Video bonanza: de nieuwe Ford Police Interceptor

Auteur: , 22 Reacties

Er staat de Amerikaanse politie iets groots te wachten. De welbekende Crown Victoria, het politievervoer bij uitstek in de VS, gaat namelijk dit jaar met pensioen. Schokkend, want hij is nog maar nét 19 jaar in gebruik. Ford heeft zijn opvolgers echter al klaar staan, en smijt alvast een zestal video's van de gemotoriseerde boevenvangers online.

De nieuwe Police Interceptors zijn gebaseerd op de laatste generatie Ford Explorer en Ford Taurus, maar dan met wat politie goodies. Als we een kijkje nemen onder de kap van zowel de sedanversie als de ‘Utility’-versie (aka SUV) dan zien we dat het downsizen ook is doorgedrongen tot de gelederen van Amerikaanse dienders. Geen lompe V8 meer, maar een 3.5-liter V6, of een 3.7-liter V6 voor de Utility/Explorer. En ongetwijfeld dat ook het rijgedrag een wereld van verschil is met de oude doch vertrouwde Crown Victoria. Optioneel kunnen de auto’s met voorwielaandrijving geleverd worden, 4WD kan natuurlijk ook.

Voorafgaand aan de officiële onthulling wordt er met dit hufterproof politievervoer vanzelfsprekend uitgebreid getest. En voor de gelegenheid werden een aantal donuthappers met politiepet uitgenodigd om alvast een potje te sturen met de auto’s. Dat werd op film vastgelegd, en ook Ford’s concurrenten, de Dodge Charger en Chevrolet Tahoe, kwamen er aan te pas. Helaas is van de Carbon Motors E7 geen spoor te bekennen.

hieronder de 6-delige aflevering van “Politie-auto’s afraggen en ophemelen voor gevorderden”.

Ford Police Interceptor – Testrit 1
Lachen naar het donutje!

Ford Police Interceptor – Testrit 2
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 3
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 4
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 5
Ford Police Interceptor

Ford Police Interceptor – Testrit 6
Ford Police Interceptor