Kijk hoe Sebastian Vettel een Ferrari naar 350 km/u jaagt [updated]

Auteur: , 34 Reacties

Seb rijdt in Abu Dhabi even de inkt van zijn nieuwe miljoenencontract droog.

Gefilmd met een thermoskan

Althans, dat beweert Vettels landgenoot Matthias Malmedy, die plaatsnam op de passagierstoel van een F12berlinetta met het optionele snelheidsdisplay op het handschoenenkastje. De driftige Duitse autojourno legt het flat-outje op de openbare weg vast, waarbij bij 330 per uur nog eens opgeschakeld wordt, en uiteindelijk heel kort 350 in beeld verschijnt.

Peanuts voor Vettel natuurlijk, zulke snelheden zet ‘ie vaker op de klok. En in Abu Dhabi doet de politie tenminste niet zo moeilijk tegen miljonairs die even uit de band springen.

Is de F12berlinetta nu officieel de trapbak voor Ferrari’s personeel? Het lijkt er wel op, met Kimi’s glijpartijen nog vers in het geheugen. FILMPJE!

Met dank aan Ivo voor de tip!

Update 28-11: ‘Da was ik nie!‘, aldus Vettel via zijn management. Waarvan akte. Ook ontekent Seb eigenlijk een buikige automonteur met mat te zijn.34 reacties

Wtf, die maakt ff toeren zeg! :0
na de 320 trekt het niet echt meer hé…
Wat een heerlijk geluid bij een heerlijke auto.
Koos, rechts inhalen. Mag dat?
@miichal: als het maar wel boven de 330 is, anders niet ;)
Die heeft net zijn Renault Twingo ingeruild voor een Ferrari… kan me wel iets voorstellen bij dat gevoel…
@hans75: haha ja. En wat gaan ze nu doen met die Infiniti vettel edities?
@casey: Die staan allemaal mooi opgelijnd in de Amsterdamse haven, verkoopt voor geen meter.
Hoef je geen F1 coureur voor te zijn. Rechtervoet hard stampen en daar houden…
@audir8v10: ja hard rijden kan iedereen rechtdoor. Maar controle hebben en weten wat je doet is wat anders.
@raym: Zie ook ff hoe ver hij vooruit kijkt en relatief vroeg anticipeert, zou een amateur met een zware voet nooit doen. Toch is die inhaalactie @00:25 aardig scary met 300+.

-1 voor het Vertical Video Syndrome, maar +100 voor dat geluid !
Een paar rode stoelen vind ik wel mooi in een Ferrari, maar zo’n rood dash vind ik echt ‘zum kotzen’…
Maar goed dat ze daar het ‘stay in your lane’ principe goed begrijpen.
Gaat wel heel makkelijk richting de 320 hoor, maar ik heb mijn twijfels bij de bewering dat het Vettel is. Denk namelijk dat Vettel verstandiger is. Tevens ziet het er niet uit als ruim 300…..
@Robbert89: Buiten de km-teller lijkt het idd niet op een snelheid van 300 . Ik heb op de motor meerdere malen 250 gereden en voor mijn gevoel komen de vrachtwagens (90km/h) toch iets sneller op je af…
@sandervzanten: Dat dit werkelijk verteld moet worden..

Een camera vertekend snelheid voor ons perspectief omdat het brandpunt anders is dan het menselijk oog en dus ook de zoomfactor. Tevens speelt de vorm van de lens zelf ook mee.
ik zat laatst ook zo’n filmpje te kijken van grip rtl (die duitse autoshow ja) toen waren ze ook in dubai geloof ik. ze waren bij een duitse tuner daar die van alles maakte en ook stiekem keihard verneukte omdat het gewoon zonde was, eenmaal daar gingen ze naar zo’n sjeik en die had het een en ander staan. vroeg hij of ze een stukje wouden rijden. reden ze in een sl63 amg met 2 turbo’s er op gemonteerd en nog vannalles en nog wat erop. zegt die sjeik mooi, maak je maar geen zorgen om de snelheid ik ken hier de politie. op een weg waar je volgensmij 130 mocht reed hij heel leuk met 270 voorbij en heel veel flitspalen. echt absurd maar ook absurd mooi!
@henkhupelschoten: klopt heb ik ook gezien ze waren bij PP peformance
die c klasse met slr blok was ook wel mooi om te zien
@henkhupelschoten: wist helemaal niet dat ze wouden hebben in dubai , gekke zandjurken
Verticaal filmen zou verboden moeten worden. Wat is eigenlijk de snelheidslimiet aldaar?
Voor zover mij bekend is Vettel bevriend met het Koningshuis, en heeft hij na een telefoontje met de President van de UEA, His Higness Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, alle vrijheid, en Sheikh Khalifa trowwens zo goed als altijd samenwerkt met UAE Vice President, Prime Minister and Ruler of Dubai His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum : http://www.sheikhmohammed.ae
z’n Datsun ingeruild voor een Ferrari…..
Tja, mooi leventje
Het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat Vettel deze auto bestuurd terwijl hij nog bij RBR rijdt. Iets met contracten enzo.
@str8six: misschien heeft de cameraman daarom wel opzettelijk de bestuurder niet in beeld gebracht? Als niemand het ziet kan niemand het ook weten?
@str8six: de monteurs van mark webber hadden een aantal jaar geleden een ferrari gehuurd.
Zijn reactie op twitter was
Shitbox car en nog wat
Lekker op 330 nog ff schakelen
Geloof echt niet dat hij de 350 aantikte …..
De auto’s en de strepen van de weg gingen naar mijn mening te langzaam
@remcom: of ze rijden daar allemaal wat harder, en liggen de strepen wat verder uit elkaar daar… Tijd voor een nieuwe Mythbusters?
@remcom: Ooit f1 gekeken? Lijkt het ooit ook sloom te gaan maar in tegendeel….
is gewoon echt hoor, moet je ff goed links naar de verlichtingpalen kijken en hoe snel hij een viaduct passeert. Een lens kan strepen enzo bij zon hoge snelheid niet allemaal met zon snelheid nog bijhouden om dat te verwerken. Dat snelheid balkje is optioneel bij aanschaf van een F12, en ik denk niet dat iemand met een ferrari f12 de ambitie of tijd zou insteken om dat snelheidsbalkje voor de passagier te hacken of aanpassen om de snelheid te faken….
Het is duidelijk dat dit Vettel is, ik herken de manier waarop hij het gaspedaal intrapt.
F1 coureur of niet, je bent een domme aap als je zo hard rijdt op de openbare weg. Racelicentie intrekken ivm slecht beoordelingsvermogen.
Lijkt me sterk dat dit vriend Vettel is, op zo’n manier met 300 rijden, is redelijk onverantwoord. Het lijkt inderdaad zachter qua beeld. We worden met z’n allen in de maling genomen !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).