Video: BMW laat zien wat de M4 DTM in petto heeft

Auteur: , 19 Reacties

En doet dat met veel bombarie.

BMW laat zien wat de M4 DTM in petto heeft

De laatste zeven jaren Deutsche Tourenwagen MeisterschaftMasters worden gedomineerd door Audi, die met de RS5 ook de overwinning in 2013 pakte. BMW daarentegen boekt minder succes. Buiten de overwinning in 2012 heeft de fabrikant sinds de jaren 80 het kampioenschap niet meer binnengehaald.

Misschien brengt de nieuwe M4 DTM hier verandering in. Als we de video mogen geloven is de M4 er in ieder geval klaar voor. De eerste beelden laten nog even zien hoe de E30 M3 in de jaren 80 op het circuit schitterde. Toen schreef de E30 het kampioenschap twee maal op de naam BMW.

Gaat de M4 dit evenaren? We zullen het vanaf 4 mei zien, dan begint het nieuwe seizoen in Hockenheim. Filmpje!

BMW laat zien wat de M4 DTM in petto heeft19 reacties

Gek hè dat er zo’n tijd tussen zat, het is immers lastig winnen als je niet mee doet.
Dit wordt pas het derde jaar voor BMW en in het eerste jaar werden ze gelijk kampioen en vorig jaar bij de constructeurs na het winnen van 5 van de 10 races. Dus wat nou Audi dominant..
@tupperware: grappig, jouw reactie is van 22.17, ruim voor ik de mijne schreef maar stond er rond 23.00 echt nog niet … tevens hebben ze sneaky data aangepast want er stond eerst toch echt 2013 i.p.v. 2012 wat er nu staat …
@e21e30:
Het mooiste is nog dat Audi in de eerste helft van het seizoen alle andere auto’s dan die van Rockenfeller gebruikte om de concurrentie van de baan te rossen en dat Farfus de titel op een haar misliep.
Maar goed, dat dit artikel onder het kopje “tendentieus broddelwerk” valt weet iedereen die het DTM wel volgt.
Misschien ook wel zo eerlijk om te melden dat BMW er jaren lang niet bij geweest is.
@moondustfocus: het is een grap … anders had er vast wel bij gestaan dat BMW in 2012, toen het voor de eerste keer sinds jaren weer mee deed, gelijk kampioen bij de merken, rijders en teams werd … in 2013 werden ze wederom kampioen bij de merken dus hoezo minder succes …

OT: ben benieuwd hoe ze het dit seizoen gaan doen …
@e21e30: Ja precies…BMW heeft onder de streep dus gewoon 3 van de 4 titels gepakt die te pakken waren na hun debut in het nieuwe DTM in 2012.

Overigens owneerde BMW ook in de beginjaren van de orginele DTM met het kampioenschap in het allereerste jaar met een 6 serie en daarna inderdaad nog 2 met de E30 M3. Daarna zijn ze eigenlijk al vertrokken hoewel er nog wel een paar jaar wat prive E36 M3s werden ingeschreven.

Maar goed dit artikel lijkt geschreven te zijn na minimaal 10 bier qua historische en logica fouten dus het is of een faalhaas stukje of toch een zeer geslaagde poging om BMW fans te trollen.
Pure racepron, maar haal aub die debiele I love Deutsche Post kenteken plaat eraf.
@harrie: Ok is goed, omdat je het zo lief vraagt zal ik hem eraf halen.
“De laatste zeven jaren Deutsche Tourenwagen MeisterschaftMasters worden gedomineerd door Audi, die met de RS5 ook de overwinning in 2013 pakte. BMW daarentegen boekt minder succes. Buiten de overwinning in 2013 heeft de fabrikant sinds de jaren 80 het kampioenschap niet meer binnengehaald.”

Huh? Wie heeft er gewonnen in 2013??
Wie schrijft dit? Een overwinning en een kampioenschap zijn geen uitwisselbare termen…
Voor dat zo’n bericht gepost wordt eerst eens de feiten lezen en verstand hebben van zaken alsvorens een verhaal er over te schrijven, a.u.b. Alleen even snel de statistieken lezen en deze dan opschrijven zonder te weten hoe het echt zit is zo amateuristisch! BMW is sinds de terugkeer (na jarenlange aanwezigheid) de dominante auto in de DTM…
@skinnybmw: behalve in 2013.
@toniominestrone:
BMW won 5 van de 10 races, Audi 3 en Mercedes 2. BMW won in 2013 de titels bij de constructeurs en de teams. Daar heb je bij het DTM aparte titels voor. Je kan dus rustig stellen dat BMW wel de dominante auto had.
Ja, Audi won het kampioenschap met Rockenfeller, de eerst volgende Audi rijder was Ekström op P7, daar tussen eidigden de rijders van BMW en Mercedes.

Het grote verschil zat hem dus in de constantheid van Rockenfeller en het rijgedrag van zijn merkgenoten als Tambay en Molina die alle concurrentie vakkundig van de baan reden.
Mercedes en BMW maakten zich niet schuldig aan dergelijke praktijken met als gevolg dat Audi er met de rijders titel van door ging.
@toniominestrone: 5 overwinningen voor BMW (3x Farfus, Sprengler en Glock), 3 voor Mercedes (Paffet en 2x Wickens) en 2 voor Audi (2x Rockenfeller)…check the facts ;) Dat Rockenfeller uiteindelijk kampioen wordt heeft niks met de auto te maken en dat had je kunnen weten als je het kampioenshap hebt gevolgd…
BMW manufacturer Champion met 369 ptn, Audi tweede met 347 ptn. en Merc. derde met 266 ptn. Mercedes reed met 6 auto’s en BMW en Audi beide met 8.

Conclusie: BMW heeft de BenchMark Wagen!
@skinnybmw: Je kan lullen als brugman maar het feit blijft dat Audi de kamioenswagen in huis heeft en bij de eerste 3, alle 3 de merken vertegenwoordigd zijn, dat getuigt niet van dominantie, hooguit kan je stellen dat BMW competitief is.
@toniominestrone: Lees even wat tupperware zegt hier boven en reageer dan nog eens. Jij hebt duidelijk het seizoen niet gevolgd. En snap ook niet helemaal wat je nu precies zegt…Rockenfeller is kampioen geworden, niet Audi…
@skinnybmw: Volgens mij is het niet zo’n ingewikkeld stukje, maar goed als jij vindt dat BMW dominant is, jij je zin maar een ding staat vast: over 5 jaar weet iedereen nog dat Rockenfeller het DTM van 2013 op zijn naam heeft geschreven en niemand zal zich nog de dominantie van BMW herinneren.oh ja, jij natuurlijk wel!
@toniominestrone: Het gaat hier helemaal niet over wie over 5 jaar herinnerd wordt o.i.d. maar welke auto het beste is de laatste 2 seizoenen…en dat is toch echt BMW sinds ze terug zijn in de DTM, dat staat dus los van het feit welke persoon er kampioen is geworden in welk merk. Of begrijp je dat niet helemaal, kijkend naar de feiten? Rockenfeller is puur kampioen geworden omdat hij constant in de punten heeft gereden en niet omdat hij in de snelste auto reed. Vergeet niet dat BMW nog maar 2 jaar in de DTM mee strijdt na 20 jaar niet mee te hebben gedaan en in hun eerste jaar (2012) gelijk al kampioen zijn geworden. Audi en Mercedes daarentegen rijden al wat jaartjes mee in de nieuwe stijl DTM. Dat zegt wel wat over BMW in DTM. Moeilijk toegeven als ‘Audi-fan’, of ben je dat niet? En “het feit blijft dat Audi de kamioenswagen in huis heeft en bij de eerste 3, alle 3 de merken vertegenwoordigd zijn” is voor mij een onduidelijke zin.
Proficiat wat een artikel… Ik e-mailde jullie na seizoen 2012 reeds, maar de autoliefhebbers van AB vonden dit niet de moeite om op de pagina te zetten. (Terugkeer + winst op de drie titels, het begin van het seizoen publiceerden jullie nochtans…) Dit dan weer wel. Nee, hoe kwaad die meneer ook kijkt, mijn adblocker gaat hier nooit op uit…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).