Wie durft 322km/u te rijden in een Golf II? [video]

Auteur: , 45 Reacties

Met dergelijke snelheden blijf je in een nieuwe M5 redelijk heel als het misgaat. Een Volkswagen Golf van de tweede generatie zal bij crashes minder vergevingsgezind zijn, wat dit kunstje des te riskanter maakt.

Opnieuw kijken we hier naar een project van Boba Motoring. De benzineverslaafden die ons onlangs meenamen in een 900 pk sterke sleeper-Golf waarmee je in 8,27 tellen naar de 250 km/u klappert. Maar laten we vooral niet doen alsof dat de enige Golf is met een serieuze vermogenstoename en een doodswens achter het stuur. Ook dichter bij huis rijden deze bommetjes rond, getuige deze Golf II op AJ met een R32-blok en dito interieur.

Maar goed, terug naar Duitsland. Boba Motoring plakte een paar cams in het Duitsertje dat onder de kap over een 2.0-liter 16-klepper met flinke wat turbokracht beschikt. Het totale vermogen? 641 pk, maar dat kan fluctueren afhankelijk van de turbodruk die op het arme viercilindertje wordt gezet. On de video wordt in ieder geval genoeg druk gezet om naar de 321,7 km/u door te klappen. Waar zou de Vmax eindigen als ze de motor het maximale geven (3.2 bar) en er 815 pk op de voorwielen komt te liggen? (via Germancarscene)45 reacties

Ik herinner me een filmpje van een Golf tegen een 911 Turbo.. Dat liep heel anders af.
Dit is natuurlijk compleet belachelijk en daarom ook wel erg leuk.
Zou zelf met dat stukje Golfkarton geen vrachtwagen inhalen met 300 op de klok.
Misschien heb ik nog geen doodswens.
Eigenlijk lijkt het me best leuk om te doen. Al die mensen denken, huh, is dat een Golf? :P
Dit ding loopt gewoon door tot dik in de 330! bizar hard voor een golfje!
Schakelt ook lekker… Volgensmij kan die versnellingsbak het niet meer bijbenen
Toch niet echt verstandig om hem aan dergelijke snelheid uit versnelling te halen en dan te remmen? Mij werd altijd gezegd dat ik zo lang mogelijk in versnelling moet blijven en pas bij 1200rpm mag ontkoppelen en uit versnelling halen. Iets met remmen wat sparen ofzo?
@realiks: Ik heb zo ook maar het idee dat de remmen van deze auto die 322 km/h helemaal niet kunnen hebben.

Tunen is tof, maar doe dan ook je remmen..
@widodh: Hoewel de remmen inderdaad ontlast worden, vindt domweg lang niet iedere auto het leuk om bij 180km/u spontaan stationair te gaan draaien.

Zeker bij dit soort avontuurlijke auto’s is de kans aanwezig dat hij afslaat door verkeerde mengverhoudingen (forse rijwind). Dit hoor je ook in het filmpje. Nu is dat wel overkomelijk, maar het lijkt me domweg beter om hem in de versnelling uit te laten rollen. Kunnen de turbo’s meteen even uitdraaien.
@widodh: Wie zegt dat ze de remmen niet hebben aangepast? Het lijkt me dat ongeveer alles aan dit ding is aangepast om, enigszins veilig, deze snelheid te kunnen bereiken.
@jeffreym3: Ik zeg niet dat deze lui het niet hebben gedaan, maar om remmen te hebben die 322 km/h aan kunnen moet je flink investeren.

Veel mensen die hun auto tunen denken enkel aan acceleratie, nooit aan de-acceleratie.
@widodh: Een willekeurig ap racing 6 pots of zelfs 4 pots remsetje op de vooras met 360mm schijven moet voldoende zijn ;)
@realiks: Heeft ook vooral met stabiliteit te maken. Als je bij hoge snelheid ontkoppelt heb je geen tractie meer op de wielen waardoor de dynamische eigenschappen van de auto veranderen. Hierdoor kan er ineens onbalans ontstaan.
@realiks: En het heeft toch ook wat met brandstofverbruik te maken? Tenminste dat zie ik als ik em toevalig laat uitrollen dan krijg ik netjes melding op de boardcomputer dat er brandstof wordt verbruikt? Wat ik ook niet helemaal begrijp… anyone cares to explain?
Zit ie eindelijk op een mooie snelheid, laat hij ‘m weer uitrollen. Blijf gas geven dan!
Gezien de kwaliteit van de rest van de auto is het antwoord ; NEE .
@norge: serieus… Golf 2 slechte auto?! Schaam je, dat is een van de betere auto’s uit z’n tijd, de concurrentie is compleet uit t straatbeeld verdwenen. De Golf 2 is bijna als die ouwe Benzen die je nog overal ziet rijden. Ik stel voor dat je je opmerking terugneemt.
een word IDIOOT
Zouden ze er stiekem echt geen vierwielaandrijving in hebben gestopt? dat hadden ze bij die vorige wel gedaan iig..

Maar damn dan moet je wel echt vertrouwen hebben in die ouwe bak
@ricardo:

Eerste alinea, laatste zin: des te riskantER.

OT: Bizar, natuurlijk.
Joh, ik blijf het zeggen: écht voordeel pak je bij Volkswagen TURBOTUNERS. Met hun ZWARTE VoordeelWeken. Meer weten? Bel eerst je begrafenisondernemer ;-)
Godskolere, wat gaat dat achterlijk hard. Die gast moet wel zweethandjes hebben!
Ik durf het niet om met een Golf 322 km/ u te gaan rijden. Dat ze niet voor een versnellingsbak met flippers hebben gekozen. Of is dit niet mogelijk, eerlijk gezegd geen idee. Met 250 per uur nog moeten schakelen , terwijl het nog moeite kost, vind ik niet echt handig.
@rufctr01: Waarom flippers ? Zo’n golf 2 is nog 99% mechanisch en daarnaast is een DSG/automaat die zo’n ziekelijke grote Turbo aan kan stukken duurder dan een handbak.

Ook kan ik me voorstellen dat het afstellen van (de verschillende profielen voor) de automaat-software een ramp is met zo’n loei-Turbo en variabele Turbo-druk (draaiknop in interieur ?)
Zo zie je maar weer hoe premium VW toen al was. Een franse, japanse of koreaanse auto was bij de 200km/h al ontploft of doormidden gescheurd..
@flipper: lol……..
@flipper: Ja precies.. Jij hebt nooit gehoord van getunede supra’s, skylines, impreza’s en evo’s? Er is zelfs een supra 1000pk club. Daar is 850pk aan de wielen het instapmodel :D
@jeffreym3: Je wilt een Golfje 2 toch niet met een Supra of Skyline vergelijken ? Zie het eerder als een omgebouwde Nissan Sunny :)
@dawwg: Was een reactie op flipper.. Die denkt dat japans, koreaans spul bij 200km/.u uit elkaar ploft. Die dingen zijn makkelijker te tunen en blijven nog beter heel ook.
@jeffreym3: Ja, dat weet ik; het was meer een klein ruggesteuntje voor jou dat er appels met peren vergeleken werden ;)
@flipper: keep on dreaming!!!
@flipper: he flippertje, wanneer gaat dat zogenaamde premium spul de Renault Mega RS nu eens verslaan op de Ring? Dat is iets wat zo’n premium gevalletje nog steeds niet lukt!
Deze man heeft echt ballen van staal. Ruim 322 km/h in een oud Golfje, je moet het maar durven. Al ga ik er natuurlijk vanuit dat alles aangepast is, al blijft het een oud Golfje.
Met 315km/h een vrachtwagen inhalen… Great balls of, erm, steel!!!
lange versnellingen!
Wie, na de 120 trekt die echt snel door in 1 keer man, netevet.
Na het lezen van de titel moest ik gelijk aan m`n eerste auto denken een getunede 190 met 300 blok gepolijste poorten dubbele uitlaat voor tot eind nwe nokkenas banden olie, toch een leuke 305 km/u aangetikt op tomtom (teller hield op bij 300) in Duitsland. Gouden tijden qua spanning. In dergelijke (oude) auto`s misschien wel iets te spannend.
@CL65: Hmmmzz, het M104.9X blok levert standaard maar ~220pk; en volgens mij red je met 300pk (bij 1200kg) zelfs nog geen 300km/u …. Ben wel benieuwd hoeveel pk dat blok dan wel leverde ?
@dawwg: Kijk met jou kan ik praten! Gewicht kwam onder de 1100kg, alles wat je niet nodig had was eruit (ramen konden niet open bijv. altijd leuk bij de mcdrive), auto stond 12cm van de grond met bilstein rondom. Met een vergroot luchtinlaat, dubbele uitlaat (2x80mm) en een blok revisie van 6000euro kwam die van mij uit op 332pk op de achterwielen. Als je ook nog eens bedenkt dat een 190 de luchtweerstand coëfficiënt van een Ferrari(geen bs zoek het op) uit die tijd heeft vind ik het niet raar. Ok boven de 280 ging het langzaam maar als de weg het toeliet kon ik misschien zelfs nog harder. Zoals gezegd alles was op en top tot aan nwe banden, uitlijnen enz het leek wel of ik met een record poging bezig was zo achteraf bekeken. Die auto had streetcredit dat wil je niet weten, misschien wel teveel want hij is uiteindelijk gejat.
@CL65: ik geloof er geen donder van.
Hoe kan je, (als je 19 bent) 6000 euro uitgeven aan een blok revisie?
Echt hoor, mijn BS detector maakt overuren
@g40freak: Nou maar goed dat ik niet vermeld hoeveel ik in totaal in die auto had gestoken als je hier al moeite mee hebt. Hint: Ik ben niet zo creatief dus gebruik ik als nickname hier de typeaanduiding van mijn huidige auto.
Binnenkort op AB: Wie durft er 130km/u te rijden op een Puch Maxi?
Puch kan wel 120 halen als je hem extreem tuned.
Ik lees nu op het Tomosforum dat er iemand is met een tomos die 145 loopt -O_, een scooter heeft zelfs moeite met dat, laat staan een tos..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).