Dit doet Superstorm Sandy met auto’s

Auteur: , 25 Reacties

Vannacht kwam superstorm Sandy aan land aan de Amerikaanse oostkust. De VS zette zich schrap voor het ergste, want al snel liepen de straten, delen van het metronetwerk en een kerncentrale in New Jersey deels onder water.

De storm heeft in de VS alleen al 13 mensenlevens geëist. Volgens dit interactieve Google-kaartje is de weerterreur nu grotendeels verdwenen van de kustlijn en via Pennsylvanië aan het wegtrekken. Ondertussen zitten 6,5 miljoen mensen in 13 staten zonder stroom, en is de schade aan gebouwen en auto’s enorm. Volgens Moody’s loopt dit op tot 10 miljard dollar per dag. Ook niet bepaald bevorderlijk voor de staat van je auto. Kijk HIER hoe bolides door de straten van NYC drijven:

Ondanks de waterterreur zijn er altijd mensen die er een positieve spin aan weten te geven. Letterlijk. Terwijl een nieuwsreporter rustig zijn zegje voor de camera doet in Columbia, drift er plots een sedan langs. Hagwallah-style. That’s never a good idea, folks.”

Ondertussen kunnen autodealers van luxemerken en Honda – het populairste merk in New York – aan de oostkust zich opmaken voor een financiële tegenvaller, aangezien klanten de komende dagen thuisblijven, zo meldt Businessweek.

En nee, de auto pakken als Sandy op bezoek is raden we af. Je ziet geen steek.

PS. Onderstaande foto zou de actuele situatie weergeven in NY. Aan de echtheid wordt alleen getwijfeld.