Gelekt: de eerste beelden van Forza Motorsport 4

Auteur: , 73 Reacties

De opvolger van de huidige Forza staat in de startblokken. Aan het einde van dit jaar moet het racespelletje de winkels in- en uitvliegen, maar de ontwikkelaar kon niet voorkomen dat er voortijdig al een preview van het spel op het vermaledijde internet uitlekte.

Het spel zal ongetwijfeld nog meer auto’s in de aanbieding hebben dan deel drie, in het filmpje wordt dan ook geclaimd dat er meer dan 80 automerken meedoen aan het Forza-feestje. En aangezien het spel alleen op de Xbox 360 uitkomt, wordt er volop gebruik gemaakt van Microsoft’s Kinect-systeem: gamen zonder controller. Dat heeft voor dit spel als voordeel dat je “virtueel” naar links en rechts kunt kijken in de auto’s. En je kunt net doen alsof je echt een vleugeldeur van een Lambo opent, of zo.

Natuurlijk wordt er beloofd dat de graphics zijn verbeterd en er meer racetracks zijn om uit te kiezen. En het lijkt er sterk op dat het een Top Gear-circuit is opgenomen in het spel. Wel moet worden gezegd dat het niet zeker is of alle feautures te zien in dit filmpje, dat bedoeld was voor intimi rond het spel maar heel toevallig net na de release van NFS Shift 2 Unleashed opduikt, ook de eindstreep zullen halen.

Enfin, de vroegtijdige beeldlozing van Forza Motorsport 4 check je op Autojunk.nl!

Forza Motorsport 473 reacties

Kan niet wachten! Elke versie is briljant van Forza!
@seegie: I’ll second that best race game ever alle drie de versies in bezit en ook deze komt er gelijk
Forza > *
Ziet er goed uit maar doe mij maar een playseat en stuur.
dat Kinect hoort hier toch niet op thuis… of wordt het een kinderspelletje?

ps. jammer weer van de MEGA IRRITANTE OPEL-reclame die ik nu al 1.000 keer heb gezien. Hallo AUTOBLOG, los dit op, anders wordt het anti-reclame voor zo’n merk. En ja, maak dan het volume meteen regelbaar, dit is echt ‘NOT DONE”.
@hoflander: ben dit met hem eens! de reclame is tot daar aan toe maar dan kan je gewoon even op een andere pagina kijken. maar dat je het geluid niet zachter kan zetten is echt vreselijk irritant!
@lambo4all: ik gebruik nu Firefox en ik heb helemaal geen last van de reclame’s
@hoflander: Firefox + adblock plus en je bent overal vanaf! Autoblog moet tenslotte ook inkomsten hebben om de reviews geweldig te houden;)
@Cantago: Idem hier!
Ik kijk niet snel met ingehouden adem naar een preview van een spelletje maar ik ben inmiddels aardig blauw aangelopen :S.
Als het geluid beter is dan bij GT5 dan is het nu al een winnaar.
@JWD het geluid van de auto’s is in de forza franchise vaak wel goed, in forza 2 hadden veel auto’s nog hetzelfde geluid en in forza 3 had 99% van de auto’s een uniek geluid, of eerlijk gezegd de motoren. Ik weet verder niet hoe GT5 klinkt maar forza wordt in ieder geval wel heel realistisch :)
@aallex: In GT5 is het minder. Ook het bandengeluid is minder.
@E320cdi:

Forza is en word nooit wat gran turismo is!

http://images.lazygamer.co.za/2009/12/GT5Forza3.jpg
@besaram: En jij kan dat weten omdat?
Forza 4 is nog niet eens uit man, alleen maar een crappy trailer!
@besaram: Wat is zie is dat in granturismo dat het gras nauwelijks detail bevat, evenal shet wegdek. En de de belichting van de auto niet klopt. En ondanks dat, dropt de framerate ook nog eens als het druk wordt.
@besaram: je hoeft geen vergelijk te laten zien, ik heb GT5 prologue en GT5 hier liggen, net als FM1,2,3. Beide gespeeld met G25 en GT2 stuur op een plasma scherm en 5.1, en ik vind GT5 lekker rijden, maar FM3 toch leuker. Het geluid in GT5 is toch echt minder dan het fantastische geluid van FM3, maar de premium auto’s van GT5 zijn net iets mooier dan die van FM3, dat wel. Het menu in FM3 is wat makkelijker en simpelweg beter, en daarnaast heb je zo veel meer mogelijkheden wat betreft het tunen ten opzichte van GT5. Alle personalisatie mogelijkheden zijn ook een pluspunt, je kan maken wat je wil en dat heel precies. Al met al is FM3 gewoon leuker om te doen.
@E320cdi: eensch.
@aallex: Forza is geen franchise!
fuck Gran Tourismo, hier mijn genuanceerde comment
zal vast niet zo lang duren als GT5 :P
@Jokkebrok: en hier zul je auto’s met dezelfde hoge kwaliteit krijgen ipv die goedkope manier die GT5 gebruikt. ”Ohh kijk we hebben 1000 auto’s in ons spel!” Jah ohh da kan ik ook door 800 van die wagens te maken in een kwaliteit die nog lager is dan NFS3 xD…

Tis niet alles, maar voor mij genoeg om een game te maken of te kraken. Hoe moeilijk is het nou om ze in gelijke kwaliteit te maken.
@HDM:
Nee inderdaad, dat vond ik jammer in GT5, dat 80 tot 90% ‘normal’ cars waren, en die premium enkel mooi waren.
@HDM: Ja daarbij komt, er zitten zulke mooie wagens in die premium MOETEN zijn, maar nee… Bijv. De E46 M3, de 190E 2.5 evo II… Iconen in de autowereld die er dan zo lelijk uit zien in dit spel. En de Veyron ook natuurlijk nog. Echt een domper, maar goed. FM3 is leuker dan GT5 qua gameplay en algehele sfeer, al ziet het er wat minder uit. FM4 gaat hier natuurlijk overheen, dus dat komt helemaal goed! Playseat staat er al, icm Fanatec GT2, wat echt een aanrader is met dat alcantara.
Dit word wel weer een blinde pre-order denk ik, als ze maar niet doorslaan met die Kinect meuk. Kan niet wachten tot oktober/november in ieder geval, heb elke Forza tot nu toe helemaal grijs gespeeld.
@Lan_Evo: ik denk dat Kinect pas doorslaat met Road Rash :D
Ligt het aan mij of zie ik in deze trailer ook vaker beelden uit forza 3 terugkomen die er best wel slecht uitzien?
the-budel-guy
Kan niet wachten maar kan je het ook nog gewoon met het Xbox stuur spelen of alleen met Kinect
@the-budel-guy: Tuurlijk, ook met controller. Ik hoop wel dat je Kinect en het stuur tegelijk kunt gebruiken, dat rondlopen om de auto vind ik wel stoer maar als ik wil gaan racen heb ik geen zin om dan eerst Kinect uit te zetten en m’n stuur weer te pakken ..
the-budel-guy
@Race-minded: Aa oke nu hopen dat hij snel uitkomt want dan kan ik hem nog met 10% korting kopen
die pré order staat al vanaf da ze hem aankondigde:D kan niet wachten :D:D
Ziet er zeer goed uit. Het is jammer dat er niet een echt goede race game (met career mode e.d.) voor de pc is. Mischien dan toch sparen voor zo’n xdoos
Geluiden in GT5 zijn prachtig.
Je moet je oordeel niet vellen na een youtube filmpje te zien dat opgenomen is met een fototoestelletje van 99 euro…

Het geluid dat uit mijn tv komt klinkt meer dan goed genoeg.

Over de normal cars ben ik het grotendeels eens, maar meeste normals zien er nog beter uit dan de auto’s uit Forza 3…

Kinect is ook bijlange niet zo goed, er staan genoeg filmpjes op youtube die tonen dat het niet goed werkt.
Je kan doodstil blijven zitten en toch gaat je wagen mooi de bochten om…
zitten er niet zoals bij gt5 wel porsches in?
Ohh ik wil niet meer wachten :(
ga hem zeker kopen forza 3 vond ik al best mooi
Wordt weer pre-orderen, forza’s blijven de beste racegames.
Ik zie dat ze eindelijk beweegbare vleugels (porsche enz.) hebben en een vlammende uitlaat. Dat vond ik het enige minpunt aan alle vorige edities.
Kinect is alleen handig voor head tracking en het intuïtief aanschouwen van auto’s. Voor de besturing is er maar één oplossing genaamd Fanatec Porsche 911 GT2 wheel. http://www.fanatec.com/pwgt2
http://www.fanatec.de/img/products/gt2.jpg
Het is een officieel voor Microsoft XBOX 360 gecertificeerde stuurwiel wat bovendien HID compliant is (m.a.w. geschikt voor PC PS2 en PS3). :D
Het is naar mijn mening bijna perfect. Het is alleen kut dat de schakelflippers aan het stuur bevestigd is i.p.v. stuurkolom. :? Ach, het is wel waarheidsgetrouw, Porsche doet het ook verkeert. :P
@AutomotiveDesigner: Niet toevallig kwam dit stuurtje in dezelfde week uit als Forza 3 ;). Ik heb hem zelf niet (vind hem nét te duur op een studentenleefpremie) maar ben zeer onder de indruk van de filmpjes die ik er van heb gezien. Misschien toch rond Forza 4 eens bestellen.

OT: Voor diegenen die ook daadwerkelijk info willen (en ik zeg even tegen AB, plaats deze link er ook even bij):
http://uk.xbox360.ign.com/articles/115/1159182p1.html

Ik wist trouwens niet dat de Reventon zo’n AWESOME spoilers had op de ‘rug’!
@Sciurida: gewoon doen, is echt een top stuurtje! Probleem is dat je eigenlijk ook nog pedalen moet hebben… Ben je weer €200 verder. Daarom koop ik het ook in stappen, ipv in 1x. Ik wil alleen nooit meer terug naar leer, alcantara is zo veel fijner!
@E320cdi: Alcantara FTW! :D
@Sciurida: Dat heeft de Reventon ook niet, het is een Murciélago LP670-4 SuperVeloce!
@Cantago: Ow ok thanks, ga ik die meteen kopen in Forza 4 :P, zijn het trouwens spoilers of luchthappers? Of een combi? (nog beter)
@Cantago: Het is wel de Reventon, ik bedoelde de luchthappers op de rug die er echt ongelofelijk vet uit zien:

http://www.youtube.com/watch?v=gNY_4yeXSUk&feature=related

Zeg maar die 2 happers bij de benzinedop die omhoogkomen vanaf een bepaalde snelheid
@Sciurida: Die luchthappers hebben alle Murciélago’s. Dit is en blijft een LP670-4 SuperVeloce!
@Sciurida: Niet in je Youtube filmpje dan he…
@AutomotiveDesigner:

Dank voor de tip. Ik kende deze site al maar tot voor kort was daar geen Xbox compatible stuurtje op te vinden…. heb ‘m meteen besteld! Lekker F1 2010 op volle moeilijkheidsgraad spelen want laten we eerlijk zijn, Forza en GT zijn natuurlijk feitelijk nog wel ‘makkelijk’.
@hoflander: Geen dank. Vergeet niet dat de stuurwiel zonder pedalen, sequentiëleshifter en H-patroonshifter wordt geleverd! Je kunt eventueel de pedalenset van de Logitech G25/G27 gebruiken maar dan moet je wel een verloopkabeltje kopen. ;)
€500 voor een compleet stuurtje kan prijzig zijn, maar ja het is dan wel premium. 8)
Ben benieuwd of het waar is wat IGN zegt, dat er ook f1 support in komt. Kan ik me bijna niet voorstellen aangezien die licenties ontiegelijk duur zijn, en echt te duur om ‘er bij te doen’. Maar ik hoop dat ik me vergist zodat ik een mooie race kan doen met oude f1 wagens en moderne hypercars.
Here’s hoping for these:
http://farm4.static.flickr.com/3246/2706364915_8846e84199.jpg
kben een groot fan van Forza en GT5, heb ze ook allebei en begin goed te wennen aan GT5, vergeleken met Fm is GT5 toch misschien ietsje beter, maar FM is meer toegankelijker.
De eerste? Haha, ik heb de trailer al meer dan een maand hoor!
Ziet er heerlijk uit! ik speel forza 3 nog wekelijks met plezier, maar het wordt tijd voor een nieuwe.
Hopelijk kan je nu ook een V10 in andere BMW modellen leggen, kan nu alleen nog in NFS Shift 2: Unleashed…
Maar ga Forza helemaal plat spelen, net als Forza 2 en 3 1000G :lol:
gedwongenleaser
Met je handen deuren openen, mega sociale interactie bla bla bla wat een onzin. Het eerste MOET omdat ze IETS met kinect moeten, het tweede MOET om met de facialboek/hivverdepivver/twitterdefitterglitter hypes mee te kunnen doen.

Allemaal grandioos fantastisch maar ik zit er niet op te wachten. AUB maak de game dusdanig dat je alle crap uit kan zetten, je er niet mee lastig gevallen wordt en gewoon lekker kan racen. ALS DAN blijkt dat de game beter is dan FM3 die ik nu grijsspeel dan haal ik hem vast wel in huis.
Forza 3 blijft een heerlijke game. Beter dan GT5 in mijn optiek. Die is ondanks de enorme ontwikkelingstijd echt afgeraggeld. Zonde wat het had echt potentie.

Voor de Forza 3 liefhebbers hier. Ik geef autos weg in Forza 3. Alles onder een miljoen mag en kan. Voeg me toe en stuur een berichtje welke auto je wilt. Een paar racejes rijden klinkt me ook wel goed in de oren :D Gamertag: DeltaCycles
@DeltaCycles: Gamertag niet geldig, helaas! :)
@RickB:

Ik realiseer me net dat ik mn oude GT heb gepost. Stom! Het is sinds eergister Delta NLD. Probeer die maar!
Ik ben erg benieuwd hoe de integratie met kinect gaat werken. Als je met een stuurtje wel kan sturen, maar de hoofdbewegingen (zoals in het filmpje) ervoor zorgen dat je de bocht in kunt kijken, dan wordt het heel vet.

Kinect werkt met een aantal spellen erg goed en nauwkeurig, zoals Kinect Sports. Jammer dat een aantal matige titels wat minder werken, waardoor de indruk wordt gewekt dat Kinect niet werkt. Maar goed dat zijn vooral klagers ie zelf geen Kinect hebben en soms ook niet eens een Xbox.
edge via Android app
F1 echt als raceklasse erbij betwijfel ik vanwege de dure merkrechten, maar wat losse F1-auto’s zoals GT5 met die Ferrari doet lijkt me best mogelijk
Top Gear Test Track en de Hockenheimring zie ik zo al in het filmpje. Twee leuke toevoegingen dus. Alleen jammer dat het de nieuwe hockenheimring zal zijn, en niet meer die oude. Dat kinect hoeft verder niet van mij, veel te duur en onhandig.
@Alpinaa: en vooral 0 realisme, dus useless.
@E320cdi: Ja, dan zijn de gewone controllers idd nog realistischer… ;)
hou het toch bij gt5 of die nou beter is of niet
want heb toch geen xbox :P
@scratch: Dat is nou dezelde reden waarom ik geen gt5 koop. omdat ik geen ps3 heb. ;)
Ik kan niet wachten tot het najaar!
Ik ben benieuwd. De beelden vind ik nog steeds niet zo erg fraai in-game.
Maar dat kan ook amper vanaf een demo schermpje…
@rshscuderia: Geen wonder, het is gelekkerdelekt! Wat heel zeldzaam is bij Turn 10! Forza 3 hebben ze een hele lange tijd stil weten te houden. Had gehoopt dat deze trailer ergens rond Augustus uit zou komen, hoefde je voor je gevoel minder lang te wachten ;)
@DeltaCycles

wat heb je allemaal in de aanbieding dan? :P

gamertag: bishopakasaintz
@DeltaCycles:
geef je goede gamertag is dan:P
@Daniel073:

Heb mn oude tag gepost. Had hem laatst gewijzigd. Delta NLD is mn huidige. Probeer die maar. Ik heb alles eigenlijk wel in de aanbieding. Alles onder 1 miljoen.
@DeltaCycles: ik ben dannyvdhoff
@DannyHoff:

Prima, voeg me maar toe en stuur me een bericht met welke auto je graag wilt hebben!
@DeltaCycles: Ik kijk morgen wel ofdat ik tijd heb oke?
@DeltaCycles: Stuur mij ook maar wat leuks op. :D
@DeltaCycles:
Heb je toegevoegd;)
stuur anders gewoon maar wat leuks ofzo haha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).