/2022 van gister)
-edit: schelden doe je maar ergens anders-
@koreantaxiproductions, gewoon een bravo? onderstel is vr 95% aangepast, niet meer zo bravo als je het mij vraagt.
sir_smokalot = Kanye West?
En nu weet ik het zeker, voortaan worden er alleen maar elektrische auto’s genomineerd, dus eigenlijk kan elke autobouwer het nu al skake.
..wellicht zijn gratis japanse hoeren beter dan de italiaanse ?…
En ook hier zitten weer de vag kneuzen. De Jet een Bravo? Ok….audi een vw? Seat een vw? Skoda een vw? Porsche een vw? En ga zo maar door. Kijk dus eerst even in eigen keuken kleuters.

Nissan heeft het gewoon slim gedaan. Ff snel wat landen erbij en pre-orderen…klaar is het blaadje.
tsja wat is en nu nieuw aan die spuug lelijke alfa? die niet eens meer op een alfa lijkt naar mijn idee net zo als die karakter loze mito en 8c.. bah bah

Technologie is helaas beter dan wat uiterlijk vertoon.
Het oog wil ook wat maar daarom nu auto van het jaar? nee dat is het niet waard zeker niet bij die volkswagen in spee.

Noem het slinks en achterbaks..
Beter zie je het gewoon als vernieuwend tsja dat is nissan nu eenmaal.. niet alleen met de regels “ombuigen”
Maar ook met de auto zelf.

wellicht heeft nissan wel hulp gekregen van volkswagen. Zodat alfa straks voor een prikkie te koop is.
Veel plezier met je complot theorie…

Verder sluit ik me aan bij Benjamin1. Niks meer aan toe te voegen.
@klaas: Inderdaad…aan dat achterlijke gezwets van jouw valt er inderdaad niets meer aan toe te voegen.
Beetje heel erg tegenstrijdig dit, eerst zit je heel de COTY verkiezing af te zeiken als niet belangrijk etc. Je begon je vorige artikel zelfs met ‘who cares’, nou kennelijk care jij toch heel veel als je de moeite neemt om dit lange stuk tekst te typen lol!
Zelfs ik vind de COTY verkiezing ook niet echt fantastisch, maar hoe dan ook heeft de Leaf gewoon eerlijk en terecht gewonnen (met een loophole, maar wat is daar mis mee?). Waarom zou per se de Giulietta moeten winnen? Ding ziet er wel mooi uit, maar daar houdt het wel mee op, terwijl de Leaf veel innoverender is.
Als vernieuwd inderdaad HET critium is:
•Alfa Romeo Giulietta: Multiair! Systeem bestond al langer bij BMW, maar Alfa / Fiat is wel de eerste die het systeem betaalbaar heeft weten te krijgen. Alleen is de Guillieta niet de eerste die het systeem heeft.
•Citroën C3/DS3: NIet vernieuwd, alleen leuk ontworpen.
•Dacia Duster: NIet vernieuwend, goedkope suv is al jaren opde markt als Lada Niva.
•Ford C-Max/Grand C-Max: Niet vernieuwend, of het moet zijn dat suffe MPV’s opeens ietsje minder suf zijn.
•Nissan Leaf: Eerste elektrische auto die in grote oplage zal worden geleverd. Hoewel de Tesla natuurlijk ook wel redelijk verkoopt. Nou is die wel duur, maar voor dat geld krijg je er tenminste wel accu’s bij.
•Opel Meriva: Flexibel en suicide doors… Op zich unieke combo, maar wel van dingen die er al lang zijn.
•Volvo S60/V60: Remt zelf als een voetganger op precies de goede plaats staat. En daarmee is het een volledig nieuw systeem. Hoewel er al langer zijn die zelf remmen… Hmmmz…

Eigenlijk zijn ze geen van allen een echt goede kandidaat…
@Don: Multi-air bij BMW? Dacht het niet…denk dat je het over Valvetronic hebt, maar dat is een systeem dat toch heel anders werkt dan Multiair. Multiair heeft maar 1 nokkenas en kan de kleptiming en lift perfect gecontroleerd worden aan de intake zijde, terwijl Valvetronic nog altijd met twee nokkenassen werkt en enkel de lift kan veranderen.
@Don: De Dacia Duster is een goede, degelijke, basic kleine SUV voor een scherpe prijs. De Lada Niva daarentegen is een oud hok van >30 jaar oud. Niet te veel vergelijken aub
Dat al dat elektrische gedoe overhyped wordt, is vrij logisch. Ontwikkeling duurt lang, en men heeft op korte termijn geld nodig. Dus men liegt over de mogelijkheiden van de elektrische wagen. Dat een elektrisch wagie COTY geworden is, lijkt me ook niet zuiver. Er zou heel wat politieke invloed achter kunnen zitten…
achja, bij zulke organisaties is de uitslag al op voorhand bekend. Verhaaltje fifa-WK
Okay jongens.. Alfa is het bijna het enige merk dat nog kunstenaars als designers heeft. (Tot nu toe.. Ik houd men hart vast voor de Giulia..)
VAG maakt al 15 jaar dezelfde auto’s met om de 5 jaar andere lichten… BOEIEND!
Alfa Guillieta: ondersturende italiaanse meuk die eigenlijk niet meer is dan een fiat bravo met een ander kleedje en dat wordt dat niet de auto van het jaar… wat hadden we dan verwacht?
@Gerrelekker: Jij bent lekker op de hoogte zie ik. De Giulietta wordt in reviews alom geroemd om zijn rijeigenschappen. Het onderstel is compleet anders ten opzichte van de Bravo. En heb je ooit een Bravo met een multiair motor gezien?
Ik vermoed dat sir smokalot zijn argumentatie -waarom de Leaf niet de terechte winnaar is- pas heeft verzameld en opgezocht nadat hij veel kritiek te zien kreeg bij zijn vorige artikel over de Leaf. Aangezien hij anders bij zijn vorige kritische artikel wel deze sterke argumentatie kenbaar had gemaakt. :|
Psssst die stroom komt gewoon uit een kolen- of gascentrale of gaat er alleen maar “groene” stroom in?
@Bob: Zit inderdaad een filter op, hij herkent stroom opgewekt door kolen.
Alleen lieve stroom wordt opgenomen door de carebear batterij.
Schijnt ook dat je de auto onderweg ook kan op-knuffelen.

Wat een aanfluiting die verkiezing, snel even op administratie zorgen dat de Leaf wint, Nissan wist de uitslag al van te voren.
Puberaal gejank. Ga bij FOK schrijven.
@Priuslover: Wil niet persoonlijk worden, maar in je naam zitten al zoveel elementen die voor mij totaal onbegrijpelijk zijn.
Een Prius mooi vinden is 1 ding, ik kan me het niet voorstellen maar gelukkig is smaak iets wat je voor jezelf mag bepalen.
Maar van een Prius houden?
Van welke plannet kom je dan? Een Prius rij je met een reden, en voor de meeste Nederlanders is die reden dat ze dan genoeg geld overhouden om goedkope plastic meuk extra te kunnen kopen, of nog een keer extra met het vliegtuig per jaar weg kunnen, of de natuur in oa Bangladesh te vervuilen met zogenaamde merkkleding waar anders geen budget voor was. Maar een Prius rij je nooit en te nimmer om zijn weggedrag of prestaties!
Het is juist een nog veel erger statement als dat je kan maken met bv een Hummer, juist door te zeggen, ik rij Prius dus…..

Als een Hummer of heerlijke V8 Maserati een verlengstuk van je pik zouden zijn dan is een Prius toch zeker het tegenovergestelde, en nog erger omdat de staat meebetaalt!
Dus geen pik EN geen ballen!
Who cares? Heeft er ooit iemand hier een auto gekocht omdat die de “auto van het jaar” was?
@De auteur van dit artikel: boeien!?!
@Vincenzo,
Als jij in die onzin wil geloven, vind ik het best. Maar snap dat de intelligentere medemens onder ons, het niet voor zoete koek neemt. Welk merkvoorkeur, of oriëntatie je ook op los laat.

OT: COTY is echt al een tijdje gebakken lucht verkopen, aan hen die het slikken als zoete koek.
Maar elke mediavorm heeft tegenwoordig rare gewoontes. Gelukkig kun je er voor kiezen, om er aan mee te doen, of niet. Als je ervoor kiest mee te doen, weet je ook wat je te wachten staat. Hoewel het er wel steeds bonter gemaakt wordt.
Zonder de media, wordt je ook niet bijvoorbeeld dommer, eerder verfrist het je blik, door de helderheid en transparantie die ontstaat. Eenvoud kan een gezuiverd beeld opleveren.
Beetje Verward
Tja, verliezen is moeilijk.

Overigens draaien er wel meer marketingmachines. Zo is het VAG (Audi en VW voorop) gelukt om iedereen te laten geloven dat zachte kunstoffen in het interieur bepalen of een auto door de beugel kan of niet.

Zelfs de bejaarden die auto’s beoordelen in de Kampioen laten het afhangen van “de gebruikte materialen”. Sjappoo.
@Beetje Verward: dat van die zachte kunststoffen is i.m.o meer een anti-reactie op vooral Aziatische auto’s die al jarenlang aan de gang is, en waaraan iedere autotester inclusief Wouter zich schuldig maakt. Hard plastic interessert mij niet anders dan dat het na een paar jaar wel erg begint te piepen en kraken, maar dat doet het ook wel met een zachter toplaagje.
@Beetje Verward: die is nogal simpel. Mercedes (de moeder van alle premium merken) en BMW doen dat ook. Dus Audi en VW ook. En eerlijk gezegd, zachte kunststoffen zien er beter uit, voelen beter aan en geven meer mee als je er met je kop tegenaan knalt.
Alinea 2 is redelijk uit mijn hart gegrepen. Als iemand CO2 uitstoot serieus neemt, koopt deze persoon nog heel lang geen EV of hybride, maar verhuist, neemt de fiets, werkt thuis en ga zo maar door. Een diesel rijden mag ook uiteraard, als men zichzelf zo onmisbaar vindt dat die kilometers naar de (af)werkplek zin hebben.

Als maatschappij stoppen we ons schaarse subsidiegeld in projecten die nu al rendement opleveren, en die zijn er ontzettend veel.
@Laurens: idd…! En stop met vlees eten en plastic meuk uit china aan te schaffen.
Het is ook niet toevallig dat de Leaf onlangs bij ik meen Fifth Gear opvallend positief beoordeeld werd en een doorbraak in EV’s werd genoemd.
Zeer opvallend blijft dat de laatste 15 jaar maar liefst 6 keer een Fiat of Alfa de Maxi Coty titel in de wacht sleepte, blijkbaar zijn de Italianen toch erg goed met smeergeld.
Bij BMW en Volvo halen ze waarschijnlijk zuchtend de schouders op, hoewel een opmars van het nu Chinese Volvo de komende jaren niet uit te sluiten is. Let goed op de reisjes van journalisten naar de Chinese Muur e.d.
Grappig, binnen een minuut na elkaar. Kan derhalve geen reactie zijn, want zo snel typ ik nou ook weer niet. Maar het soort dat ik voor ogen heb (de subsidie hypocriet) was het impliciet wel, het had een reactie kunnen zijn.

Nogmaals gefeliciteerd overigens, Nissan, heel veel bijzonders is het niet, maar in deze eeuw wel het eerste EV volumemodel. Succes gesubsidieerd.
doe mij maar de Giulietta.

beter.
Nu zitten wel met een auto van het jaar die (vrijwel) niemand wil. Het is vooral sneu voor Opel, de Meriva 2 is wel een verkoop topper en heeft met die handige kinder inlaad deuren een echte innovatie.
Ik vind die Alfa Giulietta erg vet, dus van mij mag het!
Steun voor Bob en Bert…en mijnheer Prius als jij net zo rijdt als de meeste Priusrijders nl boven de toegestaande maxium snelheid ipv milieuvriendelijke aangepaste snelheid mag jij je mondje houden. Of compenseer je je suffe auto die je van de baas MOET rijden door hard door te rijden?? Ik denk dat het hele prius verhaal niet werkt als je hard op de snelweg je kilometers maakt. Ten eerste zul je de EU verbruiksnorm niet halen en ten tweede twijfel ik enorm aan de daadwerkelijke uitstoot. (deze zal in de praktijk veel minder gunstig zijn). Zolang de electriciteit via ‘normale’centrales gemaakt wordt en het rendementsverlies van de accu ect. nog niet is verbeterd, is de aanschaf van een EV gewoon een LEUGEN. Priusje als jij in een leugen wil geloven, prima maar zout op van de linker baan want daar willen wij autobloggers auto’s zien en geen vervoermiddelen.HAHA
Kan mij wat schelen dat die lelijke Leaf COTY is geworden. Ik ga m’n saaie lease BMW volgend jaar inruilen voor een Alfa! Joepie!
Carlo Brantsen (CARROS)
Het schipperen met de toelatingscriteria is al zo oud als de COTY-verkiezing zelf; wat dat betreft zijn er daarvan vele voorbeelden, ook voor rekening van het Fiat-concern. Dus in dat opzicht heeft de Alfa slechts een koekje van eigen deeg gekregen. Blijft de vraag: is de Leaf een terechte winnaar? Als het accent bij de jurering lag op ‘innovatie’ en het stimuleren van nieuwe ontwikkelingen, dan is de juiste keuze gemaakt, ook al betreft het hier een auto die op z’n hoogst voor 10% van de automobilisten enig nut heeft. Wie de emotie laat meetellen gaat onvoorwaardelijk voor de (magnifiek rijdende!) Alfa Romeo. Je zou, al met al, rustig kunnen stellen dat de Leaf weliswaar titeldrager is, maar dat de Giulietta met dat minimale puntenverschil en zijn veel bredere inzetbaarheid de morele winnaar is. (Ook) hulde aan de Alfa dus!

PS: waar maken we ons druk over: tegen de tijd dat de Leaf redelijk leverbaar is (juni/juli) duurt het nog maar vier maanden of er is alweer een nieuwe Auto van het Jaar…
@Carlo Brantsen (CARROS):
mee eens, maar wat wel bizar is, is dat de Toyota IQ vorig jaar de overwinning werd afgenomen omdat die net te innovatief was, en niet voor alle publiek was…en de Polo won.
@Carlo Brantsen (CARROS): Alfa Romeo maakt zich hier terecht wel druk over en claimt een tweede plaats als een overwinning. Zie de Alfa Romeo nieuwsbrief: http://mailfizzion.nl/display.php?M=143736&C=b7d6bf55dc7dc20c91c677bdee2b77c4&S=499&L=123&N=261 Het vervelende van deze verkiezing is dat als Nissan deze verkiezing heeft gekaapt dit ten koste van Alfa Romeo is gegaan. Een merk met passie en historie dat ik alle kansen gun om er weer bovenop te komen. Ze zijn bij Alfa Romeo erg goed bezig door het ontwerpen en produceren van prachtige en sterke modellen met die eigen flamboyante stijl. Ik zou me als Alfa Romeo dan ook niet naar de tweede plaats laten zetten door een elektrisch niche modelletje dat nog niet eens leverbaar is in Europa. Een minne marketing streek van Nissan leidt hier tot een waardeloze uitkomst van de Car of the year 2011 verkiezing. Als je dan ziet dat de Polo vorige jaar deze verkiezing heeft gewonnen kun je terecht afvragen of er nog enige waarde aan de uitslag te geven is. Ik hoop dat de consument wat verder kijkt dat naar deze “winnaars”.
Doe mij maar gewoon de Giullietta, dat is beter dan dat rothok van een Nissan!
go alfa go!
op dit moment zijn er volgens mij nog geen goede elekrische auto’s, de eerste(n) volgens mijn mening zijn de opel ampera en chevrolet volt.
Waarom lult iedereen dat de COTY venieuwend moet zijn? Dat is niet zo, het moet de car of the year zijn: de beste nieuwe auto op de markt, ook al is dat niet met iets radicaal nieuws. De BESTE auto moet het krijgen, niet persé de meest innovatieve, vooruitstrevende of technologisch vooraanstaande. De auto die het beste rijt, veiligst is, betaalbaarheid tov. qualiteit biedt, dat is de BESTE auto en op die criteria dient er beoordeeld te worden; in huidige vorm is de COTY min of meer marketinggezwets.
@T-Spark: *Rijdt* natuurlijk, shame on me.
Ik was een van de eersten in België die een Giulietta had, zeer mooie en degelijke auto.

Van mij moest de Alfa niet persé auto van het jaar worden. Dat hoeft helemaal niet. En voor mij heeft dat geen meerwaarde. Ik ga niet bij iedereen gaan zeggen dat mijn alfa auto van het jaar is!

Wij als Alfarijder zijn al fier als wij met een alfa kunnen rijden. Wij hebben er voor gekozen om niet te zijn zoals de rest ook al weten wij dat de rest misschien beter is.

Maar blijkbaar heeft de rest daar een probleem mee!

Daarom probeert de rest steeds een argument te vinden om de alfarijders te kwetsen omdat het feit dat zij weten dat zij beter zijn (de VAG, BMW, Mercedes …liefhebbers)niet voldoende is om hun keuze te rechtvaardigen?

Wij als Alfarijders zullen nooit zeggen dat jullie auto’S Brol zijn, omdat:
1. Het is niet zo
2. Wij respect hebben voor de mensen hun keuze

Wij willen geen indruk maken op mensen owillen van het feit dat wij met een AUDI, BMW of Mercedes rijden omdat iedereen weet dat het de beste, de duurste auto’s zijn.

Wij willen indruk maken op mensen omwillen van ons smaak!
@CoolJ: Amen
@CoolJ: volledig mee eens , respect.
Ik snap alleen niet waarom jullie hier met meerdere artikelen over het onderwerp uberhaupt nog zoveel aandacht besteden aan dit commerciele gedoe. Je geeft het veel meer aandacht dan het verdiend….
Svenska Aeroplan AB
@ CoolJ: cool man! helemaal gelijk…

Nou heb ik alleen nog geen antwoord op mijn vraag: wat doet zon Leaf'(of andere EV, als het vriest????????????? Accu’s en kou gaan niet samen. Dus dan is je actieradius 3 km? Of moet je dan een Giulietta voor in de winter???????

;)

Iemand????????
@Svenska Aeroplan AB: Eigenlijk was ik er ook wel benieuwd naar, ik heb het maar even opgezocht. HIER een leuk artikel waarin e.e.a. over het bereik van de Leaf staat uitgelegd. Ik denk niet dat er in die noordelijke landen veel elektrische auto’s verkocht zullen worden…
@Svenska: Ik sluit me bij je aan.. goede vraag. Zo heb ik er ook één die mij erg bezig houd.. ik zit heel erg in de muziekwereld.. caraudio bedoel ik dan.. heb daar ook een hobby in.. SoundQuality nastreven.. de hoogste graad van Hifi halen in je auto.. Daar ben ik niet de enige in.. dat is een hele grote serieuze scene in NL. Hoe moet dat straks met EV’s? Wat als deze auto’s gemeengoed worden en iedereen die heeft? Als ik nu eens een muziekstuk geweldig laat spelen met een dikke bas, zuiver hoog en hard.. dan start ik daarna de motor om de powercap en accu bij te laden. Geen probleem.. je kunt daarna gewoon verder. Doe dit met een EV en je komt na een meeting niet meer naar huis… of je moet eerst 6 uur aan het infuus.. ook bij een Volt slaat de motor gewoon aan.. maar deze Leaf? …
@Citrofiel: Wat krijg je dan met dit soort auto’s…. Je kan dus op een warme of koude dag niet even bij famillie op bezoek die pak m beet 70 KM weg wonen???

Krijg je dan mensen die stikken omdat ze de airco niet aan willen zetten?
Krijg je dan mensen die gemiddeld 30 willen blijven rijden, ook door rood want optrekken kost ze weer stroom?

En de overheid subsidieert dit ook nog, of straft mensen die hier nog niet in mee willen gaan. Dan ben je dus volwassen, niet gehandicapt en dan ga je vrijwillig in een scootmobiel met een dakje rijden….
Svenska Aeroplan AB
@ CoolJ: cool man! helemaal gelijk…

Nou heb ik alleen nog geen antwoord op mijn vraag: wat doet zon Leaf'(of andere EV, als het vriest????????????? Accu’s en kou gaan niet samen. Dus dan is je actieradius 3 km? Of moet je dan een Giulietta voor in de winter???????

;)

Iemand????????
@ Svenske Aeroplan AB: LOL…..!!!!

Ik ben bang dat je gelijk hebt: elektrisch rijden moet de toekomst zijn, maar de techniek is er nog niet!!

Mijn COTNFY (car of the next few years!) wordt de Giulietta.

Alfa, als je voor mooi RIJDEN gaat… :))
Over verkiezingen ga ik me, als Belg, helemaal niet uitspreken. :p Ik ga wel zeggen dat ik de giuiletta een heel knappe wagen vind! Vooral de achterkant en de lijnen van de wagen staan me aan. Wat de mensen bezielt om die leaf te kiezen zal zeker niet teveel te maken hebben met passie en uitstraling. Er zijn natuurlijk nog andere factoren, dat weet ik, maar mijn hart en gevoel gaan uit naar de giuiletta. :)
Svenska Aeroplan AB
@ Citrofiel en Freeware: tja, weet ik het nog niet… Saab is aan het testen met die 9-3 Full EV’s. Dat ga ik wel volgen dan. Ben erg benieuwd! Maar de techniek lijkt me nog lang niet rijp genoeg voor alle autotoepassingen…

LOL @ as long as its fast!
pff zo een lelijk ding als COTY :S lijkt op een speelgoedauto
khad ht de giulietta gegund..
mrja COTY betekent niets
Motion&Emotion
ik vind ze ellebei niks
@Coolj, je slaat de spijker op zijn kop!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).