Video: Japanse gangsters zijn gek op neon

Auteur: , 41 Reacties

Opvallen is gezien worden. Wacht, is dat niet een beetje tegenstrijdig voor Yakuza?

Pimpen, Japanse stijl.

Wat Japanners kunnen met hun decotora (trucks behangen met duizenden lichtjes), kunnen zij ook heel goed met hun Lamborghini’s. Vooral Diablo’s lijken hierbij zeer in trek te zijn, zoals wij HIER en DAAR al eerder mochten zien.

We hebben nu een nieuwe, goed verlichte Diablo voor jullie in de aanbieding, inclusief een korte documentaire. Zo komen we eindelijk te weten wat die mensen bezielt om hun Lambo’s zo toe te takelen. Luke Huxam, de maker van de documentaire, vertelt:

Every day in Japan you can see questionable looking people driving around in supercars. Where do they get their money? Who do they associate with? All these questions flooded my mind until finally I found myself behind my Canon 1DC surrounded by Bosozoku, brightly coloured flashing Lamborghinis and the Yakuza.

Bosozoku in Japan are bike gangs with no real respect for laws, the general public or the police. They’re obviously frowned upon, often causing problems for the general public. Very often they’re the early makings of Yakuza. It’s like a training ground. Some of them will grow up and become real gangsters.

Huxam kon deze gevaarlijke wereld betreden dankzij Morohoshi. Deze knul uit Kabukicho (het Las Vegas van Tokio) is een groot fan van Lamborghini en niet bang om over zijn auto – en duistere achtergrond – te praten. Met zijn rijk verlichte Diablo maakt hij samen met zijn Bosozoku-vrienden de straten van Tokio onveilig.

Volgens Huxam heeft Morohoshi het veel te druk met lol trappen om zich zorgen te maken over wat anderen van zijn flitsende neon vinden. Het is een soort fashion statement en tegelijkertijd een waarschuwing om met een zo groot mogelijke boog om deze voertuigen heen te lopen. Vooruit, maar mogen we dan wel van een afstandje toekijken? (Via Jalopnik, mirror)41 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@Ash: dacht eerst nog dat het door Ricardo geschreven was.
-edit: nutteloze bijdrage-
Tell me something new, everyday AB /s
Geweldig die Japanners! Heey, 4K filmkwaliteit, dat ziet er toch even goed uit!
@Corrado16v: Heb jij een super monitor?
wel leuk om zo,n posing aansteller te zijn ..
als je 16 bent ..

en waarom hebben die minderwaardigheidscomplexjes nog geen NL paspoort ??
Ziet er iets teveel als een film uit.
Ik geloof er niet zo veel van.
Qua kop lijkt t wel de Japanse André Hazes
Crimesite…, iemand?
om dat het kan
Dont fuck with yakuza.. De lambo past wel in de cultuur van de Japanners
Die lambo snap ik nog maar die motors zijn zo komisch, dat hetdaar zo stoer is terwijl je er hier om uitgelachen zou worden :p

Wel echt een lekkergeluid die v12’s
@darkpluisje:
Volgens mij rijden hier ook hordes aandachttrekkers rond op zo’n Yamaha Aerox, Peugeot Speedfight of een andere opgevoerde stofzuiger. Hangen ook vol met kerstverlichting en kabaal uitlaten.
En die worden in bepaalde kringen ook stoer genoemd. Ik zie geen verschil met die Japanse brommertjes…
@Rob: omdat alleen de scooterrijders zelf dat stoer vinden de rest van de mensen vind ze kansloos, in japan hoor je net zon fiets bij een groep die algemeen veel angst/ontzag inboezemd niet alleen bij de bereiders zelf
autospotter555
ik zeg BANANENZADELS hehe
Naar het schijnt (en waarschijnlijk hieruit blijkt) hebben Japanners veel te compenseren.
Maar kwalitatief is het filmpje goed en wel leuk om te zien. En toch komt het geheel nogal puberaal bij me over.
Zulke wagens worden gewoon ricers genoemt
@dahlback: Lamborghini is not steeds italiaans.
@mezos: *nog
@mezos: duits ja,..
Vind het maar een kansloze gast, met een kansloze poser bak.
Lelijk auto’s, maar Leuke sub-cultuur om zien.
Gevaarlijke mensen vallen niet op
Vind het wel een leuk gedeelte van de cultuur in Japan, je voertuig zo personaliseren en hiermee showen in het openbaar. Hier in Nederland zeggen ze vaak “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” waardoor iedereen dezelfde velgen onder zijn grijze lease golf/a3/etc heeft. Ook mooi om te zien dat daar (waarschijnlijk door het warmere climaat) veel meer nachtleven op de straat is.
Haha wat een mongool.. Ook heel stoer roken voor de camera alsof ’t een sigaar is.. Ik heb wel een zwak voor die oldschool lambo’s
iets ouder filmpje met veel lambo uit Japan.
Geld komt van Pachinko, hoeren en andere zooi.
blijft een geweldig land.
http://youtu.be/4GqHnDwBX1A
Meneer heeft een cursus “hoe kijk ik boos en stoer in de camera” gevolgd volgens mij. Poeh poeh, je zou er bijna bang van worden…
Toch is de yakuza een van de gevaarlijkste mafia’s ter wereld.. vind ze wel tof. Heb zelf ook mn hele torso vol met precies die zelfde tattoos. Benieuwd hoe t gaat als ik een keer naar japan op vakantie ga haha
@gerritdriessen: Meen je dat nou, ben ik wel benieuwd hoe jij je lichaam hebt verneukt. Maargoed, smaken verschillen zeker?
@fastandsmall: waarom moet dat nou weer meteen zo.. waarom nou weer verneukt roepen voor je het ook maar gezien hebt?
@fastandsmall: fuck you
Die kerel doet me denken aan Cartman. http://www.youtube.com/watch?v=BLPM-P7mNQw
@rotarypowah:

whahahahahahahahaha .. topper dude ..
Epic.. Dit is gewoon surrealistisch,,.
Wel enge gasten daar zeg..
Mooi hoor, mooie sfeer! Heeft wel wat!
En het zou me niks verbazen dat mijn oude Suzuki GS400 daar tussen rijdt! Ik heb hem verkocht aan een belg die ze, per container vol, naar Japan exporteerde. Daar zijn de razend populair! Zal wel met de cilinderinhoud te maken hebben.
Dat noemen we in ons kikkerlandje ‘tokkies’
Ff vlug door de video heen gescrolled om de Diablo in kwestie te kunnen bekijken…wat behoorlijk hard tegenviel. Heb verder niks te zeggen over wat er voor de rest in de video aan bod kwam. Wat mijn post bijgevolg per definitie tot overbodig classificeert. En aangezien ik dan toch die toer ben opgegaan : Twelve Reasons to Die van Ghostface Killah ‘ns checken, zij die wel een streepje hiphop kunnen waarderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).