Aston Martin Rapide vs Audi Q5 in Chinese crashtest

Auteur: , 10 Reacties

Zomaar een dag in China, wat doe je dan tegen de verveling? Botsen natuurlijk! In Nederland zijn we er dol op, in China zetten ze ook gewoon een Rapide en Q5 tegen elkaar. Is de 1965kg Brit of 1795kg Duitsers sterker?

Gezien de schade is het er niet aller zachtstzinnigst aan toe gegaan. Toch stapten alle inzittenden zonder noemenswaardige verwondingen uit. Puntje voor beiden.

De verschillen tussen de auto’s zijn aanzienlijk. Eentje hoog, de ander laag. Een V12 versus een V6. Toch liggen de gewichten vrij dicht bij elkaar, dat is gemiddeld het beste voor beide partijen. In een ander geval krijgt de lichtste auto altijd de zwaarste klap te verduren. Deze Audi en Aston zijn beiden een wiel, flink deel van de kreukelzone en een aantal airbags verloren. Blijken ze in China, met Europese blauwdrukken, toch prima auto’s te maken. De Q5 wordt (ook) in China geproduceerd.

Vervolgens moeten we toch een puntje in mindering brengen voor de Aston Martin Rapide. Deze kost een tienvoud van de lokaal geproduceerde Audi Q5 en reed onverzekerd rond. Ongeacht de schuldige heb je dan een probleem. Een passende straf voor meneer Aston: verplicht een jaar buschauffeurs supercar-les geven? (via carnewschina.com)10 reacties

zonde! supercar lessen nu voor iedereen?

was trouwens net in het nieuws dat Saoedi Arabië de meeste verkeersdoden heeft, en daar hadden ze weer schitterende beelden bij, heb me stuk gelachen om die idioten :lol:
Ahh zonde van die Rapide :-/ dan ook nog onverzekerd rondrijden :S damn
Total loss is ook verkocht….
-edit: nutteloze bijdrage-
Dat moet een aardige klapper zijn geweest. Valt gelukkig mee aangezien we wel ergere dingen tegenkomen op AB, sommige waarvan je uberhaupt afvraagt hoe ze eruit zijn gekomen.
LED Win !! (voor beide)))
Made in China ? Best made Audi there is ?
@norge: hahahaha 1000000000!!!
Echt fucked up zo’n dure auto en fiberglas gebruiken in uw spatborden
en nu maar hopen dat je verzekering mee werkt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).