Laat je auto rijden op koffie [biobrandstof]

Auteur: , 5 Reacties

Koffie is awesome. Niet alleen helpt de warme caffeïnehoudende Godendrank menig mens de dag door, op de prut die overblijft na het zetten van je bakkie troost kan je je auto prima laten rijden.

Mini doet het op koffie

Tot de komst van een DeLorean met fluxcapicitator zou ik nog wel even wachten met het 1-op-1 in je tank gooien van de koffiedrab, er moet wel eerst een conversie aan vooraf gaan. De universiteit van Bath onderzocht 20 verschillende soorten koffie van over de hele wereld, en kwam tot de conclusie dat verse koffie een oliegehalte van 11 tot 15 procent bevatte, gebruikte koffie 7 tot 13 procent.

De principes waren al bekend, in 2011 zagen we nog een oude Rover op koffie rijden, dit onderzoek kan je zien als een uitdieping van het thema.

Klaarblijkelijk is het ook nog eens relatief eenvoudig uit het koffiedik biobrandstof te winnen: 20 kilo aan prut (zeg, de opbrengst van een opnamedag CICGC van Jerry Seinfeld) moet zo’n 2 liter aan biobrandstof opleveren. Pure winst, want het spul komt anders gewoon in de GFT-bak terecht. (via groen7.nl)

Foto: koffiezet-Mini, autojunk.nl5 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Afval=voedsel. Biggest business for the future
Het type cups is vergelijkbaar met het octaangetal?
@autoblogger:
Yep, op espresso loopt ie als de pleuris..
Bijtanken bij de starbucks heeft vanaf nu dus een andere betekenis…
Ik had laatst een fles zonnebloemolie die overdatum was. Toen maar besloten om het in de grasmaaier te gooien, werkt perfect en je machine ruikt ook nog aangenamer. Ik ben benieuwd wat koffiedrabdestillaat voor geur brengt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).