Video: even een Ford Focus RS500 klussen

Auteur: , 19 Reacties

Hoe komt Ford er in hemelsnaam bij 60k euro te vragen voor een Focus? Het videootje licht een en ander toe.

Zoals eerder geschreven bedraagt de Nederlandse prijs van een Ford Focus RS500 €61.660,-. Bijna 8000 eurie duurder dan een normale Focus RS en al met al heel erg veel geld voor een middelgrote hatchback. Een 350pk (!) vijfcilinder is natuurlijk duurder dan een 1.6 tdi, maar 50pk meer mag toch niet zo heel veel kosten?

Dat extra vermogen kost ook niet zo veel. Mensen die je auto bestickeren, die zijn duur! Vlak voor de opper-Focus de deur uit mag moet hij nog even handmatig voorzien worden van zwarte velgen en mat plakplastic.

Natuurlijk houdt de sticker wel je lak wat netter. De auto kan na een paar jaar zonder steenslag of krassen doorverkocht worden. Levert je vast wat op, maar geen duizenden euro’s. Neem een kijkje in de Ford-fabriek op autojunk.nl. Zet eventueel het Volvo-filmpje even aan voor meer passende achtergrondmuziek.

Of in vuilniszakken verpakt?