Trucker redt oma en baby uit brandend wrak

Auteur: , 23 Reacties

Een heldendaad. Niets meer, niets minder.

Trucker redt oma en baby uit brandend wrak

Hoe reageer je op een auto die niet ver voor je de controle verliest en met de neus een brandstoftank van een vrachtwagen openscheurt? Wie zou meteen denken: “hee, een inferno, daar loop ik even heen met m’n brandblussertje”? Het overkwam David Fredericksen eerder deze maand op de I10 bij Biloxi, toen een Lincoln Towncar na een aanrijding vlam vatte. Aan boord: een oma met haar kleindochter (1). Daar omheen: een aantal omstanders die niet helemaal wisten wat te doen. Wat ergens ook volkomen logisch is.

Fredericksen besloot als eerste op het wrak af te stiefelen, waar hij zag hoe de vrouw het portier probeerde te openen – met een gebroken been, zo bleek later. Hierna schoot de rest te hulp, waardoor zowel de vrouw als de baby in veiligheid konden worden gebracht.

Jalopnik vroeg de trucker naar een reactie op zijn heldenoptreden:

“I was praying that they wouldn’t be dead. I just wanted to put the fire out, but when I saw they were alive, I was like ‘SWEET!'”23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Eindbaas.
Zo hoort het nou, respect!
Goed gehandeld, maar toch verbazingwekkend hoe afwachten iedereen is in zo’n situatie. Vooral meneer agent staat nogal beduusd te kijken wat hij nu eigenlijk moet doen.
@motoragent: De meeste mensen weten dat een brandende auto kan ontploffen en zijn dus niet geneigd om hun eigen leven te wagen voor dat van iemand anders. Degenen die dat toch doen weten waarschijnlijk niet hoe gevaarlijk het is of zijn gewoon echte helden.
@fejjie: Inderdaad goed om ook aan je eigen veiligheid te denken, je moet niet onbesuisd een vlammenzee in duiken om iemands leven te redden. Echter vallen de vlammen redelijk mee (deuren zijn goed te bereiken, ondanks de hitte natuurlijk) en een auto zal niet snel ontploffen, dat zie je voornamelijk in films.

Ergste is kan gebeuren dat de brandstof vlam vat. Ontploffen zal de tank niet want er zit een ontluchtingsventiel op. Bovendien kun je op zo’n moment snel weg komen van de auto omdat er geen obstakels zijn.
@motoragent: Idd, als een auto ‘ontploft’ is het of vrijwel meteen of na langdurige brand; zoals al gezegd: auto’s ontploffen echt niet zomaar, allemaal Hollywood BS.
@dawwg: klopt… de auto in dit geval brandde een behoorlijke tijd. Dus was er zeker een ontploffingsrisico aanwezig. Misschien kijk ik eerst nog even myhtbusters hoe groot het risico is ;)
@motoragent: zou jij er naar toe lopen?
Wow, ongelofelijk dat niemand wat doet. Lekker dan, als je er later achterkomt dat er een baby in die auto zit. Gelukkig nu goed afgelopen!
@jehoofd3: in de VS is de Healthcare niet helemaal je van het. Waarschijnlijk denken ze daar aan.
@rolov: Is het dat niet dan is het wel dat als je iemand uit zijn auto trekt om hem te helpen en vervolgens zijn nek verkloot oid dan kan die persoon je aanklagen en helemaal kaal plukken. (ja dat gebeurd echt)
@rolov: Luister maar naar de hele discussie op de radio tijdens het filmpje…
@ruudjuh1986: Edit: Betreffende Healthcare/Obamacare, niet aanklagen etc.
Wat een held!

Eigenlijk valt het nog wel mee hoe snel andere omstanders hem te hulp schieten. Na enige twijfel/verbijstering lopen ze er ook op af om te assisteren. Dat lijkt misschien niet meer dan logisch, maar helaas is het vaak zo dat hoe groter het aantal omstanders hoe kleiner de kans is dat deze hulp verlenen.
Waar blijft die vrachtwagen trouwens, ik zie hem niet meer.
@dafmaf: het witte busje dat voor de camera rijdt stopt na de rook rechts om de geraakte truck te helpen.

Dit zijn behoorlijke vlammen en je weet niet of de tank van de auto zelf ook nog gaat ontploffen. Wat is wijsheid, dat weet ik niet, maar toch mensenlevens gered, te weten dat je niet twee mensen hebt zien verbranden…

Politie en brandweer zijn er overigens heel snel bij, al lijkt de politie vervolgens niet bijster actief.
“But when I saw they were alive, I was like ‘SWEET!’”

Priceless!
Bizar trouwens dat de hulpdiensten niet eerst bij de slachtoffers kijken
Wauw, de politie en brandweer zijn als na 2 en half minuut na het ongeval ter plaatse, hoe de fuck kan dat nu?
@fanatic: Het is allemaal opgezet spel. Illuminati, Obama en de Rockefellers zitten hier achter! Ik verkoop alu-hoedjes voor 5,-!

OT: serieus, idd 2 minuten voordat de brandweer aanwezig is, respect hoor. Of hij was toevallig in de buurt of ze hebben daar om de zoveel kilometer een quick-response unit staan voor dit soort gevallen.
Die Woody Woodpecker toch.
Check even dat die vent met die bijenkorf op een gegeven moment denkt: “Nou kan ik wel weer verder, toch?”
Wat een heldere (lees HD) dashcam!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).