Mazda’s magistrale motorgeluid in Forza 4 [NSFW]

Auteur: , 48 Reacties

U kent hem, wij kennen hem: de Mazda 787B die iets meer dan 20 jaar geleden enorm hard heerste tijdens de 24 Uur van Le Mans. Vorig jaar maakte de auto een welverdiende comeback op het op het Circuit de la Sarthe. En nu mag iedereen er mee spelen, want de auto is opgenomen in Forza 4. Zie & luister hier hoe ze dat achterlijk lekkere motorgeluid opnamen.

De Mazda overklaste twee decennia geleden vrijwel iedereen qua motorgeluid. En we mogen nu nog wel stellen dat er maar weinig automotive racespul fijner klinkt dan de 700 pk sterke rotatiemotor uit de 787B die naar 9.000 rpm wordt gestoempt. Keihard en zeldzaam oorgenot, waardoor de makers van Forza Motorsport niet anders konden concluderen dat dit de luidste auto is die ze ooit in het spel hebben opgenomen.

Hoe dat in z’n werk ging check je HIERRR. Skip naar 1:52 voor actie, en draai meteen de speakers naar ’11’.

Forza 4 geluidsopname: Mazda 787B

PS. De 787B wordt aangeboden in het February American Le Mans Series Pack.48 reacties

Oef, goddank zat ik niet op m’n werk inderdaad… Dan zat ik nu met vuil ondergoed.
@fant: Niet dat ik werk heb ofzo, maar dat zijn slechts details.
@fant: laat me raden, je draagt ook geen ondergoed?
@dennisr: Wil je het echt weten? :o
@dennisr: Jawel hoor, in zijn handtasje.
@mout: Hoe weet jij nou weer dat ik een handtasje heb? :-/ zit je me soms te begluren?
@fant: Gefeliciteerd. Uw reactie is van zo’n neuzelgehalte dat ik maar weer eens een autoblad ga kopen. Liever leven in een anonieme wereld dan telkens van dit soort egocentrische non-informatie binnen te krijgen. Vaarwel autoblog, hopelijk ontsnap je ooit aan je eigen publiek.
@floryn: En zo help ik dus de economie. Mijn goede daad van de dag zit er weer op!
@floryn: Maar even serieus; mijn oprechte excuses. Het zal aan de alcohol gelegen hebben. Toch vind ik het apart dat je blijkbaar geschokt bent egocentrische non-informatie in de comments waar dan ook op het internet te vinden.
@floryn:
Ja welkom bij fordblog.nl ;)
@floryn: cool story, bro
heerlijk!
Nou dat was kort .Maar wel lekker ;)
Jammer dat ze niet meer van het geluid laten horen..
mooi dat ze de echte geluiden in zo’n spel doen, hadden ze bij FM3 ook alles realistisch? heb soms het idee dat het niet klopt namelijk..
@dennisr: Je mag al heel blij zijn met het geluid in FM3, in GT5 is het echt om te huilen… Maar soms klopt het inderdaad niet in FM3..
@gerard1710: Je mag blij zijn met het geluid van GT5, het geluid in TDU2 is pas dramatisch. Ik kan me niet voorstellen dat er games zijn die slechter presteren dan die!
@dennisr: Forza 2 was ongeveer net zo dramatisch als GT5 nu is. Ze gebruikten namelijk voor veel auto’s hetzelfde geluid.
In forza 3 was dit al heel wat minder met realistische geluiden nagemaakt/van internet gehaald. En in forza 4 is het
Zeer goed want ze hebben bijna alles auto’s gewoon letterlijk net als deze 787B opgenomen en in het spel gestopt.
Toppie dus.
Ik heb gehoort dat dit de luidste auto is die ooit met de 24 uur van Le Mans heeft meegedaan, en dat hij zelfs de luidste auto ooit op Circuit de La Sarthe is!
(vind m wel n beetje als n grasmaaier klinken trouwens :P)
@cosmo110s: Alright?! Met jouw nick vind je dit als een grasmaaier klinken?! Is dit misschien ook je nick op http://www.grasmaaiblog.nl?
Heerlijk geluidje idd, moet men xbox maar weer eens op men 5.1 aansluiten en vol open zetten als ik Forza 4 speel :). Nog meer leuk forza nieuws trouwens :), in mei komt er een uitbreiding met zo n 30 porsches http://forzamotorsport.net/en-us/en-us/porsche_expansion_announce/
Waarom geven ze al die auto’s niet gwn gratis?
@jordy14: om kosten eruit te halen van de ontwikkeling van de game, omdat ze de auto’s wilden toevoegen maar het misschien niet binnen de release deadline konden halen en dus na de release door moesten blijven werken, of om gewoon winst te maken om te gebruiken voor het volgende project. Het erge is dat, afhankelijk van welk spel het is, alle bestanden van de nieuwe auto’s soms zelfs al aanwezig zijn in de standaard game, en je dus enkel betaalt voor een klein stukje code die de auto vrijmaakt.

Tja, zo gaat het tegenwoordig, maximaal geld vragen voor wat extra dingetjes. Meestal zijn het niet al te erge bedragen, Need For Speed World durft echter ruim 100 euro te vragen voor een verpeste koenigsegg, dus extremen zijn er ook. Het tijdperk van gratis extra’s, zoals bij oude Need For Speeds (vóór 2000), is er al lang niet meer.
Hij kan dan wel luid zijn, ik vind hem niet lekker klinken. Er zit niet zo’n lekkere roffel in…
@kickass:

Wat apart ja
Kak, nu moet ik zéker microsoft points kopen. Oh shit, Top Gear..
Bij GT5 gebruiken ze dezelfde manier van opnemen van de autosound als Forza maar dat die games nooit zo fantastisch klinken als in het echt zal je altijd hebben denk ik zo. Voor die discussie van hierboven.
@rubenpriest: uhh lijkt me sterk.. in gt5 klinken alle wagens als stofzuigers en in forza 4 klinken ze vrij realistisch
@pexiges: Zoek maar naar documentaires op het internet. Ik kreeg ze destijds bij mijn Playstation 2 + Granturismo 3.
In GT5 klinken de auto’s gewoonweg allemaal schraal t.o.v. Forza4. Bijvoorbeeld; de Nissan GTR klinkt in GT5 als een willekeurige Micra, bij Forza is de vergelijking veel beter te horen, net als luidheid in en om de auto. En de besturing van GT5 is gewoon om te huilen. Driften zit er bijvoorbeeld met geen een auto in, terwijl je bij Forza met een beetje je best doet de auto mooi overal kan laten driften. Forza all the way voor mij dus.
@labrutabellezza: Get your facts right. http://www.youtube.com/watch?v=3ecr2u5rmZE Ik zit zelf ook vaak in veel drift servers.
@labrutabellezza: misschien is het niet zo makkelijk als in Forza ;) en dat je er in GT5 geen zak van bakt. Aangezien je het moet leren
Of iedereen is Forza 4 Fanboy :P?
De geluiden in GT 5 zijn niet geweldig maar slecht zijn ze ook niet. en buiten dat is in GT 5 de besturing met een stuur net zo goed als in forza? als t niet beter is. mensen die in GT5 niet kunnen driften zuigen gewoon :P of hebben niet de goede auto :’)
Forza 4 is wel een stuk mooier maar kwa besturing zijn GT5 en Forza 4 Zeker aan elkaar gewaagd.
Wat ook zo is. Bij GT5: als je de auto standaard uitlaat eronder laat klinkt ie veel realistischer dan een titanium uitlaat. Maar goed. Dat zie je goed in dit filmpje http://www.youtube.com/watch?v=NPH5E0WlKeg maar goed. Iedereen valt GT5 vaak aan om z’n zwakke punten terwijl dat echt wel meevalt als je de game zoals ik sinds release speelt (nov 2010), tot op de dag van vandaag. Maar ik heb mijn punt gemaakt. Is dat gedoe over dat “elke auto hetzelfde klinkt in gt5” ook weer opgelost.
@rubenpriest:
GT5 is gewoon een faal vergeleken met de mogelijkheden in Forza 4, maar goed.. playstation is imo sowieso kut…
@rubenpriest: kweet niet, er lijkt in elk geluid van de auto toch de dyno terug te horen, iets wat ze bij forza iets beter voor elkaar hebben.
geluid van Space Invaders was ook kutter dan dat van Pac Man ..
@lincoln: haha mooie :) ja kan mij t ook schelen allemaal. Discusseren over computerspelletjes :P.
@rubenpriest: Kan t jou ook allemaal schelen? Volgens mij heb je net in de comments hierboven wel het tegendeel bewezen.
Luid, ja, mooi ,mwah..
Die gast zegt dat hij nog nooit zoiets luid heeft gehoord.. straight pipe ferrari’s… En wat dan over F1?
http://www.youtube.com/watch?v=MqO6tEZdUQ0
BRM v16 klinkt ook erg chill hoor: zeker voor een auto uit 1955 is het niet normaal!
@CBR600rr: Laat dat nou net toevallig ook mijn favoriet zijn tezamen met de Mercedes Benz W125.
@CBR600rr:

En maar 1,5L heh! Wat een geluid uit zon klein dingetje.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).