Alfa Romeo Giulietta – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 80 Reacties

Op de Giulietta liet Alfa Romeo iedereen te lang wachten, de 147 was immers zo langzamerhand over de houdbaarheidsdatum heen. Gelukkig maakt het uiterlijk het lange wachten goed.

De Giulietta is tot op heden alleen als vijfdeurs geleverd. Naar een driedeurs variant of station wagon zul je dus vergeefs zoeken. Het aanbod aan motoren is gelukkig wel ruim, met vermogens die variëren van 105 tot 235 smul-pk’s. De styling is op en top Alfa Romeo, ook in het interieur met het driespaaks stuurwiel en de in kokers gevatte snelheidsmeter en toerenteller.

Aanbod occasions

 • Op AutoScout24 zijn bijna 300 exemplaren van de tweedehands Alfa Romeo Giulietta te vinden.
 • Slechts 20% heeft een dieselmotor
 • Ruim een kwart heeft een automatische versnellingsbak met dubbele koppeling (TCT)
 • De helft heeft een navigatiesysteem
 • Een open dak, xenonverlichting of stoelverwarming zijn exotischer.
 • Ruim meer dan de helft heeft (half-)lederen bekleding.
 • Prijzen beginnen bij 14.000 euro

Pluspunten

 • Het is een Alfa Romeo.
 • Het is een Alfa Romeo.

Aandachtspunten

 • Remmen lopen regelmatig aan, slijten hard, geven bijgeluiden.
 • Dual massa vliegwielen hebben niet het eeuwige leven.
 • GPS ontvangst navigatie-unit is slecht.
 • Vroege QV’s hebben regelmatig een defecte turbo.
 • Olieverbruik, gecombineerd met lange onderhoudsintervallen en een slecht leesbare peilstok.
 • MultiAir unit gaat nog wel eens stuk
 • Bose speakers die trillen, het niet doen of los zitten.
 • Rammeltjes, kraakjes in het interieur.
 • Loslatende pookknop, moet dan geplakt worden.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!80 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De 170pk benzine met open dakje in het rood en multispaaks velgen graag ^^

Blijft onder de kleintjes toch wel het mooiste autotje dat er is
Remmen lopen regelmatig aan, slijten hard, geven bijgeluiden.
vliegwielen hebben niet het eeuwige leven.
defecte turbo.
Olieverbruik
MultiAir unit gaat nog wel eens stuk
Bose speakers die trillen
Rammeltjes, kraakjes in het interieur.
Loslatende pookknop, moet dan geplakt worden.
Lijkt die Alfasud van mijn vader wel, wat was dat toch een heerlijk ding…
@rob68:
Best een kort lijstje toch, voor een auto die hier door de reaguurders als baggerkwaliteit wordt omschreven.
Minder manco’s dan de gemiddelde VW/Audi en het ziet er ook nog eens prachtig uit.
@tupperware: Hallo, heb jij soep in je ogen.
Deze Giulietta lijkt gewoon op een Opel Astra met een Alfa grille.
@bsxc2:
Weet je
Volgens mij is de Alfa Sud de stamvader van iedere auto in deze klasse !
Zoals vaker was Alfa Romeo wederom de eerste.
Zoals bij de common-rail dieselmotoren, dat was Alfa.
@bsxc2: En ze hebben ook een paar onderdelen die je 1:1 kan omwisselen…
@heidekonijn:
Heel veel onderdelen zijn dat niet.
Maar i.i.g. is dit afkomstig nog uit de GM elende.
“Remmen lopen regelmatig aan, slijten hard, geven bijgeluiden.” Deze zijn identiek aan de 159 en waren 1 van de weinige GM onderdelen die door beide partijen zijn gebruikt. Als je wilt kun je dus Alfa velgen onder je insignia zetten omgekeerd is geen optie. En om eerlijk te zijn ken ik deze grapen niet van mijn 159 zal wel aan de rijstijl liggen van de meest Giulietta rijders. Ik doe 60.000 met mijn remmen voor achet zitten ze er al op sinds aankoop ebn voldoen nog steeds aan de marges die APK en Dealer stellen en zitten er al 100.000 km op bij mijn E46 had ik er in de zelfde tijd rondom al 3 sets versleten + 2x schijven voor 1x acher in eerste 140k van diens leven. De 159 heeft achter na 220.000km achter originele schijven, voor bij 180.000 vervangen + eerste set blokken voor (voor mij). Maar dan rem ik voornamelijk op de motor mijn remlichten staan niet vaak aan. Licht dus aan rijstijl niet aan de auto. Olie de 1.9JTD blokken ken ik na 10jaar en na van beide blokjes totaal 600.000km hebben geen olie nodig niet eens een litertje na 50.000km die ik nu doe met mijn olie zal dan wel de benzine blokken wezen.

En achja een rammeltje her en der is dat zo erg als het maar niet zo word als bij onze ex VAG en zolang je in 10 jaar met Je alfa nooit stilstaat maar met je VAG in de winter bij 0 graden of lager iedere dag omdat de dealer niet weet wat er loos is met het VAGje en dat de Alfa dat kreng weer ergen vandaan kan slepen. Je kunt je dan wel indenken waarom de VAG dus vervangen is door een even eens prima presterende Italiaan.

Doe mij maar een Giulietta en 10x liever dan een VAG. En ja een turbotje bij de eerste generatie 1750 is balen maar gelukkig is het geen TSI waarvan je er in 100.000km wel tot 4 kunt vervangen. En een onderhoudsvrije ketting die tot grotse problemen leid is het dus een super ding. Bovendien die “•Dual massa vliegwielen hebben niet het eeuwige leven.” gaan regelmatig ook bij VAG naar de haaien.

En ja olie pijl kun je binnen ook aflezen en is het z’n punt om het handmatig te doen het is geen Opel die bij iedere tankbeurt een halve liter nodig heeft.

Dus is het lijstje aandachtspuntjes is niet zo on overkomelijk.
Moet ik er nog wel bij zeggen dat de eerste 120.000 niet door mij zijn afgelegd. En heeft de lease rijder volgens de onderhouds history 2x voor vervangen achter kon ik niks over terug vinden dus vermoed dat die nooit zijn gedaan allen zowel ik als vorige eigenaar rijden er voornamelijk lange ritten mee en bijna geen stads verkeer.
@tupperware: Blabla … VAG. Lees dit even http://www.whatcar.com/car-news/overall-results/1206902 voor je zomaar iets roept. VAG 9de plek in betrouwbaarheid. Dus niet goed maar zeker niet slecht. Alfa vind je onderaan op de 26ste plek. Niet dat het wat uitmaakt. Want het gevoel die een mooie alfa je heeft daar neem je de kleine manco’s er met plezier bij.
@endofline: Mja, Golf IV van de vrouw : 240 000km en grootmoeder rijdt er ondertussen nog fijn mee rond. Golf V van ondergetekende bij 100 000km weggedaan wegens garantie voorbij en een olieverbruik dat echt wel bizar begon te worden, bleken turbo én krukas te zijn wist de latere eigenaar me te vertellen. 147 en Giulietta verbruiken geen druppel.

Overigens LOL ivm de slecht afleesbare oliepijlstok in het artikel ;-)
@endofline: lijstjes lijstjes en waarschijnlijk nul ervaring met het merk. Kan genoeg lijstjes vinden die een ander beeld laten zien vooral over volkswagens.kijk bijvoorbeeld de duurtesten van autobild na daar bungelen ze helemaal onderaan. Zijn geen hele slechte auto’s tegenwoordig ,soms heb je pech.is me 2e alfa na een gt 3 jaar (2x draagarm vervangen) en nu een 159 1 jaar nog niks gehad. Lijstjes zeggen helemaal niks.
@c-greg: Je kent J.D. Powers duidelijk niet. Dit is zowat de referentie in de wereld als het om marketing onderzoek gaat. Zowat alle autoconstructeurs kijken naar hun jaarlijkse resultaten. Hun steekproeven zijn vele male groter dan die van ondermeer een autobild. Autobild is een gekend automagazine maar focussed zich enkel op de west europese markt. Hun testen beperken zich dus tot hun lezers. Daarintegen kijkt een J.D. ook naar de amerikaanse en aziatische markt, leaseinput, verzekeringen etc… Enfin wat ik maar wil zegen J.D. is niet zomaar een lijstje.
@endofline: dat zal best, maar als ik om me heen kijk en ken veel alfa rijders en mijn eigen ervaring mee rekenen zie ik een heel ander beeld.zoals ik al zei zijn ook genoeg onderzoeken waar een andere resultaat uit kwam,wil ze er niet allemaal bij pakken..pakte autobild er bij om aan te tonen dat ieder merk problemen heeft(laten we niet over de tsi en dsg praten)

Ach iedereen moet het zelf weten maar word er zo moe van hoe alfa als slechtse jongetje van de klas Word neer gezet, en vooral vanaf de 159 zeker op her Europese niveau zit.
@endofline:

Driver satisfaction survey 2013

Wellicht dat VAG rijders erg tolerant zijn ondanks dat ze met bijna alle merken in de motor pech statistieken in de top tien staan van meeste problemen blijft men kennelijk dol enthousiast over de betrouwbaarheid. Maar ja Kijk naar het uiterlijk het zijn auto’s om van a naar b te gaan zonder een greintje plezier zo grauw en grijs als het weer vandaag. En de eigenaren zijn er blij mee wat wil je nog meer als fabrikant je kunt 30jaar lang een concept verbeteren nog steeds bakken ellende hebben en je klanten zijn even goed tevreden. De amish zijn ook nog steeds blij met hun paard en wagen ze hebben wat moderne snufjes gekregen e.d. (lampjes die VAG eigenaren vaak niet gebruiken) maar die zijn er nog steeds heel blij mee. Een VAG rijder is wellicht met heel weinig al erg tevreden zo blijkt uit het onderzoek. Als EX VAG bezitter was het heel simpel uithuilen en weg met dat ding en voor mij geen VAG meer. Een ALFA onder VAG zou dan voor mij een nacht merrie zijn. Nee als het fout gaat met SM zijn gokspelletjes (100% overname Chrysler) hoop ik dat TATA het opkoopt dan komt het wellicht goed.
@tupperware: een kort lijstje noem jij dat?
@rob68:
Wellicht overbodig maar : Jij snapt het.
@rob68:

Zonder het geluid van een boxer met webers, lijkt het toch niet echt op een Sud.
Had de opvolger van m’n 147 moeten worden. Helaas kan ik er niet goed in zitten. Mooiste in z’n segment vind ik. Vooral de kont.
@E34M5Touring: Da’s ook precies het grootste probleem, heb er een half jaar een gehad. Mooie auto, maar nadien geen moment gemist. Stoelen zijn echt dramatisch slecht vond ik, verder navi en bluetooth volledig onlogisch te bedienen en ik vond de 1.6 JTDm ook niet een heel geniaal blok… Bergen koppel, dat wel maar als je hem niet precies in zijn powerband reed voelde hij daar dan juist weer niet echt vlot.
@griffendahl: En dat van die versnellingspook had ik ook, hebben ze later een aanpassing voor doorgevoerd.
@griffendahl: Vond het ook teleurstellend. Had m’n oog op 1 van de weinige 170pk diesel/automaat varianten. Echt een plaatje. Goede wielen, uitv., noem het maar op. Kan ik er totaal niet in zitten. Heb nog even gereden maar dat bevestigde het alleen maar. Raar, want de Ti stoelen in mijn 147 zijn de beste die ik ooit gehad heb. Beter nog dan veel nieuwe auto’s vind ik.
@griffendahl: Inderdaad de stoelen zijn het grootste minpunt. Zeker als je uit een 147 komt. En dat was gewoon ook een lekkerder autootje, voor mij toch.
Dat gezegd zijnde gaat de Guilietta op de door mij als ijkpunt genomen 360graden afrit een pak sneller dan een 147 met sportophanging. En veel houden me er niet bij. Voor zijn geld weet ik geen betere auto.

Tenzij de QV, dan zou ik eerder voor een Megane gaan. Zo maf is het geworden, dat een Renault sportiever is dan een Alfa. Dankjewel Sergio.
Als je het lijstje met aandachtspunten doorleest, zou je bijna denken dat je met een piepende en krakende fransoos te doen hebt.
Als je een 2dehands Alfa koopt ben je waarschijnlijk niet vies van regelmatig sleutelen en met pech langs de weg staan. Mijn moeder had destijds een Alfa GT nieuw gekocht waar na een jaar rijden al van alles aan mankeerde. Vind het een mooie auto om te zien maar daar bleef het eigenlijk ook wel bij, die rampenbak heeft ze toch ingeruild tegen een 120i E81. Best een lelijk ding, maar is nog steeds heel tot vandaag de dag en rijdt ook een stuk beter.
@alcantara: wat een onzin, ik rij al sinds 1995 zakelijk alfa’s van de 145, 156, 147 en 159. En allemaal met hoge km standen ingeleverd. Ik heb 1 keer stilgestaan met een kapotte accu, dat is het dan.
@eelco74:
Iemands anders gebruikservaring als onzin afdoen, dat is pas onzin.
@eelco74:

2dehands leasebakken ??
@lincoln: wat bedoel je ?
@eelco74: een half jaar geleden was ik ook verliefd op alfa romeo nu nog steeds maar ik zal mij waarschijnlijk geen alfa meer kopen. Ik doe nu mijn 147 jtd qv weg door problemen. heb hem 7 maand en is al binnen geweest voor nieuwe syncromessen, koppeling + vliegwiel en dichting van de uitlaat collector. Alles samen heeft dit 5000 euro gekost. Vindt je dit dan ook onzin?
Met een auto moet je geluk hebben. Of het nu om een vw, volvo of alfa gaat. maar het is algemeen geweten dat je met alfa meer geluk moet hebben. Daar moet er niet over gediscussierd worden. Het blijven wel heerlijke machines zowel om naar te kijken of om met te rijden.
@M5Power: Euhm… jij hebt problemen met een afgereden tweedehands, door niemand anders dan jijzelf gekeurd en gekocht, en dan ga je even op kruistocht tegen een heel merk? Okee dan, ieder zijn hobby.

Waarom geen tweedehands M5 eigenlijk? Kost tegenwoordig ook geen hol en als je toch voor het kopen van andermans problemen wil gaan heb je tenminste de auto die je echt wil?
@heidekonijn: Aanschaf kost misschien geen hol voor een M5 E39/E60, onderhoud/brandstof etc wel degelijk. Leuk voor weinig km’s maar niet voor 20k per jaar.
@alcantara: Voor wat hoort wat, Als het echt goedkoop moet kopen we toch een Panda? (Maar wel rechts rijden graag.)
Die klachten is wel een beetje ovérdreven. Wij hebben verschillende puntos met 100.000km zonder enig mankement. En ze rijden super lekker.
Herken de minpuntjes helaas wel ja(Bose en die pook) maar dat vergeet je simpelweg als je lekker aan het vliegen bent!
Ik heb er van de zomer in Italië een gehuurd, maar ik was er toch niet zo kapot van.
Prima autootje, daar niet van, maar het is wel allemaal 13 in ’t dozijn.
Deze of de Volvo V40 als eerste auto lijkt me toch wel een droom!
Wel jammer dat de 170pk diesel met tct zo zeldzaam is. Dank zij de overheid heeft/had geen enkele dealer deze versie staan. Omdat dit een 25% auto is en de benzine met tct 20%.
Hoor het alweer, zitten maar weinig echte Alfisten tussen!!!
Niet om onnozel te doen maar in dat segment een mooie wagen, met ruimte, voor een kleine prijs.

Waarom niet de fiat punto? Die ziet er beter uit, heeft ook dat italiaans emotie gedoe (als dat je ding is). En ongetwijfeld ook wel wat kwaaltjes die je met de mantel der liefde kan bedekken onder het mom van liefhebber zijn.

(Verder vliegwielen die vroegtijdig opgeven vind ik wel heel louche.)
(en turbo’s die er te vroeg de brui aan geven is in deze tijd toch ook niet wat het moet zijn)
@Hupke: Noem eens een paar merken die dual mass-vliegwielen leveren die heel blijven?
En als je toch bezig bent: merken met turbo’s die bestand zijn tegen toeren maken bij koude motor?
@mout:

Geen idee.
Het gaat mij erop dat er gezegd werd dat ze vroegtijdig opgeven. Ik zou verwachten dat z’n vliegwiel ontworpen word om de levensduur van de wagen mee te gaan.

Dus ofwel is de bouwkwaliteit ervan slecht. Ofwel reageert de motor niet of word de motor niet zo gebruikt zoals de ontwerpers verwacht hebben.


Kleine lichte motoren die veel toeren maken -> als er iets mis is met de afstelling van die motor of ermee gereden word door een aap -> problemen => iets robuuster maken.
Da’s volledig toe te schrijven aan slecht ontwerp.

Turbo’s zijn gevoelig -> ofwel maak je ze robuust ofwel efficient ofwel zijn ze zeer duur. Nuja dat weet je waar alfa voor heeft gekozen…
@Hupke:
Heb ik gehad met een Mercedes Sprinter 213.
En de Mercedes organisatie, die was niet thuis met 120000 kilometer.
Behalve om een factuur van € 4300 te sturen.
Ja, toen ze een nieuwe bestelwagen wilden verkopen.
Maar toen was ik toevallig bij Renault.
En die zijn gewoon beter, voor minder geld.
@desjonnies:

In het bedrijf vroeger altijd 300d sprinters gehad, de techniekers zijn er heel tevreden van. Gaan vlot 300K km’s mee zonder problemen.
Geen idee hoe het met de laatste generatie zit.
@Hupke: moet je snel rijden om 3 ton mee te rijden, die dingen rotten onder je gat vandaan.
@desjonnies:

Heb jij toevallig een bedrijf dat zich richt op de scheepsvaart en was jij afgelopen zondag in houten? Zo ja, je Twingo verhaal was echt hilarisch.
@desjonnies:

Haha, ik had al de twijfels toen je begon over je Subaru.
Ik stond bij de stand van Model Racing World mee te helpen.
We hebben nog even staan buurten over die Ferrari transporter van Racer.
@mout: Ah het dual mass vliegwiel. Ze hadden het onding beter nooit uitgevonden. Die technologie staat echt nog niet op punt. Balanceren doen ze beter in de motor niet met het vliegwiel. Tot over enkele maanden had ik nog een BMW 3 (F30) 320ede met zo een onding. Heb er totaal 2 nieuwe vliegwielen gehad in garantie. Bij de derde breuk heb ik met de lease een merkswitch kunnen onderhandelen. Maar het heeft het bedrijf toch wat gekost.
@Hupke: turbo en vliegwielen kan ook VW over meepraten hoor.
Kijk mensen: dat bedoelen ze dus met de problemen aan Italiaanse (of Franse) auto’s: Een loszittend stukje plastic op je pook, een weigerende speaker.
Ik zie ook wel dat turbo en Multi-Air kapot kunnen, maar zulke problemen heb je bij elk merk.

Hoe dan ook: wat een heerlijke tijden zijn het, als dit de echte problemen van het autorijden zijn.

Aan mijn Japanner heb ik in 4 jaar tijd vier veren, twee schokdempers, een gasklephuis, een lambdasonde, een koppeling en een complete versnellingsbak vervangen. En van de week lag ik eronder om een volledig weggerotte kokerbalk te lassen.
O ja: pookknop zit los, navi heeft slechte ontvangst, en er komen kraakgeluiden van de achterste stoelen. Maar wat zou het: het is tenminste een degelijke Japanner.
@mout: Het zou u sieren als u even merk, bouwjaar en km stand erbij vertelt…zo blijft het wel erg vaag
@mout @mout @mout ..

elke keer als ik zo,n naargeestig hok zie rondrijden moet ik effe aan je denken ..
kan niet bevatten dat je er aan wil sleutelen ..
word al depri als ik er aan denk ..

maarja .. eind van de dag heb jij tenslotte meer verstand van auto,s dan 99% dat hier op autoblog rondwaart inclusief de redactie ..
@lincoln: Thnx pal :-)
Dat percentage laat ik maar voor jouw rekening. Maar heb je een inspirerend idee voor een opvolger? Ik had bíjna een Volvo Transfer gekocht – maar de eigenaar belde de afspraak af (en het zou in het gunstigste geval een ‘project’ zijn geweest). Misschien wordt het zo’n foute volg-auto / taxi.
@mout:

whahahaha een Volvo transfer .. had wel een stunt geweest ..

tja .. ik vind het lastig kiezen voor een ander ..
maar een vanaf 1991 Chevy Caprice / Olds Custom Cruiser met derde bank ofzo ..
dingen zijn goedkoop lelijk en vrij betrouwbaar ..
@lincoln: Die Custom Cruiser – dat is toch dat ding dat begint als een full size sedan, en van achteren ophoudt als een AMC Pacer?
Zelfs voor mijn doen zou dat ‘apart’ genoeg zijn, ja :-)
Ben er zelf van overtuigd dat de service interval voor vele Diesels gewoonweg te lang is; turbo’s houden van goede olie en olieverbruik is vaak te voorkomen door regelmatiger je olie te verversen.
Met mijn 159 doe ik het om de 20 ipv om de dertigduizend kilometer en het ding verbruikt geen spat olie noch, heb ik ooit een probleem gehad met de turbo.
Verder is netjes warm rijden voor iedere motor belangrijk en die pooknop, heb ik ook gehad, zat ineens los.
Heb ik nachten van wakker gelegen………………………………
@desjonnies:

yep .. zal wel een leasetarieftechnische ingeving zijn ofzo ..

voor peilstok peilers is kilometrage dan ook van ondergeschikt belang ..
honingkleur eraf !! hup .. meteen een scheut ATF erin om te spoelen ..
nachtje laten uitdruipen .. en een mooie Kroon-olie erin ..
@lincoln: waarom kroonolie? Vind je dat beter dan (bijvoorbeeld) Shell of Total?
@RRenault:

NL bedrijf ..
perfecte service omtrent vragen over obscure voertuigen ..
prijs / kwaliteit ..
blijft lang schoon ..
verpakking ..

in die volgorde ..
ben geen echt goede .. maar wel een zeer tevreden klant ..
@lincoln:
yep
heb een Iveco vrachtwagen
uit 1994
met 160000 op de tellert gekocht, echt waar !
En de Kroon – olie en koelvloeistof configurator is gewoon perfect
Toen ik hem kocht alle vloeistoffen vervangen en nu al meer dan twee en een half jaar trouwe internationale dienst.
Gekke ding loopt nog zuunig ook voor een vrachtwaggel en heeft net zoveel PK als de startmotor van de allernieuwste Scania !
Het ligt niet aan de turbo maar aan de berijder! 9 van de 10 mensen rijden er namelijk net zo mee als met een atmosferische motor. Tja dan gaat op den duur de turbo kapot…
@clioracing: Chiptuning is vaak ook funest voor een turbo
@fit4fun: Inderdaad
@fit4fun: Niet mijn ervaring met 5 verschillende gechipte turbodiesels.
Varierend van 90pk tot 265 pk. Allemaal probleemloos hoge km-standen mee gehaald zonder kosten aan de turbo.
@Bartholomeo: Ik denk dat diesels minder vaak hoge toeren draaien en die kunnen daardoor langer mee.
@fit4fun: Hoeft niet gelijk aan de chiptuning te liggen, tenzij je bij diptuning *uhum ziptuning uhum* bent geweest ofzo…

Je moet een turbo ook laten nadraaien, veel mensen doen dat niet. Dat is pas funest voor de turbo.
@fit4fun: Klopt, ik had een AR gtv turbo die ik heb laten chiptunen, daarna begon de ellende en moest uiteindelijk de turbo vervangen worden, gelukkig onder garantie gebeurd. Later begon hij weer af en toe kuren te maken. Ik zou die chiptuning niet gauw weer laten doen.
Vind m eigenlijk alleen mooi in die aparte rode kleur en het interieur mag er zijn… voor de rest niet echt een mooi ding , Heb er weleens in gereden ,1,4 turbo qv uitvoering (helaas geen echte) maar ik moet zeggen…. het stuurt super!!!
Gewoon een mooie auto, misschien niet voor iedereen maar daardoor in ieder geval onderscheidend.

Het beperkte dealernetwerk en de voorkeur ( wel of niet bewust ) van leasemaatschappijen beperken de populariteit van de auto. Ik zou haar altijd verkiezen boven de standaard keuze. Problemen heeft iedere auto en ieder model.
Nee, doe maar niet, zo’n Giulietta. Het is vanaf het begin al één van de weinige Alfa’s die ik écht niet mooi vind. Kwalitatief zijn ze dan wel weer redelijk goed op het niveau dat ze zouden moeten hebben, vooral technisch.
@ej20g: Smaken verschillen. Jij vind, gezien jouw profiel, een Subaru Impreza blijkbaar mooi, dat zegt genoeg. Vrijwel iedereen vindt die oerlelijk.
Hoe doorzichtig toch! En wat is die foto toch mooi gekozen. Hoe AB toch aan die aandachtspunten komt… :-/
Blijft gewoon een strak ogende Alfa. Ik zou ‘m best willen. Eens kijken over 2-3 jaar of er een leuke occasion te vinden is met dito prijs.
Doe mij maar de mito, heeft een mooiere kont.
Graag even een bron voor de problemen met dual mass vliegwielen en hard slijtende remmen. Dat eerste punt komt volgens mij echt sporadisch voor en de slijtende remmen zegt meer over de gebruiker dan over de kwaliteit van de remmen.
@hape: Heb het zelf niet gemerkt wat betreft remslijtage maar als hij in Dynamic mode staat gaan de remmen in “pre-fill” als je gas lost en dat slijt nu eenmaal harder.
@hape: Mijn vriendin heeft echt een normale rijstijl maar remmen blijven ondanks dat deze bij elke beurt worden nagekeken piepen. Echt een chronisch probleem waar de dealer in Breda niet iets aan kan/wil doen.
Grootste probleem met deze auto is de waardeloze ergonomie. De menustructuur en de bediening van navigatie/telefoon/radio unit is om te huilen. Bizarre menustructuur en de meest gebruikte knoppen zitten zo ver mogelijk van de bestuurder vandaan. En dat is gewoon doodzonde want de Alfa is in basis een prima auto, maar hij had gewoon een stuk beter kunnen zijn.
En volgens mij valt het olieverbruik ook enorm mee maar het kan zijn dat er tussen de service intervallen van 30K een keer een druppel bij moet.
Niets bijzonders dus.
@hape: ik heb veel Alfa’s gehad, het olieverbruik was altijd minimaal. Bij b.v. BMW is dat volgens mij vele malen hoger, afgaande op de blauwe walmen daarvan.
@grandmasterb: ook veel Alfa’s gehad, de laatste met een noemenswaardig olieverbruik was een 33 1.7QV uit 1987….. en 180K km op de klok. De daaropvolgende nooit tussen beurten bij te hoeven vullen.
Maar goed, misschien rijdt niet iedereen z’n Alfa zo netjes warm.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).