Waarmee kwam Usain Bolt de atletiekbaan oprijden? [video]

Auteur: , 14 Reacties

Gisteravond moest er in Oslo hardgelopen worden, en Olympisch Kampioen op de 200m, Usain Bolt, maakte een opvallende entree. Niet in zijn gouden GT-R, wel in een andere vierwieler.

Wat een luie man..

Alle media hebben het over een ‘Formule 1-auto’, maar als ik een gok zou moeten wagen (ook gebaseerd op de neppe racegeluiden die uit de stadionspeakers kwamen), dan denk ik eerder Formula E, of een afgeleide daarvan. Dat is een leuke imagobouwer (want groen), de klasse gaat volgend jaar van start, en zo’n heeft nog een lagere CO2-uitstoot dan Bolt zelf.

Het showmannetje, dat met zijn acties een beetje doet denken aan Valentino Rossi in de tijd dat hij nog races won, presteerde ook nog behoorlijk, want hij schreef de 200 meter op zijn naam. Onze eigen Curacaose lachebek Churondy Martina werd helaas gediskwalificeerd.

Een video van de grootse entree van Bolt vind je HIER.14 reacties

Mijn gok: Replica F1 auto met de motor van een Formule E er in.

Denk niet dat de FE met dit chassis zal gaan rijden, eerder vrijgegeven renders/concepts van de Formule E ziet er namelijk nogal anders uit:

http://www.digitaltrends.com/wp-content/uploads/2013/05/renault-joins-formula-e-championship_100427534_l.jpg

Lijkt meer op een IndyCar.
@Jer: ziet er toch wel heel lekker uit moet ik zeggen. toch vraag ik me af hoe het publiek op het gebrek aan geluid gaat reageren. bij de formule 1 races zijn die heerlijke v8, vroeger de nog betere v10, motoren toch wel dé hoofdattractie.
@lambo4all: Dat vraag ik me ook af :). Ik hoop wel dat ze niet kunstmatig geluidjes er aan toe gaan voegen; dat moeten ze enkel in de pitstraat doen voor de veiligheid maar buitenom dat zou ik het veel te nep vinden.

Formule 1 wordt ook wel minder volgend jaar vanwege de Turbo motoren; maar daar merk je alleen langs het circuit wat van. Het verschil tussen geluid op het circuit en uit de TV is nu zo gigantisch groot dat ze een verlies aan geluid langs het circuit op TV makkelijk op kunnen vangen door wat met het volume te spelen.

Laat overigens wel mooi zien dat je als coureur niet al te lang moet zijn ;). Volgens mij is Wurz ook wel eens de sjaak geweest door z’n lengte. Hij kon een reserve zitje bij Sauber krijgen ofzo, maar Heidfeld en Massa waren daar toen een team en die waren zoveel kleiner dat Wurz niet in de auto kon :D.
@Jer: Nog nooit van Justin Wilson gehoord? 1.93 metertjes lang en oud-coureur van Minardi.
@Jer:

De formula e’s zijn al gepresenteerd en ze zien er zo uit:
http://stwot.motortrend.com/files/2013/04/Formula-E-race-car-prototype-left-view.jpg
Lekker voor de aerodynamica, Usain Bolt in een F1 auto
Het meest opmerkelijke is nog wel dat hij blijkbaar zijn lange benen erin kwijt kon.
Verbaasd me dat hij deze niet in de prak heeft gereden.
Dat zag er zo ridicuul uit, onbegrijpelijk dat hij zich daar voor geleend heeft
Martina kon zeker niet van de lijnen afblijven?
Haha leuk
Een formula e is het sowieso niet, gewoon een GP2 racer?
Het is wel een oude F1 auto, namelijk een Arrows A23. Deze is later ook getest door Minardi als PS04 en geraced door het Super Aguri team als SA05. Een chassis met een lange geschiedenis inmiddels!
Wow, Super Aguri, da’s lang geleden. Yuji Ide die na 4 races zijn licentie kwijtraakte. Ik denk dat Christijan Albers hem zich nog goed herinnert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).