Video: als de Ring glad is, dan is hij ook écht glad

Auteur: , 22 Reacties

Laat deze Britse meneer in een BMW u dit even demonstreren, zonder hierbij een rijverbod op te lopen.

GLijden over de Ring

Onthoud dit goed, kinderen: koud weer staat gelijk aan koude bandjes en een bij vlagen glibberig wegdek. Als de Nordschleife van zichzelf al niet verraderlijk genoeg was, dan voegen deze weersomstandigheden wel een extra spanningselement toe.

Gelukkig is onze chauffeur geen onbekende in de Eifel, verre van dat. Quote du jour: “I’m always quite careful here, this is a tricky one” *Glij* (@5:05):22 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Gekkenwerk
Ik heb onder ‘vergelijkbare’ omstandigheden (eind september, tussen de buien door) ooit een rondje gereden. was er bij T13 al achter dat ’t een bizar zware ronde zou worden…
@sjamp: Mooi man.
@sjamp: Ik reed eerder dit jaar met een beetje motregen, en dat was al verraderlijker dan ik had verwacht. Hier zou ik me als beginnende rijder niet aan wagen :)
Wat een baas…
daar brakkie bij mij ook een keertje uit, kon hem net vangen, mijn hartslag acceleerde sneller dan mijn autootje :P
Wat een akelig motorgeluid in die BMW (compressor-achtig), in tegenstelling tot die 6cilinders .
Wat voor een uitvoering was dit?
@willemseles:
of overheerst het geluid van de bak en diff. zo?
@willemseles: E36 328i modified. En daar hoor je inderdaad het geluid van de bak en sper veel beter. Kijk maar eens naar filmpjes op Assen van deze monsters.
En daar betaal je 25-28 euro voor…
@Kvgorp: Hoezo, jij wilt direct een record-ronde rijden??, die kerl heeft toch lol ofnie. Ik zou zo meer lol hebben met dit (want moeilijker en je gaat minder hard dus je zit langer op de ring, daarbij zijn er ook minder mensen) dan met een high speed rondje. Maar ik kan het niet met zekerheid zeggen want ik ben er nog nooit geweest.
@Kvgorp: Volgens mij heeft deze man een jaarabonnement :)
Dale is echt een baas!
slicks?
@realcar:
Nee
RWD zonder Robert Bosch electronica.
Gek hè op slicks…
Dale Lomas aan het stuur van Bridge-to-Gantry. Is een vriend van me. Hij is ook van Rent4Ring.
Klinkt wel als een foute electrische auto.
Of de ring is echt glad als ie nat is, of deze auto is ook redelijk onderstuurd. Zn snelheid is niet chterlijk hoog, hij stuurt zn stuur n halve ronde rond en gaat gewoon rechtdoor.
@saxoke: je doelt waarschijnlijk op het gedeelte Kallenhard. Ergens in het filmpje zegt hij ook iets als: in het midden denk je grip en vertrouwen te hebben. De exit is echter spiegelglad. Dat nekt veel rijders van een gladde Nordschleife. Kallenhard is met een beetje vocht een gevaarlijke bocht. Er staan gigantisch veel video’s op Youtube van crashende auto’s op dat punt. Voorbeeld van een klassieke fout in het volgende onboard-filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=_83N3-Xw_Ck
Leuk, maar op zo’n momenten zou ik toch eens graag willen zien wat het verschil is tussen RWD en een vierwielkruipend monster.
Ah de ring in november, ik ben er met Driving-Fun weleens geweest in die tijden, deze CSL drift komt daar ook vandaan. Was niet de bedoeling van de coureur :) http://www.youtube.com/watch?v=OrqDH5M8JX4

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).