Honderden auto’s gegijzeld door parkeer-robot

Auteur: , 11 Reacties

Moderne techniek is fantastisch zolang het werkt. Hoe moderner de techniek, hoe groter het probleem wanneer het een keertje niet werkt. Dit was ook het geval in een hypermoderne parkeergarage in Hoboken, New Jersey. Zo'n garage waarbij honderden auto's netjes binnen 30 seconden door een parkeer-robot worden opgeborgen in een stellage. Als de techniek het dan laat afweten, heb je een groot probleem.

Je raad het al… Ze hadden dus inderdaad een groot probleem, maar niet omdat de techniek het af liet weten. De garage is eigendom van de gemeente en die had ruzie over een contract met de operator van de garage, Robotic Parking. Die laatste stuurde zijn medewerkers naar huis en liet de software licentie die de robot aanstuurt vervallen. Resultaat: honderden gegijzelde auto’s. Na een aantal dagen is er toch overeenstemming bereikt en konden de gegijzelde auto’s weer genieten van de frisse buitenlucht. Veel van de eigenaren van de auto’s peinzen er niet over om hun auto ooit nog in de garage te parkeren. Flauw hoor! (via: jalopnik.com)11 reacties

Ach wat jammer; nu zijn ze weer bij hun baasjes… http://www.autoblog.nl/archive/2006/07/07/medelijden-met-toyota-yaris#post-6055
En ze waren zo gelukkig, veel vriendjes en vriendinnetjes om hen heen, lekker droog, alleen konden ze hun ‘wielen’ niet eens een keertje strekken…
wie laat die licentie ook gewoon vervallen? :roll:
dan moet je echt dom zijn :?
hmm ik ruik microsoft :-P
Wat een service.
jeffreyG lees eerst even het artikel goed door voordat je reageert, sukkeltje
Heeft iemand hier weleens zo’n garage gebruikt? Is het nou echt wat?
jezus, je zou maar aan het winkelen zijn en je komt een uur later terug bij de auto met het verhaal dat die daar wel een paar dagen blijft staan, ik zou de politie bellen! diefstal!
@ tim

Volgens mij ben jij degene die hier dom is!

Als de gemeente ruzie had over een contract met de operator van de garage dan is dan ga je toch niet als operator zomaar de klanten hiervan de dupe laten worden?!
Dan ben je inderdaad echt dom bezig zoals Jeffrey zei.
Microsoft idd…
@Rick:
Volgens mij snap jij het ook niet…
Zoiets heet leverage, het achter de hand houden van opties om de andere partij te laten doen wat jij wil. In dit geval gaan de eigenaren van de auto’s klagen bij de gemeente die niets kan doen zonder de beklaagde operator.
Ze moeten dus wel een overeenkomst uitwerken waardoor de auto’s vrij gegeven worden.

Hoogstwaarschijnlijk levert de nieuwe deal met de gemeente meer op dan die paar eigenaren die daar niet meer parkeren.

Overigens zou ik de eigenaar van de garage aansprakelijk stellen voor alle geleden kosten voor vervangend vervoer en inkomsten, wat je zeker zou winnen.
@vr6, ja op vakantie al m’n auto opgeborgen in zo’n ding. Veel merk je daar niet van hoor. Autootje binnenrijden in wat er uit ziet als een gewone garagebox, uitstappen en op veilige afstand gaan staan & vervolgens zie je je auto vertrekken… Waar je auto naartoe gaat krijg je uiteraard niet te zien dus veel is er niet aan.

Zeker als je in een stad bent waar je je auto liever niet onbeheerd achter laat, is zo’n oplossing wel ideaal natuurlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).