Video: de hefboomwerking van een losgeslagen Touareg

Auteur: , 14 Reacties

Wanneer je een SUV van 2 ton op de je autoambulance hebt pas je doorgaans een beetje op met je rijgedrag. Maar niet in Rusland natuurlijk.

Fuck yo’ truck, n*gga

We kijken mee door één van de vele dashcams die Moedertje Rusland rijk is. Bij een kruispunt springen de verkeerslichten op rood, en iedereen stopt netjes, behalve de man die net een flinke VW Touareg op zijn autoambulance heeft geladen. Tel hierbij een stevige truck op die hem niet meer kan ontwijken, en je weet dat dit in tranen gaat eindigen.

De actie die volgt is een Michael Bay-film waardig, en we zien meteen dat een slingerend object van die massa zonder problemen een sleepwagen omver trekt. Wat me wel weer erg opvalt is wat een ijskonijnen die Russen toch zijn. Bij een Amerikaan in de auto waren we al 20 ‘holy shit’s’ en ‘oh my god’s’ verder geweest, maar een Rus kijkt dit soort taferelen gewoon met kalmte aan, en dat kijkt wel zo rustig.

Video op dashcamjunk!14 reacties

Hier het bewijs dat stoppen voor rood licht niet loont.
@marikoelolo: ook evengoed het bewijs dat je van door rood rijden (blijkbaar niet echt ongebruikelijk daar) ook niet blij wordt.
@marikoelolo: Ik denk eigenlijk dat hij vast wel remde. Hij komt van een heuvel en heeft 2ton extra, remmen versleten van de sleepwagen.
@kjeld: ik doelde eigenlijk op de auto rechts van de filmauto
Het leek wel of die touareg niet vastgezet was maar slechts in de kraan hing
@siemi:
Daar lijkt het niet op eigenlijk. Hij stuurt eerst naar links en op dat moment blijft de Touareg gewoon staan. Pas wanneer ie een tik krijgt van de vrachtwagen komt ie los van de vrachtwagen.
Weer zo’n nutteloze lompe SUV minder, eigenlijk niks verloren dus….

Next.
@jrk68: echt zonde van die mooie Toureg zeg…

Ik begin mijn oude Touareg V10 te missen, wat een heerlijke auto was dat zeg
Welke idioot rijdt dan ook door rood op een onoverzichtelijk kruispunt. Dat was gewoon een blinde gok. Nog erger, wie maakt er nou zo’n blinde gok met andermans touareg? Ach ja, het staat in ieder geval op de dashcam, dus hij komt er niet mee weg.

Ps. Als ik zo’n autoblog abonnement neem, verdwijnen de reclames in de galerij en bij filmpjes op autojunk dan ook? (De Corsa blitz begint nogal op m’n zenuwen te werken)
Als ik die chauffeur van die wachtende auto was had ik die chauffeur van die autoambulance een pak slaag gegeven waar hij 3 jaar later nog krom van loopt. Wat een ongelooflijke kloothommel.
Vrouw met achterlijk grote phablet belt wel even een alarmnummer.
Ik heb toch wel de indruk dat het halen van je rijbewijs daar veel eenvoudiger dan in Nederland. 100% kans van slagen. Dat zal dan wel tot gevolg hebben dat de verzekeringspremies huizenhoog zijn, tenminste als de Russen hun auto willen en kunnen verzekeren.

De wagen met de dashcam heeft wel mazzel dat hij niet geraakt wordt. Die auto rechts van hem zal het wel eens dun door de broek zijn gegaan.
@mtber: Die auto moet zijn de bestuurder van die auto
Mja geen stopstreep… dan hoef je niet te stoppen natuurlijk, dat is dan optioneel… ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).