Video: epische BMW M5-Ringchase met Lotus Elise

Auteur: , 25 Reacties

Kan je in een Spartaanse Brit met hoogtoerig Toyota-hart een E34 BMW M5 sedan bijhouden? Let's find out!

Elise achtervolgt M5

Dit is een van die video’s waar je blij van wordt: een gefocuste trackridder versus een powersedan op leeftijd. Ja, natuurlijk ligt de M5 iets zachter in de veren, en de olieboot weegt dan ook een paar kilootjes meer dan de Elise, maar zijn bestuurder zit wel droog en comfortabel, met plek voor 4 in zijn Beierse slagschip. Ook al is het een oud beestje, met 300+ pk uit zijn 3.6/3.8 liter zescilinder zou ik hem niet onderschatten.

De Lotus daarentegen is voor degene die comfort en kwaliteitsafwerking schuwt. Lekker stuiteren met je been continu tegen de versnellingspook, op de ergonomie is nog wel het een en ander aan te merken. Hou hem echter in de toeren (wat zijn bestuurder hier volop doet), en je hebt er op de bochtige Nordschleife een leuk maatje aan. De M5 die hij achtervolgt schuwt ondertussen niet met zijn achterwerk te draaien en de nodige kerbs te pakken. Ik vind helemaal mooi.

De axie voltrok zich afgelopen paasweekend, toen het in de Eifel zowaar eens goed weer was:

Hoedtik voor BTG!25 reacties

Als ik het zo hoor is dat geen 1,6 Toyota blokje. En gezien die de toerenteller helemaal uit rijd ook niet.

Gok eerder dat het een k20 van Honda is die erin ligt.
@the_12oach:
Volgens een veel ouder filmpje op dat kanaal ligt er inderdaad een k20 in.
@The_12oach: S1 heeft af fabriek nooit een ander blok gehad dan de Rover 1.8 K-series, de 111s had standaard een VVC k-series blok met 143pk.

Dit is een erg herkenbaar geluid en gaat goed van zijn plek; de Honda K20A zonder compressor… pk’tje of 220/230.
@fernie:
Dacht altijd dat het een 1,6je was maar i stand corrected. Weet wel zeker zonder compressor die hoorde je anders idd wel goed janken.
@The_12oach: Hangt van de compressor af, Rotrex valt wel mee qua geluid, Jackson Racing is net een horzel :)
@fernie:
Whahaha wel een leuke horzel om achter je te horen in dit geval.
Maar idd niet bij stil gestaan dat die Rotrex dingen idd stuk stiller zijn. Past dat eigenlijk wel? Motorruim is niet echt groot als ik het me zo herinner. Een “gewone” twin-screw supercharger past stuk makkelijk tegen de kop aan.

Maar goed alles kan op dat gebied.
Ik ga iig van de rest van z’n filmpjes genieten.
@e34m5touring: Lachen!
@sebasjuhh: :p Met de Touring had ik het niet gered hoor! Die is 1730kg droog dus wel ff wat zwaarder dan de sedan.
@ The_12oach : Nergens staat ook dat het een 1.6 is.

Dacht eerder aan de 1.8 van Toyota die draaien ook makkelijk 8000+
@s20vt:
Die kunnen idd de 8000 wel voorbij knallen maar die klinken beduidend zwaarder als het heerlijke vtec gejank.
Wat-ie met zijn knie tegen die pook doet kan niet goed voor de bak zijn nie.
Mijn Rover-motor draait alleszins niet zo hoog. :)

Maar dit is exact de reden waarom ik van m’n Elise hou.
Puur, hard, luid, en gemaakt om dit soort dingen te doen.
Die bak gaat niet lang mee zo.. Continu met z’n knie er tegenaan
Wat is dat ineens met al dat populaire taalgebruik? Schrijf maar normaal, dat is al gek genoeg!

OT: heerlijk zo’n elise, zeker de sterkere varianten zijn echt pure auto’s!
Wie heeft de shift indicators al gevonden ?
Jammer genoeg had ik wat minder vermogen in mijn 320D maar het was inderdaad schitterend weer en was niet te druk om eens goed door te vlammen.

Meer actie: http://youtube.com/user/dbxonline
@dbonline: leuk die filmpjes! Had ik m’n focus ST willen doen. Met een Jetta is het toch niet zo heel spannend geloof ik. Hopelijk volgend jaar eens naar de ring als er weer iets met power op de oprit staat.
Ik krijg altijd een beetje medelijden wanneer ik een persoon zie ” werken” in zo’n Engels hok, het blijft puur sentiment waar de Britten op blijven teren, en maar niet toegeven dat ze aan alle kanten zijn ingehaald, letterlijk en figuurlijk wel te verstaan door de Duitse autoindustrie, de mannen van Topgear zijn hier exemplarisch voor.
@toniominestrone:
die gast in die bmw zit net zo te “werken” aan de stuurcorrecties te zien… maar ms “race” jij liever in een google zelfrijdende prius?
@toniominestrone: is dat wel zo? Als het gaat om extreem luxe en pompeuze wagens, Rolls en Bentley, geen alternatieven. Brits met german engineering. Kleine scheurbakjes als de MINI, idem dito. Wil de ultieme SUV? Dan kun je kiezen uit de Range Rover en de Range Rover Sport, de rest haalt dat niveau bij lange na niet. Wil eens wat anders dan een Boxter of Cayman? Alleen Jaguar kan je een waardig alternatief leveren met de F-type. Wil je een nog exotischer design dan de Panamera maar wel net zo snel en luxe, bestel dan een Jaguar XF. Lotus heeft jaren lang op eenzame hoogte gestaan als het ging om echt sportieve sportwagens. Nu eindelijk probeert Alfa (nou ja eigenlijk Maserati) iets gelijkwaardigs aan te bieden met de 4C. Ik zou zeggen dat de Britse autoindustrie er in geen jaren zo goed voorgestaan heeft als nu.
@mashell:De merken die jij noemt hebben wel Britse roots maar zijn inmiddels in handen van het buitenland, Mini is net zo Brits als een brattwurst
@mashell: xf? Ik neem aan dat je XJ bedoeld.
Ik heb enorm veel bewondering veel de chauffeur is de f├╝nfer! Die heeft zijn beestje fantastisch onder controle tegen zo’n Brits vedergewichtje
Die chauffeur van die 5 is inderdaad iemand die zijn auto zeer goed over de ring weet te sturen. Indrukwekkende prestatie.
Ze zullen gedacht hebben,we zagen de helft eraf dan is ie ook maar de helft zo lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).