Thaise politie vermoedt zelfdoding Tata-topman [updated]

Auteur: , 25 Reacties

Een dag na Karl Slyms fatale val van de 22ste verdieping van een Bangkoks hotel sluit de Thaise politie moord uit. Sterker nog, men vermoedt dat de 51-jarige Tata-topman zelfmoord heeft gepleegd.

Karl Slym

Tegenover persagentschap Reuters meldt een Thaise politiecommandant geen sporen van een worsteling te hebben gevonden. Wat de politie wel vond was een brief van 3 kantjes, die momenteel naar Thai wordt vertaald. Over de inhoud hiervan worden nog geen mededelingen gedaan.

De politie laat weten dat het raam van de hotelkamer dermate klein was dat de vrij forse Slym, wiens Twitteraccount overigens nog actief is, er nooit per ongeluk uit had kunnen vallen. Om daar naar buiten te geraken moet je bewust geklommen zijn, aldus de politie.

Mocht Slym daadwerkelijk de hand aan zichzelf hebben geslagen, dan is hij niet de eerste. Enkele maanden geleden pleegde de Duitse CEO van telecommunicatiebedrijf Swisscom eveneens zelfmoord. It’s a high pressure job..

Update 28-01: de brief bleek van zijn vrouw Sally geweest te zijn. Ze hadden de avond tevoren ruzie gemaakt, en hun therapeut had aangegeven dat het in dergelijke gevallen het beste was de frustraties uit te schrijven, om directe botsingen te voorkomen. Slyms vrouw kwam pas een dag later tot de ontdekking dat haar man was overleden, toen de politie aan de deur kwam.25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De hand aan zichzelf slaan is toch wat anders…
@jmeverts:
Misschien had hij dat eerst gedaan en wilde hij zijn hand afvegen aan de gordijnen. Maar met zo’n gladde hand heb je minder grip en voordat je het weet lig je 22 verdiepingen lager.
Zou zomaar kunnen…
@Hubert: *18 verdiepingen lager. Hij kwam op de 4e verdieping neer, vanwege een uitstulping daar.
@sir_smokalot:
OK, dus hij had nog een kans op overleving?
Als daar een groot luchtkussen had gelegen wellicht.
@jmeverts: Het betekend toch echt ‘zelfmoord plegen’, dat jij meteen aan iets anders moet denken zegt denk ik eerder iets over de websites die jij normaal bezoekt.

Ik ben benieuwd wat de beste man zijn motivatie was, mocht dit echt zo zijn. Er moet toch serieus iets aan het knagen zijn wil je dit als enige oplossing zien.
@motoragent:
Floppen van de Tata Nano waarvoor hij de verantwoordelijkheid had?
Mensen op dit soort extreem hoge functies bereiken dit omdat ze gedreven zijn.
En als je dan niet goed met tegenslagen om kunt gaan, is dit de makkelijkste uitweg.
@Hubert: De Nano bestaat al sinds 2008, terwijl hij pas in 2012 in dienst kwam. Ik denk niet dat hij nog veel kon redden van de al belabberde reputatie van de Nano.

Maar inderdaad, mensen op dit soort niveau zijn vaak erg gedreven (of hebben zo hun connecties die het daglicht niet kunnen verdragen), en dan kan een tegenslag hard aankomen.
@motoragent:
Hij was aangenomen om de Nano weer op de rails te zetten.
En dat is tot op heden niet echt gelukt.
Altijd sneu, dit soort nieuws, een rits aan tegenslagen, en ze zien gelijk niks meer in in het leven. Sterkte aan de familie!
Volgens Nu.nl had hij ruzie met z’n vrouw en zou dat de oorzaak kunnen zijn.
@Alfarobert: Tata =India dat is 24 uur buikloop en hij gleed uit en viel
@Alfarobert: ja, als ik ruzie heb met familie spring ik ook altijd uit t raam
Altijd triest zoiets. Een goede baan met voldoende geld hoeft blijkbaar niet voldoende te zijn om in leven te willen blijven. Sinds zaken als Facebook en Twitter komt dit soort nieuws toch altijd harder aan doordat je vaak zijn of haar laatste foto’s en/of teksten ziet. Ook al ken je diegene niet, dan komt ’t toch weer ietsje dichterbij.
Bankok = Bangcock en raam begaf het
Ergens vind ik het ontrustender dat er dus dit soort wereldbedrijven zijn die mensen aannemen in hoge posities die dus ‘instabiel’ zijn (ik zal m even uitleggen).Iedere persoon is natuurlijk anders en misschien leefde deze gast voor z’n werk. Maar over het algemeen kan je toch zeggen dat dit soort personen ontslag kunnen nemen (of zichzelf ontslagen kunnen laten worden) en van hun centen vredig en in luxe met pensioen kunnen gaan. Kortom: het is toch raar dat dit soort dingen met mensen in zulke posities en met een achtergrond in de westerse cultuur gebeuren.

Dus ja, misschien was het de Indische maffia die hem onder schot een brief hebben laten schrijven en hem daarna het raam uit hebben gekukeld.
@gregorius: jij denkt teveel na
@parker: Dank je wel
Bilderberg is aan het opschonen.
Schuldgevoel na Thaise massage?
@c-ad:
Vreemd soort van happy ending.
@Hubert: Hij komt, en hij gaat.
Ik stel een “Karl Slym memorial day” voor.
Op de parkeerplaats van de McDonalds.
Wel eerst een minuutje stilte.
Daarna mag er zoveel kabaal gemaakt worden als maar mogelijk is.
Revven, driften, burn-outs, handrembochtjes: alles!
Want zo toon je respect en medeleven aan de nabestaanden van deze jeugdheld, grootheid, tweede Jezus en bovenal super aardige man.
Wie doet er mee?!

RIP Paul Wal…. euhm, pardon, ahum…. Karl Slym, je zou gemist worden!
@Rob:
Maar dan wel in stijl : Iedereen met een Tata Nano.
@Hubert:
Uiteraard.
Maar is het überhaupt mogelijk om met een Nano te driften? Zo niet, dan moet er maar een horde Jaguars aangerukt worden….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).