Gespot in Zwitserland: Michael Schumachers Ferrari FXX

Auteur: , 23 Reacties

Anderhalve maand geleden meldden we dat racelegende Michael Schumacher de bezem door zijn garage had gehaald, en zijn sterloze bolides bij de dealer parkeerde. E34M5Touring was zo aardig even langs de betreffende dealer te rijden.

Ferrari FXX Schumacher

Het gezegde luidt: ‘je moet een gegeven paard niet in de bek kijken’, maar kennelijk bestaat dit gezegde in Duitsland niet. Schumi kreeg voor zijn verdiensten voor Scuderia Ferrari zowel een zwarte FXX (30/30), met zijn initialen in het interieur, als een Enzo, waar Luca di Montezemolo zelf zijn krabbel nog onder motorkap zette.

Ferrari Enzo Schumacher

Beide auto’s, met kilometerstanden van respectievelijk 900 en 8.500 km (Schumi is een bezige baas, dus hij heeft zijn FXX, behalve dat ene rondje Top Gear-circuit, niet veel gereden), werden bij Garage Zenith in Sion, de snelste stad van Zwitserland, neergezet.

Onze spotter was er net op tijd bij, want de FXX werd juist in de trailer gereden. Nu al op weg naar een nieuw baasje?

Bekijk de foto’s op Schumi-junk!23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Die FXX had ik nooit verkocht! Mooie spot trouwens!
@rufctr01: Inderdaad echt houden! Die kar stijgt alleen maar in waarde. Maar ja, Schumi dacht… wat moet ik ermee kan er alleen op circuit mee rijden.

Wel benieuwd wie de nieuwe eigenaar is van die FXX…
Een auto waar je alleen een circuit mee op mag een/twee keer per jaar, een bankrekening voor moet hebben met een heel aantal cijfers voor de komma en dan ook nog eens de initialen van een ander onder je reet…
@jerone: zal voor schumacher geen probleem zijn dus.
@jeffreym3: Daarom bedoel ik ook de (mogelijk) nieuwe eigenaar…
@e34m5touring: kan niet wachten om weer naar Zwitserland te gaan (Zurich). Altijd zoveel dikke wagens daar, en dan vaak ook nog de special editions. Nog meer gespot leuks gespot daar ??
@kenner: ik kom hier elke dag leuks tegen. Rijdt tegenwoordig ook een afgrijselijke licht oranje Aventador rond (niet Diablo SV oranje) en een ANWB-gele Ferrari FF met zwarte race strepen. Maar verder is het eigenlijk allemaal meer de standaard exoten die je hier ziet… En daar gaat ab geen artikeltje over maken. Overigens is Sion toch een uurtje of 3 rijden vanZurich.
@kenner: Zenith is echt wel de moeite waard. Waren erg gastvrij btw! Heb een 918Spyder gespot, wel apart. Verder is Donati in Vevey echt de moeite waard. Wel een eindje rijden vanaf Zurich maar mocht je enigszins in de buurt komen, zeker even aanwippen. Hij heeft oa een originele Stratos en GT40 staan. En meestal genoeg ander bijzonder spul.
Vanaf morgen bij me thuis te bezichtigen!
Nice work Tim!
mooie spots, zeker!

Maar zou je niet van een auto liefhebber ( neem aan de schummi dat is ) verwachten dat hij speciale auto’s ( wat die duidelijk zijn ) niet wat meer zou koesteren? Of heeft hij opeens een hekel aan Ferrari, of geen geld voor een grotere garage??? Begrijp het niet… collector items man!!!
@magnumsing: zo neemt Schumi wraak omdat die Montezemolo hem heeft ontvriend op facebook.
@mashell: LOL! nou, wraak waar hij spijt van krijgen in mijn ogen…
Allebei toekomstige klassiekers, dus ik zou ze alleen al als investering kopen, over een jaar of 40 weer verkopen (mits goed onderhouden), en ik denk niet dat ik veel verlies lijd.
Ik heb Schumi nog wel eens zien rijden op een halfnatte baan in Duitsland op de Ferrari Racing Days. Het was een indrukwekkende ervaring, ik zou hem ook niet opruimen mocht ik zijn vermogen hebben…
ik kan het echt niet begrijpen dat ie die auto’s weg doet
Financieel kan ik er niet goed aan uit dat die de wagens verkoopt, ik vermoed dat die toch alleen maar in waarde gaan stijgen?
Al kan ik heel goed begrijpen dat je er niets aan vind. Ze zijn niet mooi, practisch en als Schumi per se snel wil gaan zijn er nog voldoende andere opties.
alsof “Schumi” nog onder de indruk is van zoiets als een Enzo of een FXX..
Nice! Dank voor de foto’s @e34m5!
Super gaaf!
En ach dat deze wagens alleen maar stijgen in waarde zal Shumacher aan zijn reet roesten blijkt nu wel, hij heeft al zo godsgruwelijk veel geld.
Beide auto’s, met kilometerstanden van respectievelijk 900 en 8.500 km een FXX (of Enzo is mij niet duidelijk) die 900 km heeft gereden?? ;)
Het geeft wel weer aan wat voor een ‘loyale’ rat die Schumacher is…….. Voor €50.000.000,00 per jaar had ik toch een andere houding aan genomen.
@ropbp: Hij is daar toch niet meer werkzaam….dus wat maakt dat verder nog uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).