Video: de snelste ‘slot car’ baan ooit

Auteur: , 83 Reacties

Kan iemand mij uitleggen wat hier leuk aan is?

Kijk, dat je als volwassen vent nog bezig bent met modelauto’s of vliegtuigen, daar kan ik nog enigszins inkomen. Er is toch best nog wat spul op de markt dat wel erg tof is, zoals de Traxxas, of de inmiddels alweer eventjes commercieel verkrijgbare drones. En als het nog gekker mag, dan schroef je zelf wat in elkaar dat 250+ kan, of zelfs mikt op 320 km/u.

Maar wat een lol moet het zijn om naast een modelbaan te staan en een knopje ingedrukt houden, waardoor jouw modelautootje (hoe vertaal je slot car eigenlijk?) zo snel de baan rond gaat dat je hem niet eens meer kunt zien. Vroeger had ik ook zo’n baantje, met een looping, en natuurlijk koos ik altijd het autootje dat het meest koersvast was, want als kind wil je wel winnen natuurlijk. Maar dat was toen mijn leeftijd nog slechts één decimaal telde.

Tijdwaarneming

In Finland krijgen ze er echter geen genoeg van, op het EK modelautoracen. Check hoe alle lokale Cassanova’s flink met hun hoofd lopen te draaien om het elektrische geweld nog enigszins te kunnen volgen (een rondje gaat in minder dan 2 seconden). Het ziet er wel aardig uit trouwens, maar ik doe toch liever iets anders op mijn vrije dag (via Jalopnik):