Tesla in vuur en vlam na ongeluk [video]

Auteur: , 14 Reacties

Of kijken we hier naar een goed uitgevoerde Ferrari-imitatie van Musk?

Tesla in vuur en vlam na ongeluk [video]

De Model S van Tesla is een veilige auto. Zoveel is duidelijk. Het ontbreken van een verbrandingsmotor in het vooronder gaf Tesla-engineers -letterlijk- de ruimte om hem een geavanceerde kreukelzone te geven, en tijdens veiligheidstests van de Amerikaanse overheid (die nu massaal thuis zit, maar dat terzijde) was de auto zo ontzettend hard aan het Bazen dat de testapparatuur ervan stuk ging. Geen grap. Ook bleef de Model S in de serie crashtests van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) vrij van vuur.

Gisteren, op de Washington State Route 167 nabij Seattle, had bovenstaande Tesla niet het geluk brandvrij te blijven. Na een eenzijdige aanrijding vatte de Model S vlam aan de voorkant, maar een complete uitbranding bleef uit.

In een verklaring voor de ontbranding, opgetekend door Jalopnik, zegt Tesla dat er geen gewonden zijn gevallen en het vuur het interieur nooit heeft bereikt.

“Yesterday, a Model S collided with a large metallic object in the middle of the road, causing significant damage to the vehicle. The car’s alert system signaled a problem and instructed the driver to pull over safely, which he did. No one was injured, and the sole occupant had sufficient time to exit the vehicle safely and call the authorities. Subsequently, a fire caused by the substantial damage sustained during the collision was contained to the front of the vehicle thanks to the design and construction of the vehicle and battery pack. All indications are that the fire never entered the interior cabin of the car. It was extinguished on-site by the fire department.”

Eerst een onbedoeld acceleratie-ongeluk, nu een spontane uitbrander. Conclusie: Tesla is inmiddels mainstream.

Een video van fik vind je op Autojunk.
Tesla in vuur en vlam na ongeluk14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Eindelijk…. het is een keer geen italiaanse supercar :) kan weer fijn slapen ;)
@djfrank: vraag me af wat de bestuurder in de laadruimte onder de ‘motorkap’ had gestopt. Ik heb zo’n vermoeden dat het daar ongetwijfeld mee te naken heeft.
Het wachten is nog op de eerste electrocutie door een electrische auto. Een ongeluk of een plons in een kanaal… Zoveel batterijen bij elkaar is toch vragen om problemen?
@jippie: evenveel als vroeger 70 liter benzine in 1 tank bewaren was ;)
Net op tv de productie van zo’n Tesla model S gezien en nu zie ik een video waarin zo’n Tesla model S in vuur en vlam is… Het leven van een Tesla model S eindigt wel snel zeg…
Lithium-ion batterijen in combinatie met water?
Mooi weer wat van die elektromeuk minder :)
http://www.youtube.com/watch?v=erd5uG2PfBs
@alcantara: Wat het grafmuziek overigens nu ik het hoor, sorry voor het posten.
Was heel fijn voor de koers vandaag.
Het percentage model s in verkeers ongeluk ken is best hoog of komt door de media…
@franktank: Er zijn al enkele gecrasht door journalisten, in tilburg staat er 1 die door een autojournalist ( autoblog zeker? ) total loss is.
gedwongenleaser
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
net goed,Lelijk ding……

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).