Zo gappen Baltische boeven jouw Duitse dikbolide

Auteur: , 35 Reacties

Of je Range Rover...

Range

De federale politie Antwerpen heeft in Litouwen elf verdachten gearresteerd die verantwoordelijk worden geacht voor het stelen van dure (apparatuur uit) auto’s in België en Nederland. De federale flikken verbleven hiervoor twee weken lang in Litouwen, om hun collegae aldaar bij te staan in dossier ‘Wizzard’. Of Victor Reinier en Angela Schijf een rol spelen in de zaak is onduidelijk, maar je zou verwachten van wel.

Toch gaat het hier om serieuze zaken. Volgens HLN wordt de bende verdacht van zes diefstallen van Range Rovers (rijtest) in de regio Antwerpen. Maar dat is nog niet alles! Naast de diefstal van de populaire SUV’s koppelt de politie ook nog 85 inbraken in auto’s aan de steelmeneren. Het gaat daarbij vooral om inbraken in Duitse auto’s om de prijzige elektronica uit de dashboards te ontvreemden. De inbraken vonden plaats in België en Nederland.

Tot zover eigenlijk niks nieuws onder de zon, maar opvallend is dat deze boeven zich bedienden van een relatief nieuwe methode om de auto’s te klauwen. Volgens de directeur van de Federale politie Stanny De Vlieger plaatsten de schelmen zendertjes op de auto om het ideale steelmoment te bepalen:

“Ook criminelen gebruiken hightechapparatuur. Wanneer de eigenaar z’n Range Rover parkeerde, bijvoorbeeld aan de supermarkt, plaatste de bende een tracer onder de auto. Da’s een werkje van niets. Het zendertje plakt met een magneet aan de carrosserie. Het zendt signalen uit die via gps worden opgevangen. Zo kan de bende op haar computer volgen waar de eigenaar woont en wanneer zijn auto geruime tijd stilstaat. Voldoende informatie om de auto te stelen. Meestal hebben zij ook elektronische apparatuur om de wagen te ontgrendelen en ermee weg te rijden.”

Check je auto voortaan dus regelmatig even op zendertjes.

Bedankt Wouter voor de tip!35 reacties

Zal elke keer mijn auto op zendertjes checken, thanks voor de tip.
Tja, en een goede verzekering is denk ik bij dit soort auto’s een absolute noodzaak. Als ‘ze’ echt willen houd je ze niet tegen. Terwijl ik dit typ wordt ik boos op mijzelf. Nooit opgeven natuurlijk. Dan maar een soort auto destruct, dat ze er in ieder geval niets aan hebben.
Ik wrap mijn auto in aluminium, kunnen zowel de boeven als de overheid mij niet tracken.
Al weet ik eigenlijk niet wie van de 2 de echte boeven zijn.
@faalhaas: Of je koopt een jaguar..
Ik plak Toyota Corolla badges op mijn auto ipv de originele..
@josvanrey: Dat zal wel werken ja.

Maar maak niet de fout om Landcruiser badges op je Range Rover te plakken, dan wordt hij nog steeds gejat helaas.
@fanboy: thanks voor de tip! Idd een om te onthouden!! Oh naar het schijnt moet je tegenwoordig ook oppassen met hybride badges… schijnen ook populair te zijn in bepaalde regio’s.
Ja ik zal nu telkens voor ik wegrijd op mijn buik gaan liggen om bodem te checken…
@9114life: dat is handiger als je dat op de rug doet..
En daarom een ouderwets extra stuurslot.
@dutchdriftking: Precies. Een stuurslot is een barrière die het minder aantrekkelijk maakt om specifiek die Range Rover te stelen.
LandRover moet zijn auto’s beter beveiligen. Tot 2012 werden er amper Land Rovers gestolen, omdat de software van de auto moeilijk was te omzeilen. Een professional had ongeveer 15 minuten nodig om 4 modules over te nemen, waardoor het niet aantrekkelijk was om ze te stelen. In 2012 kwam er een programmaatje op de markt waarmee het mogelijk was om binnen 15 seconden een sleutel her te programmeren. En toen begon het probleem. In Rusland waren er in 2015 bijna 1000 LandRovers gestolen, 40% bestond uit de RR Vogue en de Sport. Met een handmatige decoder, een lege sleutel en een elektronische starter kan je zo’n Range Rover zo openmaken. Het probleem van Range Rover is dat zodra de auto uit garantie is, de onderdelen en behoorlijke kostenpost worden. Hiermee is de vraag naar gestolen onderdelen groot.
@e550: landrover hoeft zijn auto’s helemaal niet beter te beveiligen. Die boefjes moeten (net als iedereen) gewoon met hun poten van andermans spullen afblijven!
@pilz: Ja, dat zal ze leren. We leven niet in een sprookjeswereld. Helaas zijn er rotte appels aanwezig.
Bearlock versnellingsbakslot. Beste wat er is denk ik. Heb het op mijn RS2 en 330Ci en al mijn vrachtwagens laten monteren. Duurt gewoon te lang voor een dief omdat onklaar te maken.
@maxidyne: Als je al een aftermarket startonderbreker hebt is het vaak al genoeg. De diefstal methodes worden ontwikkeld voor alle standaard beveiligingen.

Maar in een oude Landcruiser wordt zo’n bearlock ook wel aangeraden. Want zo’n diesel kun je wel zonder elektronica rijden, dan is een mechanisch slot wel lekker
Gelukkig dat ik in ouwe Fiat heb, die wil toch niemand anders hebben.
Ja, ik denk dat menig SUV eigenaar zijn auto nu tweemaal daags gaat controleren op zendertjes… ;)
Blij dat de mijne van aluminium is
Ik als ex-007 controleer mijn auto altijd op zendertjes. Zodra ik er 1 vind op mijn auto, laat ik de zender erop zitten, rij de auto in de garage, wacht op de boefjes (alfalfa, spanky) en schiet ze dan neer op 700 meter afstand met mijn .50 desert eagle.

Maar goed, dat ben ik. Wat jullie zelf eraan doen moeten jullie natuurlijk zelf weten.
@87sandyd: Ben jij nou steeds CS 1.6 aan het spelen?
@87sandyd: 700m? Indrukwekkend. Een .50 heeft een max range van 200m (https://en.m.wikipedia.org/wiki/IMI_Desert_Eagle), maar ik waardeer en steun je aanpak. Met dat softe gebeuren stop je dit geteisem nooit.
Antwerpse popo heeft geen bevoegdheid in Litouwen. Ze zullen geassisteerd hebben, maar niet gearresteerd… En ja dit is mierenneuken, maar ik heb een hekel aan onjuistheden.
Gelukkig. De mijne is van aluminium. Succes met je magneetjes. :-)
@etijn: heb jij een Delorean, dan ben ik jaloers bij een Audi A8 is dat wat minder.
@rolov: RR Sport is ook van aluminium..
@rolov: De Lorean van aluminium? De originelen waren van roestvrijstaal.
@kobus1967: Delorean is van rvs.
Mooie woorden gebruik je weer redactiemeneer @jaapiyo. Fleurt het artikel op.
Dit controleer ik elke dag, al jaren lang!!
‘S ochtends vroeg nog vóór mijn eerste kop koffie check ik op het frame én niet vergeten onder mijn zadel of er een zendertje op zit!
Maar als die gasten zon zender kunnen plaatsen dan kan ik dat toch ook? Iemand een linkje naar het apparaatje dat ze gebruiken?
Ik werk bij de radio. Zonder zenders heb ik geen werk. Dus ik check vanaf nu iedere dag of ze nog aanstaan.

Dank voor de tip Jacob!
Hoe komen ze er op?
@mrrallycross: met magneetjes::
Mr Bean was z’n tijd al ver vooruit. Hangslot aan de deur van z’n Mini.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).