Video: speciale Lexus LFA op de Ring

Auteur: , 22 Reacties

Het waren 2 leuke jaren, twee bijzondere jaren maar vooral twee oorverdovende jaren. Wat kan die Lexus LFA janken, schreeuwen, krijsen. Over een grof halfjaartje is het echt voorbij. Tot die tijd krijgen we als traktatie nog één heel bijzondere editie.

Wie nu naar de dealer rent kan als het goed is nog een LFA bestellen. Lexus heeft altijd volgehouden er maximaal 500 te maken en daar trekken ze nu de streep. Productie begon in december 2010 met een streven van 20 verse LFA’s per maand. De Japanners halen die cijfers natuurlijk precies, waarmee de laatste LFA komende december van de band zal rollen.

De Lexus LFA is een auto van het type ‘chronisch onderschat’. Met minder vermogen dan vergelijkbaar prijzige Ferrari’s en Lamborghini’s begonnen velen te sputteren dat de Lexus het geld niet waard was. Een waarde die de LFA uitlegt in afwerking en de manier waarop die zijn kracht gebruikt. Niet voor niets pakte de achterwielaandrijver even het snelste natte rondje op het Top Gear circuit mee. Om dit allemaal extra te onderstrepen besloot Lexus 50 Nurburgring-editions te bouwen. Meer hardcore, meer spoiler. Die racer moet binnenkort zijn meerdere gaan kennen in bovenstaand turquoise exemplaar.

Een feestbeest om de (dichte) LFA-reeks af te sluiten. Geen trio uitlaten meer midden op de bips maar 2 straalpijpen links en rechts achterop de auto. Net onder de achterlichten, iets onder kruishoogte. Verder een flink grotere achterspoiler en splitter voorop. De motorkap is van carbon en op de zijkant lezen we in kleine letters “AD-A”. Het van Lexus afkomstige kenteken lijkt een tuner in ieder geval uit te sluiten.