Subaru WRX STI: rijtest en video

Auteur: , 81 Reacties

Het verhaal van een rallykanon in de Lage Landen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

De bloedlijn van sportieve compacte sedans van Subaru is indrukwekkend. Al sinds de jaren negentig bouwt Subaru snelle Impreza’s voor de straat en rijdt men er ook nog eens rallies mee. We vergeven het de Japanners dat ze tussendoor een hatchback bouwden en ook dat ze de naam Impreza voor deze generatie gedumpt hebben.

Moederbedrijf Fuji Heavy Industries richtte de tak voor motorsport, Subaru Tecnica International, op in 1988. De eerste Impreza WRX STI werd gelanceerd in 1994 en was gebaseerd op de 250 pk sterke ‘GC8B’ Impreza.

Subaru WRX STI

Is het een boxer?
Het is een USP (unique selling point) van iedere Subaru: de boxermotor. Doordat de cilinders plat liggen in plaats van rechtop staan, is een boxermotor lager en het zwaartepunt ook. Het levert bovendien een kenmerkend geluid op, dat we ook kennen van de Porsche 911 en vroegere Alfa Romeo’s zoals de Sud.

Subaru WRX STI

Het vreemde is dat bij de WRX STI het kenmerkende boxer-geluid niet al te sterk aanwezig is. De vierpitter klinkt interessanter dan de huis-tuin-keuken-en-20%-bijtelling viercilinders, maar het had spannender gemogen. Het roept de vraag op of Subaru, net als de Europese fabrikanten, wel soundengineers in dienst heeft?

Subaru WRX STI

Powerrr
Het blok is exact hetzelfde als die van de vorige generatie en de prestaties zijn dan ook ongewijzigd: in 5,2 seconden staat 100 op de klok en de topsnelheid is 255 km/u. Het koppel piekt tot 407 Nm bij 4000 tpm en het maximale vermogen is 300 pk (bij 6000 tpm).

Subaru WRX STI

Dat klinkt goed genoeg, maar de cijfers vertellen niet het hele verhaal. De 2,5 liter grote boxer met turbo wordt zo langzamerhand links en rechts ingehaald door andere motoren. Volkswagen haalt uit een halve liter minder hetzelfde vermogen, maar weet dat te combineren met een betere driveablity. Onder de 3000 toeren per minuut is de WRX STI niet heel sterk, pas daarboven gaat de boxer los. Het devies is dus: veel schakelen. Je zult moet werken om het potentieel eruit te halen via de fijn schakelende handbak. Een automatische bak (met bijvoorbeeld een dubbele koppeling) prijkt niet op de optielijst, terwijl die wel erg goed bij de WRX STI zou passen.

Subaru WRX STI

Een rallykanon & de trajectcontrole
Ik heb geen idee of de trajectcontrole daadwerkelijk een Nederlandse uitvinding is, maar het is wel syptomatisch voor het Nederlandse wegennet. Iedere lol moet in de kiem worden gesmoord en door een structureel gebrek aan bergen moeten we het ook stellen zonder kilometers lange slingerende slierten asfalt. Het is juist daar waar de WRX STI kan excelleren, maar vindt maar eens zo’n weg in Nederland.

Subaru WRX STI

In lange bochten op hoge snelheid voel je bitter weinig van het Symmetrical AWD, de WRX STI gaat simpelweg de kant op waar je het stuur heen richt. Pas als het krapper wordt, komt de WRX STI in zijn element. De carrosserie is 140% stijver dan die van de de voorganger en de vierwielaandrijving heeft torque vectoring. Gooi de WRX STI een korte bocht in, stamp op het gas en alle differentiëlen en elektronica gaan voor je aan het werk. Zodra de voorwielen krabbelen naar grip, voel je de achterzijde door het buitenste achterwiel de hoek om worden geduwd.

Subaru WRX STI

Innerlijk en uiterlijk
Met de grote luchthapper en dito achterspoiler hoeven we het niet lang te hebben over het uiterlijk: you hate it or you love it. Over het interieur kunnen we het sneller eens zijn. De carbon sierstrips en rode accentjes kunnen niet verbloemen dat het interieur gedateerd is en niet kan meekomen met de Europese concurrentie. De gebruikte materialen zijn hooguit netjes, voor het navigatiesysteem geldt hetzelfde. Het kan er allemaal net mee door, maar gelukkig lijkt het wel goed in elkaar gezet.

Subaru WRX STI

De genadeklap voor Nederland
In Belgie kost de WRX STI iets meer dan 40 mille. In Nederland is de kale prijs 34.251 euro. Daar komt bij: 34.551 euro aan BPM (met dank aan de hoge CO2-uitstoot) en 7.193 euro aan BTW. Inderdaad: voor een WRX STI met gele platen, betaal je meer belasting dan dat Subaru er iets aan verdient…

Door de totaal-vanaf-prijs van 75.995 euro concurreert de WRX STI niet meer met de hothatch brigade (Golf R, Audi S3, Astra OPC, Megane RS), maar met auto’s uit een paar klassen hoger. Voor dit geld staat er ook een Audi S4, dikke 3-serie of zelfs een leuke Porsche Boxster voor de deur. Dat is jammer, want ondanks dat het uiterlijk niet mijn ding is, vormen snelle Subaru’s altijd een welkome afwisseling op onze wegen. Filmpje!81 reacties

Volkswagen haalt uit een halve liter minder hetzelfde vermogen, maar die van Subaru blijft wel heel, zelfs als je er fors meer vermogen uit haalt..

-edit: trollen-
heerlijk Autoblog…dit is pas een auto, dit laat de website nog meer in mijn, reeds hoge, achting stijgen!
Lijkt me een hele leuke auto om mee te rijden. Maar het uiterlijk is echt verschrikkelijk. Het ziet er uit als de auto van je grootvader met een grote luchthapper en spoiler er op.
Die prijzen gaan toch echt wel de pan uit in Nederland
@tombe: er is een tijd geweest dat Subaru de €5000 aan inschrijving terug betaalde, in België dan, maar circa 30k!? Schandalig gewoon
@tombe: Godallemachtig wat worden we hier ook genaaid he!?
En dan staan ze nog raar te kijken ook dat de automarkt hier in het land alleen maar slechter wordt.
@viezefreddyw:
Dit is 1 van de uitzonderingen die de regel bevestigd dat de belastingdruk over het hele gamma al jaren daalt.
Helaas geldt dit niet voor de slurpers maar daar moest de branche het omzet technisch nooit van hebben.
Jouw opmerking schaar ik onder populistisch geneuzel in een ziekelijke drang naar likes..
@tupperware: Inprincipe moet de markt het wel van dit formaat auto’s hebben, de goedkope kleine auto’s zoals de Peugeot 108, Citroën C1 enz. zitten hele lage marges op en kunnen de meeste dealers niet van leven. Juist op de grotere auto’s zoals gezinswagens en zaken sedans zitten de marges. Dus ook op deze auto’s zit de marge die dealers nodig hebben, echter door ons achterlijke belastingsysteem zijn deze auto’s dusdanig duur dat ze amper verkocht worden. Van het weekend was ik in Duitsland waar ik langs een Mercedes dealer reed, daar stond een splinter nieuwe Mercedes E klasse voor 26,599 basis prijs. Daarvoor heb je hier niet een een C klasse.
@tupperware: Als ik drastisch op zoek zou zijn naar likes, ga ik wel op Facebook en Instragram mijn heil ophalen.
Het is toch een feit dat de gehele autobranche in Nederland (boetes, aanschafprijzen, brandstof, belastingen, BPM etc) vele malen duurder is dan, bijvoorbeeld, Belgë en Duitsland?
@viezefreddyw: Gelijk heb je ook de prijs van de GT-R in Duitsland en Belgie is 95K.

Er bestaat zelfs nog goedkoper, in Luxemburg heb je een GT-R al vanaf 88K. Is toch gewoon te gek voor woorden? Kun je het geloven een GT-R voor net geen 90K. Trouwens daarnaast doen die gele platen of afbreuk aan een auto vind ik, witte zijn veel en veel mooier.
Hoezo doorgeslagen belastingdruk. Belachelijk!
34.000,- bpm, en daar nog eens BTW overheen…verkoopprognose: bijgesteld naar wellicht enkele stuks…:-(
Vindt je het gek dat autoverkoop in Nederland nog niet op koers ligt.
het “boxer geluid” van de subaru heeft niet zoveel met de configuratie van het blok te maken, maar met de assymetrische uitlaatspruitstukken, als je die symmetrisch zou maken zou het net als een kever klinken.
@super: als je zo een auto koopt, moet je er een aftermarket uitlaat onderhangen. In belgie zit je dan nog steeds niet aan 50 000 euro
@super: deze heeft dus equal length spruitstukken, de oudere volgens mij unequal. Die hadden wel het typische boxer geluid. Geldt ook voor de GT86
@jzaero: Deze heeft ook 4 pijpen terwijl de oudere altijd maar een enkele hadden. Dat zal ook wel een stevig verschil maken :)
Stel je eens voor dat hij had uitgezien als het concept, die ze voorafgaand dit mormeltje lieten zien, rechtstreeks in productie hadden gebracht…

Dan was het geen Subaru meer. Want Subaru’s van het afgelopen decennium waren altijd al lelijke mormels.
@AutomotiveDesigner: Precies. Concept: Hell Yeah!! Productiemodel: Hell NO… De hele verhouding is zoek. Die eerste serie blijft in mijn ogen de mooiste. Die kikkerogen vind ik niks, de 2 series daarna waren wel ok. Vanaf de Hatchback is het enkel slechter geworden als je het mij vraagt. Interieur was nooit echt wat maar daar kocht je hem niet voor. Vanbuiten was het gewoon een ongestickerde rally auto. En in de gulden tijd nog gewoon 55k. Lachte je de hele wereld uit.
@E34M5Touring: En wat te denken van die vier lullige uitlaatpijpjes. Wie dat heeft verzonnen! :-S
Een Suburu WRX hoort potverdorie een enkele hoofdrioolbuis van een middelgrote gemeente te hebben!
@E34M5Touring:
weet je,
Mocht mijn 159 in elkaar storten
Kocht ik subiet een kikkeroog STi.
Is voor mij de beste STi.
Met de zesbak.
Reed gewoon nog fijner dan zijn voorganger de “grijze gehaktballen” GC8 – die van de beroemde van Colin McRae. en Prodrive.

En licht getuned reed je alles van zijn sokken met zo’n ding.
@desjonnies: Geloof meteen dat ie beter is dan MY1997-2001 maar ik vind die lampen gewoon niet mooi. De facelift versie van de ‘frogeye’ heeft dan een mooier front vind ik en die zijn (correct me if i’m wrong) technisch nagenoeg gelijk. Prijstechnisch maakt het mekaar niet veel.
De eerste serie klopte gewoon op de een of andere manier. De prijs destijds, de prestaties en de looks waren gewoon top. Had op school een klasgenoot met zo’n ding, en die was niet moeilijk, kreeg dat ding mee wanneer ik wou. 340pk, opgewaardeerde remmen en banden. Lichtgewicht OZ velgen. Gewoon af. Geen spoilermeuk, optisch helemaal origineel. Trapte nagenoeg alles snot dat ding.
@E34M5Touring: nee, je hebt gelijk. Alle techniek vanaf de eerste Impreza (1992) tot de Impreza van 2 generaties geleden (t/m 2007) is min of meer uitwisselbaar, al dan niet met minimale aanpassingen. Zo past een 6-bak van een GRB STI (vanaf MY2001, de Bugeye) zo onder een WRX of WRX STI vanaf 1994. Na een paar minimale aanpassingen die op één hand te tellen zijn heb je het hele zooitje werkend.

Ik zeg altijd: oude Subaru’s zijn net bouwpakketten van Lego, alles past op alles. Zo past de aandrijflijn van een WRX STI uit 2000 zonder moeite in een Legacy of Forester van hetzelfde bouwjaar.
@ej20g:
Yep.
Bij de mijne heb ik gekozen voor een zes bak setje uit een kikkeroog.
Want die zeldzame DCCD 5-bak in de mijne is gewoon veel te kort qua overbrengingen.
Die is goed voor de rally sport -wat een STi-R type eigenlijk is- maar hij loopt bij de 180 al het rode toerengebied in.
En het kost een bak extra brandstof, die vijfbak.
OMG die NL belastingen! Altijd al graag een impreza gezien (uigezonderd de voorganger…).

Spijtig dat hij niet iets meer op de concept lijkt. Zou er toch graag eens mee rijden!
Ik ga ergens wel mee met Wouter. Het heeft zeker wel iets, maar het is ook niet echt mijn ding.
Al respecteer ik mensen die wel zo een keuze durven maken.
“De carbon sierstrips en rode accentjes kunnen niet verbloemen dat het interieur gedateerd is en niet kan meekomen met de Europese concurrentie.”

Dat is de bedoeling geweest van de Sti.

Subaru is in mijn ogen één van de laatste ECHTE auto fabrikanten.
Maken alles wat de techneuten het best of het mooist vinden.
Dat daar voor ons, gewone stervelingen, een leuk ex- en interieur bij horen, zal Subaru worst zijn.

’t gaat om het rijden, zo heeft de mijne een Nardi stuur standaard, gewoon omdat dat in hun ogen het beste is en worden de STi zetels ook elders gemaakt.

En wat ik hier ooit schreef is echt waar, op de knopjes van de elektrische ramen staat de merknaam Nissan, dat soort zaken doen er voor Subaru niet toe, dat koop je in.

Het uiterlijk mag dan door de ontwerper van melkpakken zijn getekend, het moment dat je de sleutel omdraait en de blaf-boxer zijn grom laat horen, dan doet het er niet toe.

U bent in automotive heaven, voor mij geen Porsha meer, geen BMW maar gewoon de geheel 100% voute Impreza GC8 met zijn grote achterspoilert.

Ik ken geen enkele wagen met zo’n grijs underdog karakter, van ooit trek auto van het jaar en als beste getest door brave ANWB leden.

Maar die drie kleine lettertjes, die maken het verschil.
@desjonnies: daar heb ik geen woord aan toe te voegen. Oké, een paar dan: als ik een nieuwe auto wilde kopen van om en nabij de 75.000 euro, liep ik rechtstreeks naar de Subaru-dealer om een WRX STI in deze prachtige blauwe kleur te bestellen. Andere merken zou ik niet eens overwegen.
@ej20g: precies mijn gedachten!

Ik zou hetzelfde doen. Met 75K zou ik direct naar Subaru Aalsmeer vertrekken en ook een blauwe exemplaar kopen. En natuurlijk krijgt ie wat Japanse velgtuning en gaat ie van 4 naar 1 dikke uitlaat.

Weet je:

Het kan me geen ene moer uitmaken dat het productiemodel niet zo tof is als het concept. Of dat de concurrentie sneller is. Het boeit me al helemaal niet dat het een saaie interieur zou hebben.

Mijn liefde voor alles Japan is te groot om die dingen ooit invloed te laten hebben.

Bovendien, Subaru’s waren nooit ‘mooi’ of hadden fancy interieurs. En dat maakte geen ene sikkepit uit.
Want daarvoor ging je niet naar de Subaru-dealer.
@toyotafortuner: kort samengevat: naar Subaru’s kijk je niet met je ogen, maar met je gevoel (of hart, zo je wil). Dat doe ik nog steeds ondanks dat ik nu iets totaal anders op de parkeerplaats heb staan. Maar één ding hebben ze wél gemeen en dat is dat ze uitzonderlijk betrouwbaar zijn en beide op hun eigen manier roffelen. De bijnaam voor het type auto die ik nu heb is niet voor niets “De Roffel”. Het grootste verschil met Subaru: de aandrijving vindt plaats op de voorwielen, het is geen boxermotor en het heeft een cilindertje meer. De cilinderinhoud is wel vrijwel gelijk aan die van bovenstaande Impreza, ik mis alleen een pk of 130. Maar voorlopig voldoet deze auto en heb ik er veel plezier mee, na de opleiding waar ik nu mee begin gaat de Impreza er zeker komen!

Om het je gemakkelijk te maken, mijn huidige auto staat gewoon aangeven in mijn profiel, geen geheimzinnigheid hier.;)
@ej20g: kijk met veel plezier uit naar je Impreza! Alhoewel je huidige wagen daar zeker niet voor onderdoet!
@toyotafortuner: deze auto is zeker geen behelpen! Vermogen kom ik nooit tekort, ruimte ook niet. Het grootste nadeel van deze vijfpitter is het verbruik als ik eens aardig doortrek, maar het geluid maakt dat meer dan goed. De ene roffel heb ik al, nu de andere nog.
@ej20g & @toyotafortuner: Haha mocht ik die 75k tot mijn beschikking hebben, kom ik de helft nog tekort voor mijn favoriet de Nissan GT-R, dus die kan ik dan niet kopen.

-Ook vanwege mijn Japan liefde, zou ik een Lime Green Kawasaki Ninja ZX-10R aanschaffen die kost net geen 20K.
-Met het overgebleven geld een Infiniti Q50 of een Lexus GS.
@toyotafortuner: Als ik € 75.000,- te besteden had zou er bij mij zeker een nette E46 M3 CSL komen. Ook een pure rijdersauto alleen uiteraard niet te vergelijken met de Subaru.
Ieder z’n ding en dat is maar goed ook, anders reden we allemaal dezelfde auto’s! ;)
@ej20g: Hmmm ik zou het denk ik ook niet kunnen laten om niet minstens te gaan kijken.

Maar het zal altijd een beetje voelen alsof je 60 euro voor de friettent betaald. In plaats van 60 voor een restaurant. De Subaru is heel vet hoor (net als de friet), maar je weet gewoon dat je veel te veel betaalt. Maar toch kan het het waard zijn voor jezelf.
@reistje: jouw laatste zinnetje zegt het voor mij helemaal. Zolang ik het kan betalen, koop ik dingen (zéker dingen met techniek) met mijn hart, verstand heeft daar niets mee te maken. Als ik verstandig was geweest reed ik bovendien de auto die ik nu heb niet. Helaas geen Subaru, maar die moet en zal er ooit komen. Ooit.
@desjonnies:
Amen..
Helaas worden echte auto’s nauwelijks meer verkocht, men is gezwicht voor gadgets op 4 wielen die vaak rijden als een drol. Maar ja, die carroserienaadjes en dat aaibare dashboard hè.
@desjonnies:
ik vind de nissan gtr eigenlijk van hetzelfde laken een pak; gewoon een stel japanse boerenlullen van datsun die laten zien dat europese fabrikanten overpriced shit verkopen met bs termen als “klasse”, “stijl” en “passie” (mag ik even overgeven?).
@super: Kijk nu raak je iets in mij, de GT-R r35 is dus de eerste auto die ik zou kopen als ik veel geld had te besteden aan een auto. Ben verliefd op die Japanse schoonheid. Ik begrijp dus @ej20: dan ook heel goed.
@agera: @ej20: moet natuurlijk @ej20g: zijn.
Tja, zo er weinig over. Hoge prijs, niet bijzonder snel, te hoog koetswerk naar mijn mening. Al met al krijg je erg weinig voor dat geld. Dan maar een leuke oudere versie en een fraaie 3 serie er langs.
koop je x2 een e92 M3 voor (2de hands uiteraard)… moeilijk, moeilijk die keuzes… ;)
geweldig petjes gehalte, maar al zijn “imago” verloren…. mag zeker wat groter formaat velg/band onder… net alsof ie op thuiskomertjes staat… NEXT!
@joostkorngold: je moet hier gewoon die gouden velgen van BBS of OZ bij bestellen he!
Het lijkt wel of deze WRX STI ontworpen is met het verleden het achterhoofd, dus nog steeds teren op het rally succes van 15 jaar geleden, in plaats van ontwerpen met een visie naar de toekomst. Het Nederlandse belasting klimaat is vrij extreem in dit geval, maar er zullen eerder meer landen bijkomen die op deze manier zuinige auto’s gaan stimuleren dan andersom. Subaru moet toch ook inzien dat ze met iets nieuws moeten komen om dit soort auto’s aan de man te kunnen blijven brengen. Er zijn meer manier om rijplezier te bereiken dan een boxer en een grote vleugel.
@robskilov: omdat het bij deze WRX STI ook zo is. De WRX maakt gebruik van de nieuwe FA20F (zeg maar de turbocharged broer van de motor in de BRZ), deze WRX STI maakt nog gebruik van de oude vertrouwde EJ-generatie motor. Subaru zal daar genoeg redenen voor hebben, maar één kan ik je zo geven: de EJ257 is bewezen sterk en betrouwbaar. Daarnaast weet Subaru als geen ander dat er extreme projecten uit voort zullen komen, dus het zou me niks verbazen als Subaru daar rekening mee gehouden heeft. Overigens is de WRX STI is ook helemaal niet gemaakt voor een land als Nederland en de (WRX STI) verkopen zijn hier zo nihil dat het Subaru niet zoveel uit zal maken denk ik. In het thuisland, Amerika etc. zijn ze niet aan te slepen dus Subaru heeft geen reden tot klagen.

Overigens is de EJ25x naar mijn bescheiden mening niet de beste motor die Subaru ooit gemaakt heeft. Qua souplesse komt er niks in de buurt van de EZ36 en qua (explosieve) kracht en sterkte van het onderblok blijft de EJ20x het beste wat Subaru ooit gemaakt heeft.
Wat is deze wagen toch moddervet zeg!
Lijkt me best een leuke auto om eens mee te sturen, maar verder niet echt mijn ding!

Gezien de prijs zou ik persoonlijk eerder gaan voor een Audi S3 of misschien wel de toekomstige Audi RS3.

Werkelijk waar belachelijk wat je er aan belastingen voor betaald anders had het best een scherp geprijsde auto geweest!!
@ds3thp:
Ach, voor het prijs verschil kan ik in Antwerpen gaan wonen en jaren heen en weer pendelen naar Rotterdam en dan ben ik nog voordeliger uit.
Dat zou ik persoonlijk liever doen dan mijn ziel verkopen aan 0000..
Dit uiterlijk is juist typerend voor Subaru, you love it or hate it. Toch wel een lekker geluid en zoals Wouter ook opmerkt, een goede wagen voor het slechte weer dat we doorgaans in Nederland hebben. Dan nu de hamvraag zoals velen zich al afvroegen; Is de auto zijn prijs waard? Een hardcore Subaru liefhebber zou het er voor over hebben.

Voor iets minder heb je een lekker sturend Porsche Cayman of voor iets meer een Nissan 370z. Dan ga ik toch liever voor deze twee.
Leuke video weer. Ik vind de auto in kwestie wel erg leuk. Subaru heeft gewoon compleet poep aan alles. Gewoon een heerlijk concept: een saaie sedan heel snel maken, en er zoveel spoilers tegen aan flikkeren dat ie cool wordt! Dit concept bestaat al lang, maar blijft fris doordat ie omringd wordt door alle 13-in-een-dozijn auto’s van andere (gewone) fabrikanten.

En toch zou ik hem niet kopen……
Door de belastingen feitelijk onverkoopbaar gemaakt in Nederland. Als er alleen BTW op zou zitten zoals het hoort zou ‘ie iets boven de 40K zijn en in dat geval zouden we er net als vroeger verschillende zien in het straatbeeld maar ja…

Helaas, de roverheid gooit weer roet in het eten met de zuur linkse boomknuffelaar belastingen.
Meteen maar een nieuw tabbladje geopend zodat ik lelijk (IMO) apparaatje niet hoefde te zien.
Wel jammer van Subaru, alweer, dat het uiterlijk niet meewerkt met de rest van de auto, want dat is namelijk wel supergaaf.
Dan niet te spreken over de prijs, wat een schande Nederland..
@twist:
*ik dit lelijk
@twist: *lelijke
Het is een geweldige auto, toaal gestoord met z’n megaspoilert en luchtinlaat. Nu nog een paar gouden velgen eronder en klaar is kees.

Maar ik zou ‘m nooit kopen, deze auto is z’n geld niet waard, simpelweg omdat een enorme klap geld niet bij Subaru terechtkomt. De duitsers hebben voor dat geld volwassenere auto’s staan en de Jaguar XE komt er ook nog aan.
Facelift versies van de 2nd gen zijn persoonlijk de mooiste, deze ziet er gewoon te zwaar uit en klopt het allemaal nét niet ..
Sjonnie bak
@pilot1988: ’t is geen Golf R…
@ej20g: Goed gezien man ;)
@pilot1988: ik kon het voor deze keer niet laten. Niet dat er veel mis is met de Golf R, de betrouwbaarheid geloof ik gewoon niet in en buiten dat vind het ik gewoon weer de volgende Golf. Niet aan mij besteed, te gewoontjes. Al moet ik in volle eerlijkheid wel toegeven dat een Golf 4 of 5 als R32 nog altijd errug smakelijk is.
Blijft toch wel een toffe auto, zeker als hij kan concurreren met de Golf R en degelijke!
Persoonlijk vind ik hem er wel geslaagd uit zien. Natuurlijk is het over de top maar dat hoort er bij, Love it or hate it.

In Nederland is dat dus niet het geval en valt hij in een prijsklasse waar het niet meer interessant is. Zoals eigenlijk alle leuke Japanse en Amerikaanse auto’s…
Niet te verantwoorden voor het geld wat hij kost. Maakt op mij ook weinig indruk.
Toch vind ik het jammer dat het met Subaru de laatste tijd allemaal niet niet is terwijl de ik het merk wel een warm hart toedraag (want Impreza).
Noem mij maar gek maar ik wil hem !!!!!
Dit zijn auto’s waar je U tegen zegt. Natuurlijk is het lekker vertoeven in je full options BMW 335i of Audi S4 maar qua fun?? I want this blue baby!

Alleen zou ik hem nooit in NL kopen voor deze prijs want dit is echt niet normaal meer. Gelukkig zijn er altijd wat mogelijkheden :D
I have a dream.
Als Subaru nu eens Alfa zou overnemen, zou dat gewoon de allerbeste vetste personenwagen fabrikant worden.

Denk u eens in, de carrosserie gekneed door de fijnste Italiaanse couturiers en de techniek van een Subaru.

En kleine boxer voor de lichtste Alfa’s, geheel in het DNA van de kleine lichte Alfa’s, de Sudjes, de 33érs enzovoort.
Gewoon een 1300 of 1500 boxer in het vooronder.

En de zwaardere Alfa’s met de 2 en 2.5 liter boxers.

En alleen voor de duurdere jongens de Subaru AWD techniek
@desjonnies:
Ik droom mee, dat is the best off both worlds.
Een Alfasud sprint die niet roest..
http://i646.photobucket.com/albums/uu190/sudaddict/Le%20Morne/Signature1.jpg
Het kwijl druipt nu al uit mijn bek..
@tupperware: dan hebben we hier dus al drie dromers zitten. Want ondanks dat ik niet veel heb met Italianen, heeft Alfa toch een speciale plek bij mij. Vooral de oude, eigenwijze modellen die inderdaad jammer genoeg al aan het roestproces begonnen voordat ze de showroom verlieten.
wrxkoenigseggtr
@desjonnies & @ej20g: Altijd mooi om de liefhebbers van Subaru te zien.
”De 2,5 liter grote boxer met turbo wordt zo langzamerhand links en rechts ingehaald door andere motoren. Volkswagen haalt uit een halve liter minder hetzelfde vermogen,”

Ja? En je punt is? De EVO X heeft ook een halve liter minder met 300pk…
De Japanse STI heeft ook een 2 liter…
Het verslag lijkt wel geschreven te zijn door autoweek.
Aaaah, ik droom ook weer, ik heb de alfa sprint ook gehad midden jaren 80, en ja, ook de roest, heel veel roest!
Haha wat een kut prijs! Voor dat geld heb je ook wel een a6, 5serie, E klasse, v60 (D6!) en als je ze 2e hands koopt met een paar kilometers kan je nog een leuke vermogenskarretje met wat aankleedspul krijgen ook. Belachelijke prijs
Laatst nog gespot en mezelf maar afvragen of het uploadwaardig is…
@faster:
Natuurlijk is dat upload waardig, hoewel de inhoud soms het idee geeft dat het audijunk heet is het toch echt autojunk. Een beetje variatie wordt dus zeker hier wel gewaardeerd.
Mooie auto zeg. Je kunt lekker blazen, vrienden en bagage meenemen op wintersport en lach je iedereen vierkant uit in zijn Dutsertje :)
Ze worden goed verkocht in Oostenrijk en Zwitserland, hoe zou dat nou komen? En wat is dan een zgn. “sleepertje”? of sneakertje?
Ik heet Kevin…. Maar professioneel…. Neuhj….
Zou echt iemand dit nog kopen in Nederland? Best wel jammer dat zon icoon nu dood is door de prijs. Terwijl dit toch een prijsknaller was vroeger.
Jaren subaru’s gereden. In 1 woord; onvergetelijk. Nooit of te nimmer iets aan de hand, het geluid, het gevoel, grip, enz.. Was er dan geen enkel probleem? Ja, een relatief kleine brandstof tank… Ging je op wintersport via Luxemburg vanuit den haag dan moest ik in België al tanken omdat ik Luxemburg niet haalde.. OK, deels ook mijn rechtervoet maar ja wat doe je anders met zo een auto?
Nu kijk ik naar dit nieuwe model en kan er nou niet echt warm van worden… De concept schepte mij zeer hoopvol! Ik dacht yes er komt eindelijk weer iets waar ik naar kan uitzien en dan komt men met dit!?!?! WTF?!? Gelukkig zijn er nog een paar andere leuke alternatieven die er wel goed uitzien en hoop ik dat de ontwerpers die dit op de markt durven te zetten niet de kop kosten voor Subaru.. En ja ik hou van het merk, maar mijn god deze zou ik ook niet voor de helft van de prijs kopen..
Doe mij maar een cla 45 amg, lekker Duits werkt goed inplaats van die Aziatische troep
wrxkoenigseggtr
Ik zou de Subaru WRX STI zonder twijfel bestellen alleen mijn bankrekening laat het niet toe. De WRX STI hebben zoveel te bieden, maar de mensen staan al klaar met hun vooroordelen jammer.
Dit heeft in mijn ogen zoveel meer dan de Duitse wagens.
wrxkoenigseggtr
@wrxkoenigseggtr: De Impreza WRX STI en de WRX STI series nu hebben zoveel te bieden naturlijk
Ik hoop dat de Subaru WRX STI het goed gaat doen in Nederland en In Europa. De Mitsubishi Lancer Evo X stopt in Nederland, maar ook wereldwijd als ik het goed begrijp. Dus heeft importeren ook geen zin meer. Juist daarom hoop ik dat de WRX STI het des te beter zal gaan doen.
Maar ik wil de Subaru WRX STI, gewoon weer een echte Subaru met heerlijke techniek.
Japan het land van zoveel lekkers; Eerst de Subaru Impreza WRX STi en nu WRX STi, Mitsubishi Lancer Evo, Nissan Skyline en gaat nu ook los door het leven als GT-R. Iedereen die liefde heeft voor auto’s zal een zwak hebben voor zulk spul. Dit soort auto’s maken het rijden en de wegen leuk. Er rijdt al zoveel lelijk saai spul rond dat je er spontaan verdrietig van word. Auto’s als de WRX STi brengt daar verandering in. Ik gun de WRX Sti alle succes en hopelijk zullen we hem vaak zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).