Nog een keer de oude Jaguar XJ met Wald

Auteur: , 21 Reacties

Waren jullie hem al vergeten? De Jaguar XJ die ruim 40 jaar het straatbeeld sierde. Herkenbare ronde koplampen, plat en altijd al een tikje fout.

Gek genoeg denk ik er niet meer zo veel aan als vroeger. Met al zijn fouten en gebreken is het toch wel een hele toffe wagen en volgt die de lijn van de eXperimental Jaguar prima. Want daar stond XJ ooit voor. Neemt niet weg dat het origineel een klassieke schoonheid blijft. De laatste evolutie is tot 2009 geproduceerd.

Met de facelift kreeg de XJ X358 wel een wat eenvoudige plastic bumper. De auto was sowieso al een stuk hoger dan de X308 (1997-2003). Geen schande om een en ander dan te laten vervangen door bijvoorbeeld Wald International. Zij hebben geheel tegen beter weten in dit keer een prima kitje ontworpen.

Fout is het absoluut. Dat kan heel lekker zijn. Wij houden van foute Jaguars en dit zwarte exemplaar zou absoluut niet misstaan naast een XKR-S.

Wald tuning voor je oude Jag XJ