Chinezen kunnen ontwerpen! Chang’an Sense

Auteur: , 54 Reacties

Alle kritiek die jullie de afgelopen jaren op Chinese ontwerpers hebben gehad mogen jullie weer inslikken aub. Het Chinese Chang'an Automobile bewijst in Frankfurt met deze vierdeurs Sense dat Chinezen wel degelijk in staat zijn om een zeer goed ogende auto te ontwerpen. Toch?

Het Chinese Chang’an Automobile is een van de grootste autofabrikanten van China en ze werken bijvoorbeeld al jarenlang samen met merken als Suzuki, Mazda en Ford. Recent zijn ze een nieuwe samenwerking aangegaan met Peugeot-Citroen. Over productieplannen en dat soort ongein is nog niks bekend, maar dit toont wel aan dat Chinezen wel degelijk iets kunnen ontwerpen.

Overigens werd ex-BMW designer Chris Bangle ook nog gespot op de stand van Chang’an. Zou hij deze auto ontworpen hebben? Of zou hij alleen maar inspiratie op aan het doen zijn?54 reacties

Ik herken er toch echt een BMW Concept in die me vaag bijstaat.. vooral de achterkant. Of ben ik de enige? Doet me denken aan de M1 Concept van een tijd terug.
@pininfarina: Yup en een zooitje Saab en Maserati ook wel een beetje.
@GOD: en een Fisker Karma toch ook een beetje?
Lijkt een beetje op een x (vul hier een willekeurige auto in naar keuze).
@Lan_Evo:
Edit: te laat!
@Lan_Evo:
Kijk eens goed, wil je zeggen dat de Mazda concet en deze wagen niet ontzettend veel op elkaar lijken? misschien is het wel een samenwerking achter de schermen, wie weet maar de overeenkomsten van de zijkant zijn echt te groot.
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=0_Beurzen/Geneve_2011/Mazda_Shinari/
Nou ik sluit mij bij jou aan Robbie, wat een mooie auto. Ik denk wel wat Fisker overeenkomsten te zien, vooral de erg gestrekte wielbasis, bumperinzetten e.d, maar wel erg vernieuwend.

Doet Chris nog auto’s dan? Ik dacht dat hij nu zijn eigen ontwerpbureau had voor designzaken, maar niet zozeer AutoMotive gerelateerd. Vooral architectuur en industrial design dacht ik.
ik vind de achterkant lijken op de voorkant van de nieuwe kia rio
en de voorkant van de seat IBE concept
@hahahi20: vraag me af of je al eens goed gekeken hebt naar de Seat IBE.
Waarschijnlijk blijft de mening altijd bestaan dat Chinezen alles kopieren, omdat zij zelf weinig autohistorie hebben. Ik vind het een mooi design iig en een lekker wijf. Het volgende vooroordeel is natuurlijk dat als je tegen een vlieg aanrijdt ermee, je een kaartje naar het hiernamaals te pakken hebt…
de voorkant is bijna hetzelfde als de seat ibe en de achterkant is een soort volkswagen sirocco/ audi
@Bonnoh: De lichten zijn anders, de gril is anders het onderwerk is anders de capo is anders. Vertel me eens waar jij de gelijkenis ziet met de Seat IBE?
-edit: nutteloze bijdrage-
@nexje: LFA? lol
@nexje: Aha… Dus zo zit ’t in elkaar… Nou ik ben overtuigd, ik ga vanaf nu alleen maar Japanners kopen….. Lol :lol:
Erg mooie auto, duidelijk invloeden van andere merken, maar wel heel goed gevormd tot een nieuw en origineel geheel
ziet er wel goed uit, voor een chinees :)
Fisker wannabe
Hij oogt best lang
Lijkt erg op de Mazda Shinari Concept naar mijn inziens..
Zeker niet lelijk, naar mijn idee… maar écht in verhouding is het niet. Laat staan werkelijk origineel. Maar de Chinezen boeken wel vooruitgang. :)
@Lustigson: Misschien ligt de orginaliteit van een Chinees ontwerp juist wel in gekopierde elementen van andere merken die samen één nieuwe automobiel worden. Dit is immers waar hun autohistorie grotendeels op gebasseerd is.
Niet dat het mij kan bekoren hoor…
BMW CS concept redesign :))
Het gaat er in ieder geval op vooruit. Beter dan de Landwind en andere gekloonde modellen. Nog een paar jaartjes oefenen en dan mogen ze het nog een keer proberen :-)
Mooi zo in het wit! Fraaie lijnen, brede heupen ook. Die auto daarentegen doet me weinig; idd. een bijeengeraapt zooitje onderdelen van andere conceptcars. Zie er ook wel wat van de ‘v/d Acker Mazda’s’ in terug.
Iedereen ziet toch dat het op een auto? Lijkt ,WTF dit is nog mooi ook.
mooier dan een Rapide of een XJ ??

hell yeah .. en niet zo,n beetje ook ..
Die zijruitjes zijn trouwens wel belachelijk klein..
Wat een vergelijkingsdebielen weer zeg…
Ik zie er geen andere auto in, want ik heb WEL goede ogen en kan de details onderscheiden!

Ik vindt hem ook nog eens mooi. Mooie vloeiende lijnen.
@Svenska_Aeroplan_AB: Dat is maar goed ook, ik zou me inderdaad vast wat gaan oriënteren op andere merken als ik jou was :D
@Svenska_Aeroplan_AB: ontwerp ? Ja. Styling ? Nope…kijk nog eens goed naar een ‘grotere afbeelding’ en je ziet direkt dat er een kwistige potloodfanaat op de rommelmarkt een eerste schets van zijn toekomstige failproject heeft gemaakt ! Enja, zakendoen met Chinezen leidt soms de aandacht af van de mooie dingen in het leven :lol: (spleetoogjes wellicht ?).
Ziet er echt wel goed uit. Het heeft wat elementen van veel mooie wagens tezamen en het is echt een plaatje geworden!
WTF! Dit is dan wel een eye opener voor mij… :|
@AutomotiveDesigner: WTF? En dat met een naam als AutomotiveDesigner. Volg jij de Chinese designcapriolen dan niet?
De chinezen gaan vooruit inderdaad veel stijlelementen van andere merken maar ja so called designers van een bepaald duits automerk doen niets anders dan een model maken en vervolgens copy paste plak en vervolgens de verklein/vergroot functie gebruiken op de xerox, er zijn zelfs mensen die er tot op de dag van vandaag intrappen
@onlycocksdriveaudi: Bedoel je Audi, Porsche of VW?

:)
@bozewolf: da’s toch allemaal een pot nat, maar de verklein en vergroot funktie op de xerox wordt toch echt voornamelijk gebruikt door Aldi, Porsch heeft alleen toegang tot een paint-programmaatje, weet jij toch ook
Mooie auto. Ik zie hier ook niet van een ander merk in, da’s gewoon die napraat onzin weer.
@bozewolf: gesproken als een echte vent! (of vrouw)
ja hoor, ontwerpen kunnen ze( als ze naar europese auto’s kijken), maar laat degelijke auto’s bouwen maar aan de europeanen over. de echte automerken dus!
Achterkant heeft ietwat weg van en gran coupe (en dus ook de 6 serie coupe/cabrio)
jezus christus wat een kunstwerk. En die auto waar ze naast staat is ook zeker niet verkeerd!
fraaie bak: aar ik vertrouw het gewoon niet: kijk maar naar die ene import x5 uit china (die hele lading die niet verkocht mocht worden en ergens op een parkeerveld in denhaag/rotterdam staan weg te rotten), je zag bij die wagens gewoon roest, overal (zelfs op de velgen). nagaand dat die dingen daar pas een jaartje stil stonden… wat zou er gebeuren als ze op de openbare weg zouden mogen rijden… moet er niet aan denken,
@bigcar: afijn, wel mooi, maar ik vertrouw het niet… ;)
Heb liever de Babe ;)
lelijke velgen btw
@prisma:
Ja je hebt wel gelijk, op de foto leek het net of de grill fesloten was zoals op de ibe, en de onderkant van de bumper is wel tamelijk anders,

Thanks voor je reactie
Een samenwerking met PSA… En daarom hebben ze maar de Metropolis als basis genomen voor dit concept?
@Citrofiel: Zo wordt ie misschien nog betaalbaar, zowel deze als de Metropolis/DS9…
Goh, AB ontdekt China. Ik heb al mooiere Chinese creaties gezien dan deze…
Ok, next question.
Hoe gaan de deuren open???
@Directeur: die zijn toch al open… grinzz
@torana: oeps, verkeerde auto… euhh, nou, bij deze niet denk ik… breekijzer miss :-?
Ik vind het er goed uitzien.hopelijk komt ie goed door de crashtests heen(naar europese maatstaven natuurlijk).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).