Video: waarom je geen twee rijbanen tegelijk oversteekt

Auteur: , 21 Reacties

We hebben er geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan, maar we durven gerust te stellen dat de gemiddelde Rus in ons land nooit aan een rijbewijs zou kunnen komen.

Rus steekt driebaansweg in een ruk over

Er gaat namelijk nogal eens wat mis op het Russische wegennet en dat wordt altijd feilloos vastgelegd door tenminste één draaiende dashcam. Je zou echter verwachten dat ook de Russen zelf naar deze filmpjes kijken en ondertussen begrijpen hoe je gevaarlijke verkeerssituaties kunt omzeilen.

Daarmee blijken we de Russen helaas wat te hoog in te schatten, want zelfs taxi-chauffeurs slagen er niet in hun ritjes schadevrij te volbrengen. Nu is dat natuurlijk niet zo gek als je probeert een driebaansweg in één stuurbeweging over te steken. Het zou namelijk zomaar kunnen dat je mede-weggebruikers daar geen rekening houden…21 reacties

Nu maar hopen dat die Hagenezen die dit soort stunts dagelijks bij mij voor de zaak proberen dit ook zien..

Misschien ook niet, die mafkezen vinden dit vast nog stoer ook..
ik weet niet of rechts inhalen in Rusland is toegelaten maar dan nog kwam die witte er wel heel vlot aangereden.
@Jantje_555: dat is een Skoda Rapid, zoals de naam al zegt kunnen die niet langzaam.
Vrij idiote weg ook, waar zijn de voorsorteerstroken haaientanden etc?
@alcantara:
Waarom zou je de moeite nemen om die op de weg te schilderen als iedereen daar toch lak aan heeft.

Die Skoda heeft trouwens wel een beroerde remweg zeg….
@alcantara: Vrij normaal wegbeeld in het Oostblok hoor, en in ieder geval zijn er nog zichtbare strepen om de rijbanen aan te duiden.
100% de schuld van gozert uit de meest rechte rijbaan die zo snel moest rijden
@toyotafortuner: jij kon zie hoe hard hij reed en mocht rijden?
@toyotafortuner: uhmm ?!?!
@toyotafortuner: echt? Ik zou de schuld eerder bij de onnodig midden op rijdende cameravrachtwagen en vooral de de idioot die van links op het allerlaatste moment de afrtit pikt. De Skoda ging te snel en haalde rechts maar was slachtoffer want hij wisselde niet van rijstrook.En ja, ik preek voor eigen parochie. Middenbaansukkelaars ga ik ook gewoon rechts voorbij.
@mashell: Wat zeur je nou, man? Middenbaansukkelaar? Die filmauto was anders nog maar net, die op de weg geparkeerde vrachtwagen voorbij. Dat die gast met die snelheid, uberhaupt de kans had om rechts in te halen, vind ik al een prestatie op zich. Je zou zeggen dat hij meer kans maakte om zich achter in die geparkeerde vrachtwagen te boren.
De filmauto sukkelt volgens mij de weg op
Je ziet toch dat ie idioot hard rechts inhaalt. Kijk hoe lang en hoe hard hij remt en nog klapt ie keihard op die taxi. Die reed echt geen 50 ofzo…..

Rechts inhalen is verboden, ook in Rusland….
@anakiet: van rijstrook wisselen zonder het ander verkeer voor te laten natuurlijk ook. Het gedrag van de Skoda is niet netjes, het gedrag van de Taxi is onacceptabel! Die kon namelijk niet zien wat er rechts reed en had dus niet mogen uitvoegen.
Witte auto duidelijk in fout inderdaad door rechts in te halen. In kwestie kan de witte auto niet sneller zijn als de vrachtwagen/dashcam dus gaat de rode er van uit dat als hij de vrachtwagen voorbij is kan afslaan.
Beide in fout… de rode slaagt af naar rechts daar waar de wegmarkering een doorlopende lijn wordt… die is er juist om te vermijden dat mensen op dit punt nog van baanvak veranderen.
De witte heeft duidelijk een veel te hoge snelheid en haalt rechts in… Denk dat de verzekering hier gewoon niet zal tussenkomen…
Wanneer dit in ons landje gebeurt zou zijn is de taxi duidelijk fout. Het uitvoeren van een rijstrook wisseling is een bijzondere manoeuvre waarbij al het overige verkeer voorgelaten moet worden. Het rechts inhalen van de witte mag niet maar dat is het (hier kan hij alleen een boete voor krijgen).

Als ik te hard rijd en krijg op een gelijkwaardig kruispunt geen voorrang van een bestuurder die van links komt ben ik niet ineens fout…
Doen ze wel vaker: https://www.youtube.com/watch?v=LjbcpQY5sss
OP 7:22 hetzelfde geval, hier wilde de rechtse de linkse niet tussen laten.
Het voorlangs scharen is een plaag ook hier in Nederland netjes achter voorsorteren en niet rechts inhalen .
Only in Russia
De gemiddelde Rus rijdt nog altijd beter dan de gemiddelde Nederlander. Punt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).