Eerste trailer Mad Max: Fury Road is hier!

Auteur: , 14 Reacties

Oh boy, de Mad Max-serie wordt nieuw leven ingeblazen met een kraakverse en zo te zien zeer spectaculaire nieuwe film. Het definitieve creatieve failliet van Hollowwood, of stiekem toch wel erg vet? Bekijk de trailert en oordeel zelf.

Mad Max

De Mad Max-films betekenden de definitieve doorbraak voor Mel Gibson. In ’79 kwam deel I uit, met een piepjonge Gibson die nog lekker in zijn Australische accent knauwde, en een paar jaar later volgde het uitstekende tweede deel, The Road Warrior. Deel 3 (Beyond the Thunderdome) uit 1985 zullen we maar heel snel vergeten. Ook kwam er recent een Mad Max-game uit.

Volgend jaar, precies 30 jaar na het zinloze spektakelstuk Mad Max 3, volgt een reboot. Het bijzondere hieraan is dat de film bol staat van de CGI, een beetje in de stijl van ‘300’. Voor de hoofdrol tekende Tom Hardy, bekend als Handsome Bob uit Guy Ritchies Rock ’n Rolla en bekender als kale man met een raar mondkapje genaamd Bane uit The Dark Knight Rises. Ook Charlize Theron heeft zich aan het project verbonden.

Ook heeft de film een Nederlands tintje: Tom Holkenborg, a.k.a. Junkie XL neemt plaats achter de mengpanelen voor de soundtrack.

Kan het wat worden, of is elke Mad Max zonder Mel Gibson heiligschennis? Het spreekt voor de film dat regisseur George Miller, de regiseeur van alle eerdere delen, wederom de regie op zich neemt. Trailer op autojunk!14 reacties

W00t. Jeugdherinneringen. Ben benieuwd
Mel Gibson is anno 2014 een conservatieve, egocentrische, vrouwenhatende en antisemitische aussie-redneck, dus op de man zelf zit vrijwel niemand meer te wachten. Laat maar komen dus, die Mad Max remake.

*spoiler-alert*
Ook in Expendables 3 legt Mel ‘Mad Max’ Gibson het af tegen Silvester ‘Machine Gun Joe Viterbo’ Stallone. Heerlijk.
Eerlijk gezegd vind ik de trailer er vrij matig uit zien.
Blij dat ze hier niet Aaron Paul op de hoofdrol hebben gezet.
Tjah, ik had liever gezien dat z de franchise met rust hadden gelaten na het matige derde deel.
En ik ben zeker geen voorstander van die gladjanus Tom Hardy als “Mad” Max Rockatansky (ik had liever Hugh Jackman gezien), en naar mijn weten was de Interceptor best wel dood in de tweede helft van The Road Warrior, maar goed.
Waarschijnlijk leeft de interesse voor de originele films door dit onnodige spektakelstuk weer een beetje op. En dat is altijd goed nieuws.

Dan ga ik in de tussentijd even opzoeken waar de originele V-Eight staat, en een bedevaartstocht inplannen.
Man, wat een auto is dat.
@carmasterr: Jackman was inderdaad ook de eerste naam die bij mij opkwam. Met zoveel Ozzie-acteurs leek het me niet zo moelijk er een te vinden voor de rol. Maar kennelijk had Jackman zich al verbonden aan de 327ste Wolverine-cashcow…
@carmasterr: 1 vd beste acteurs atm, iig opkomende beste acteurs, die Tom Hardy, zie bijv. Warrior, en natuurlijk Batman met dat accent en manier van praten, ik vind hem goed voor deze rol.
@lekkaah:

Dat de man kan acteren was wel duidelijk. Maar dat kan Patrick Stewart ook, en geen van beide mannen is een geschikte keus voor deze rol in mijn ogen.
Kleine opmerking van een filmfanaat: ‘The Road Warrior’ is de Amerikaanse titel van de 2de film, waarmee de serie in de USA pas echt een succes werd. De eerste film is enkel en alleen getiteld ‘Mad Max’.

Nog een leuk weetje trouwens, de eerste ‘Mad Max’ heeft jarenlang het record gehad voor hoogste opbrengst in verhouding tot de kostprijs van de film. Dit werd pas verbeterd in de jaren ’90 door ‘The Blair Witch Project’.
@Rohrl-fan: Jes, je hebt gelijk. Aangepast. Benieuwd hoe de Humongus er uit ziet. Ze zeggen dat Butters Stotch voor de rol is geselecteerd:

https://www.youtube.com/watch?v=lKxUfdv_U00
@Rohrl-fan:

Dat klopt, omdat Mad Max destijds een culthit was (en niet meer dan dat) Mad Max 2 een nogal verwarrende titel geweest voor een groot deel van het publiek.
Ik wacht het rustig af, ik denk alleen niet dat je het met de originele moet gaan vergelijken, want die zijn cult en tegen iets cult, legt alles het af.

Overigens 1985 + 20 jaar is 2005. 30 jaar na het derde deel dus.
dat was natuurlijk een test om te zien of julllei nog wel opletten.. :s
Aangepast!
Wordt gewoon een vette film om te zien, de auto’s erin zijn echt geweldig om te zien :)

PS de link naar de game die onlangs uitgekomen is; die komt pas volgend jaar ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).