Ontbijtvideo: BMW M5 touring vs Aston Martin DBS

Auteur: , 53 Reacties

Begin je dag met een dragrace. Ochtend vitaminen voor de autoliefhebber. Vandaag op het menu: een station en een supercar. Verschillend in concept, vergelijkbaar in cijfers.

Ze zien er compleet verschillend uit, dragen een heel ander imago met zich mee en de motoren hebben helemaal niks met elkaar te maken. Toch liggen ze op papier niet zo gek ver bij elkaar vandaan. De Aston Martin DBS heeft een gewichtsvoordeel van krap 200kg, voor auto’s rond de 1800kg maakt dat echter niet zo veel uit. De V12 van de Aston Martin produceert 517pk, de V10 in de BMW doet het met 507 briesende knollen. Om hem een beetje te helpen heeft de M5 een ESS chip die de red-line naar 8400 toeren zet en 520pk losmaakt. Op papier sprint een standaard BMW M5 Touring in 4,8 en de aston in 4,3 seconden naar 100km/u. Uitgebreid de specificaties naast elkaar bekijken kan in de vergelijker op AutoWiki.nl.

Op de Nordschleife schijnt de Aston Martin de BMW aardig stof te kunnen laten happen. In een dragrace heeft de BMW geen nadeel van zijn hoge zwaartepunt en gaat het enkel om de snelste automaat en meest toeren-gretige motor. Hoe dat zich in de praktijk uit?