Wiesmann doet MF5 cabrio-pr0n

Auteur: , 21 Reacties

Tijd om het stokje weer van de hippies af te pakken en weer leuk nieuws over Frankfurt te brengen. Leuker nieuws dan een Wiesmann MF5 roadster kan ik mij op dit moment even niet voorstellen.

Helaas hebben we nog maar één foto van de MF5 roadster. De rest heeft Wiesmann tot nog toe verborgen weten te houden. De achterkant laat alvast veel goeds zien. Het geheel oogt weer een klein beetje ‘verser’ en wie wil er nu geen rood/oranje wielen?

Het is zeldzaam dat BMW haar snelste blok aan een andere fabrikant levert. Toch heeft Wiesmann het voor elkaar gekregen. Ik vraag me dus af of je niet alles bereikt hebt als je een Wiesmann MF5 Roadster bezit? Je hebt de lekkerste V10 (en daarmee motor?) verkrijgbaar, met open dak, zonder rare restricties in de uitlaten. Je zit vlak tegen de 507 paarden aangesnoerd, slechts centimeters boven het asfalt. Er zit geen plaatwerk meer tussen jou en het uitlaatgeluid.

Overbodige elektronica waarmee je vermogens kan instellen is overboord gegooid, als je de sleutel omdraait is het instant-genieten. Nu worden er slechts 55 stuks gebouwd, dus makkelijk wordt het niet om er een te pakken te krijgen. De basisprijs (zonder belastingen) is een schamele €190.000,-.

Tot slot nog de cijfers, net als de coupé: 507pk, 3.9s naar de 100 en een top van 310km/u. *kpsssh* heet! (via motorauthority.com)