BMW MZ8: een ode aan 40 jaar Motorsport

Auteur: , 26 Reacties

Als BMW het zelf vertikt om een concurrent voor Audi's R8 te verzinnen, dan doet het ontwerperslegioen dit wel. Maak kennis met een BMW M die nogal rauw op je dak kan vallen, zo 's ochtends vroeg.

De MZ8 is gemaakt met de BMW 8 Serie en Henrik Fisker’s Z8 in het achterhoofd, volgens de Franse ontwerpers Christophe Jourd’hui en Benjamin Baron, respectievelijk een student aan de International School of Design (IDS) in het Franse Valenciennes en een stageloper bij BMW HQ. Ze verzonnen een spyder met typische BMW-elementen, zoals de nieren, het haaienneusje in een overdreven vorm en een doorontwikkeling van BMW’s huidige koplampvorm. Lekker edgy.

Het werd een auto met middenmotor-layout en, ach waarom ook niet, ze propten er een digitale 4.4-liter V8 met 600 pk in. De futuristische styling laat misschien een auto zien die BMW helemaal niet gaat bouwen, maar van BMW Design kregen ze wel goedkeuring voor het project.

Tja, die zitten immes zelf ook te broeden op een M8-achtige supercar die in 2016 het levenslicht zou moeten zien. Meer over de totstandkoming van deze MZ8 lees je op Behance.26 reacties

Kunnen we toch maar beter overlaten aan BMW zelf om een nieuwe sportwagen te ontwerpen dan zo’n gesjeesde fransoos dit vind ik meer iets voor Kia
@cocksdriveaudi:
Ee is natuurlijk wel het een en ander op aan te merken maar de basis ziet er wat mij betreft goed uit. Zeker geen KIA. Denk het dak op een bruikbare hoogte en hij ziet er imo niet verkeerd uit.
Zeker de beperkte vooroverhang vind ik een dikke plus als je het vergelijkt met de huidige supercars.
@jrk68: Ikzelf vind de M1 hommage concept uit de link een stuk geslaagder dan bovenstaand ontwerp met zoveel knikjes en vouwen is die imo veels te overstyled
@jrk68: Ben benieuwd hoe je had gereageerd als er een audi logo op had gezeten.

Lelijk ding, bmw zal dit nooit zo maken.
De beste stuurlui komen weer langs in 3..2..1..
@Jochempie: beetje slecht getekend, had veel meer in moeten zitten, had het zelf anders/beter gedaan, maar ja, Fransozen hè
@Jochempie: En dan zegt degene die het wél kan er niets van!
Ik vind ‘m er uit zien als een echt BMW-concept, helaas is het een te futuristisch en fantasievol concept om om te kunnen zetten tot een productiewagen..
Beter als wat BMW zelf ontwerpt. Bouw dit ipv een x6, x4, 5gt of 3gt.
@vali1992nl: dat zijn natuurlijk ook gewoon aparte modellen maar met naar mijn mening zeker een geslaagd design.
Lelijk! Dus past precies in de design strategie van BMW van de laatste tijd!
Wat een wagen!
zeker geslaagd.
Ziet er goed uit, ookal zijn er details die mij minder bevallen zoals die dikke kont, ik denk niet dat iedereen groot genoeg is om over het portier te kunnen kijken. Die orange, blauwe en rode pin stripes op de velgen en banden, is overdreven. Zij spiegels ontbreken blijkbaar.
Wel mooi ontwerp! Wordt tijd dat BMW eens mee gaat doen met die supercars, lijkt me leuk.
@woot: Zit verdomme al jaren te wachten op die R8/sls-killer… Schiet eens op bmw!! jullie lopen achter!!
@benenwagen: Ze lopen niet achter, hier is bewust voor gekozen. Dit heeft ook te maken met dat ze zolang op het succes van de mclaren f1 hebben kunnen teren(die nog steeds super snel is trouwens). Maar het zou inderdaad leuk zijn om een echte supercar bij BMW te zien…
knap: 2x zoveel lijnen verzinnen als dat BMW voor elkaar krijgt… dit maakt dat de X4 concept eruit ziet als een rustig en evenwichtig design.
@w0o0dy: Daarom zijn ’t ook concepten..
Ik zeg doen! Ziet er gaaf uit zeg.
wel bouwen!
Ziet er nog al geplet uit
Cool. Ik zeg: bouwen die handel.
Leuk detail, die blauw/rode pinstripes op de sidewalls.
Je ziet duidelijk de elementen van Fisker erin zitten, de uitlaat design bijvoorbeeld, ik vind het er mooi uitzien!
Heel mooi! Maak dat maar, het wordt nog eens tijd dat BMW met een echt mooie auto komt.
Ziet er dik uit gek! Ze moeten echt zoiets gaan produceren.
Mooiste, stoerste en gaafste concept dat ik ooit gezien heb! Maak hem ecaxt zo en ik wil hem meer dan elke andere auto. Wat een prachtig apparaat zeg. Als ze er nu ook nog een jankende V10 in weten te monteren dan hebben Audi en Mercedes een serieus probleem. En misschien Lamborghini en Ferrari ook wel?

(Zie je wat dit oproept? Maken dus die auto BMW!)
Blijkbaar vinden die ontwerpers dat BMW niets gepresteerd heeft. Wat een lelijk ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).