Video: Nürburgring-attack met een Caterham

Auteur: , 62 Reacties

Wanneer je op de Nürburgring werkt als gids, dan ken je de baan als de achterkant van je hand. Een ideale lijn rijden moet dan geen probleem zijn. Wat heb je dan verder nog nodig? Een vederlichte Caterham, en een camera om het voor ons ook interessant te maken natuurlijk. Zit u er klaar voor?

De chauffeur in de onderstaande video is Dale Lomas, een blogger van Bridge to Gantry. Hij neemt plaats in een Caterham Superlight R300, die is uitgerust met de lichtste variant van Fords 2.0 liter grote Duratec motorblok. In deze uitvoering levert hij 178 pk, maar hij is ook in powertrims van 213 en 267 pk te verkrijgen. Gelukkig bedraagt het gewicht slechts 515 kg, wat in combinatie met het lage zwaartepunt garant staat voor puike bochtsnelheden. Alleen op topsnelheid komt de R300 tekort, want daar hakkelt hij in de begrenzer. Dit is echter een kwestie van bakverhoudingen. (BTG, via Jalopnik)

Capiche?