Video: neem een kijkje in BMW’s unieke historische collectie

Auteur: , 29 Reacties

Een Z3 en een X5 met V12, een dikke Le Mans racer, een BMW met V16, een E9 3.0 CSL 'Batmobile' en nattuurlijk diverse Bond cars. BMW heeft ze allemaal gemaakt, en wij krijgen ze nu te zien!

Een merk met zo’n rijke historie als BMW, dat heeft natuurlijk heel wat speciaals achter zijn gesloten deuren staan. Wij gewone stervelingen krijgen nu een blik in het meest bijzondere dat ooit uit M├╝nchen kwam, dankzij het Duitse GRIP en zijn presentator Matthias Malmedie, dezelfde man die twee weken geleden een Ferrari-ritje met Seb Vettel in Abu Dhabi uit zijn duim zoog (volgens Vettels management dan).

Er was ooit een tijd dat BMW zich nog niet voornamelijk toelegde op hoge voorwielaandrijvers en accupakketten. Aandeelhouders met winsteisen traden nog niet heel erg op de voorgrond, en dus kon BMW’s skunk works af en toe eens ongestoord wat leuks proberen, zonder dat direct de vraag ‘wat levert dat op?‘ werd gesteld*. Zoals hele grote motoren in bestaande carrosserie├źn lepelen bijvoorbeeld.

Yum

In een klein half uurtje worden we langs een hele reeks bijzondere creaties geloodst, inclusief een MINI met zes wielen, en de Mini van Mr. Bean. Niet dat BMW hier veel mee te maken had, maar ze zijn nu eigenaar van de Britten, dus dat. Enjoy!

*gaarne met een korreltje zout nemen. BMW maakt naast lelijke nieuwe modellen nog steeds veel lekker spul op veelcilindergebied natuurlijk..