Kijktip: internetuitzending Blik op de Weg

Auteur: , 64 Reacties

Zoals beloofd zouden we jullie gaan herinneren aan de internetuitzending van Blik op de Weg. Het is inmiddels 15 juni dus de eerste uitzending is een feit. In deze uitzending heeft presentator en programmamaker Leo de Haas uitvoerig de tijd genomen om zijn kant van het verhaal te belichten. Dit wilde hij opzettelijk niet via de televisie doen om machtsmisbruik van programmamakers te voorkomen. Ik zeg autoliefhebber de Haas vs. bermgraaier Spee 1-0.

Het begon allemaal in het jaar 2000. Verkeersofficier Spee wilde meer zendtijd (10 minuten) bij Blik op de Weg hebben. Leo de Haas wilde dit niet, omdat anders een te groot deel van zijn programma al door iemand anders ingevuld zou worden. Koos Spee is vervolgens met het SBS6-programma Wegmisbruikers in zee gegaan om daar zogeheten ‘reconstructies’ te gaan doen. Het zou héél anders worden. Uiteindelijk is het natuurlijk een ordinaire kopie van Blik op de Weg geworden.

Het BVOM zegt overigens dat zij de regionale politiediensten een advies hebben gegeven om niet meer met Blik op de Weg samen te werken, terwijl de regionale politiediensten zelf zeggen dat het hen verboden is. Leo de Haas neemt het de politiediensten zelf niet enorm kwalijk dat ze niet meer met hem samenwerken, maar vindt wel dat hier en daar wat “gebrek aan ruggengraat” is. Maar goed, die verkeersofficier Spee is ook wel erg lang en hij speelt kerkorgel, dus nou… pfoe.

De internetaflevering is HIER te bekijken.

De internet uitzending zal de komende 4 weken iedere week worden geactualiseerd. Dus elke week een gedeeltelijk nieuwe uitzending met toegevoegde beelden en actuele informatie. Aanstaande maandag 18 juni zal van de eerste aflevering ook een versie beschikbaar zijn om in high resolution te downloaden. Op de website Houdblikopdeweg.nl mag je ook een goed onderbouwde mening achterlaten.64 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Schandalig gedrag en een ferm staaltje van machtsmisbruik. Waar gaan we heen in Nederland.
Bedankt voor de herinnering ! Ik ga eens kijken.
Jammer dat dhr. Spee de verkeersregeltjes zo goed kent.
Zie hem graag een keer oversteken op het moment dat ik met 80km/u aankom en voorrand heb…
@ evo

Op de website Houdblikopdeweg.nl mag je ook een goed onderbouwde mening achterlaten.

werkelijk waar, ik heb daar zelden een goed onderbouwde mening gevonden :P
Ik vond die Koos Spee altijd al als een Oetl*l overkomen…… mijn gedachten zijn bevestigd!
Koos en zijn machtsspelletjes.

Whoehoe ! een uniek beeld in wording, een V70R. Kijk dat valt nou wel lekker op als dat jou op de weg spiegeld;)
Goed staaltje journalistiek van Leo de Haas. Hopelijk zwicht Koos Spee hiervoor, al heb ik er ernstig mijn twijfels over!
Kamervragen! Kamervragen!
Zoals Chrisjuh al schrijft is dit een bevestiging van wat we al dachten over Koos, echt ongelofelijk dat iemand dat doet en ermee weg lijkt te komen. Tevens alle lof voor Leo, die in zijn bewoordingen zeer netjes blijft.

PS: weet iemand nog een goed adresje voor een cursus kerkorganist?
Ik krijg een beetje het gevoel dat Leo de boel probeert te manipuleren (let wel: je krijgt te zien wat men je wil laten zien. Dat geldt voor alle media, mr. Spee incluis).

Hij niet weet waarom Spee niet meer met hem wil samenwerken. HALLOOOO!!
Die Spee wil gewoon zijn boodschap (hoe onwenselijk dit ook mag zijn) over de bühne brengen. Kan het niet bij de één, dan gaat hij naar de ander. Al die redenen die Spee cs. aanvoeren om de samenwerking op te zeggen, zijn natuurlijk kul.

Dat hij dan zijn positie gebruikt/misbruikt om de politiekorpsen naar zijn hand te zetten, vind ik niet netjes. Gelukkig zijn er regio’s waar men zich daartegen verzet.

Voor de goede orde: ik ben duidelijk pro-Leo, Wegmisbruikers is een slap aftreksel van Blik op de weg. Koos Spee vind ik een azijnzeiker eerste klas met dat ouderling voorkomen.
Filmpje houdt er na een minuut of vijf mee op :( Iemand anders daar ook last van?

Oh laat maar, de site ligt eruit haha
Horen jullie ook dat Koos en bende meer sponsoring ontvangt van SBS.

Is dit graaien niet verboden??


KAMERVRAGEN en VEVROEGD PENSIOEN voor de Raad van Koos.
Aardig filmpje, er kan wel heel duidelijk merken dat alle vragen van te voren zijn voorgekauwd en dat er een beetje naar de bekende weg wordt gevraagd. Maar dat er iets niet helemaa in de haak is geloof ik wel.

Heb het filmpje helaas niet af kunnen kijken omdat de site eruit ligt (zit Spee hier soms achter ;) ).
bij mij doet het filmpje het niet goed.. bij 5.59 denkt ie dat ie al bij het einde is :(
ow sorry zie nu net dat de site eruit ligt, @ robbie : ja denk het wel :p
Ik vind zo jammer dat het programma er niet meer is. Wegmisbruikers is ook altijd zo saai en alles wordt gewoon in hun mond gelegd. Ik wil gewoon weten wat er in het echt gebeurd. Dus snel komen met die BLIK OP DE WEG.
Ik ben overigens met hem eens dat de overheid de journalist niet moet vertellen wat die wel en niet moet melden. Want dan ben je ook geen journalist meer maar een woordvoerder van de overheid.
De site van Leo is niet echt autoblog-proof… Duizenden bezoekers die een filmpje van 30min gaan kijken kan nog wel eens voor wat problemen zorgen;)
@Robbie: Dat de site eruit ligt, komt natuurlijk niet door ome Koos (mocht ‘ie willen), maar doordat Autoblog er aandacht aan besteed. Hierdoor gaat er ineens zoveel internetverkeer die kant op en dat kan het servertje kennelijk niet aan.

-edit: hehe, autoblogger was je voor.
het is nog net geen slashdot-effect… ahum –
de link doet helemaal niets

heeft iemande hier nog last van? :s
Volgens mij is het nogal druk op de internet snelweg naar de site want ik zie alleen maar wit… :(
de site ligt eruit… ?
Jongens kunnen we ff met z’n allen op F5 drukken bij die site? Dan blijft de site ten minste offline.
Heeft iemand toevallig al een mirror via youtube?
waarom maken jullie je zo druk om dat programma? wat is er zo leuk aan het feit dat mensen bekeuringen krijgen? rijd dan zelf 100 km/h in de bebouwde kom en je hebt er ook een bekeuring te pakken en dat zonder op het tv te zien maar dat je het gewoon levensecht meemaakt dat is toch veel spannender? ;)
hij doet het weer
@MurcieBoy: Doe toch alsjeblieft niet zo simpel!
Die irritante Andre van der Toorn moet echt van de TV overdreven hielenlikker.
Nou, nou, nou, had wel wat spectaculairder gemogen. Beetje jammer dit. Je zelf een beetje ophemelen.
Die Spee kan gewoon niet tegen kritiek !
@ Karel
Naast die kleine trol mag van mij heel dat programma wel van de televee geveegd worden. Maar dat ‘jip & janneke taalgebruik’ verraad eigenlijk ook al wel voor welke doelgroep het programma bedoeld is.
Ik hoop dus ook dat Blik op de Weg niet voorgoed weg zal zijn. Dat was nog een programma waarin alles gedaan werd door journalisten en af en toe interessante gesprekken gevoerd werden.
Beide programma’s zijn waardeloos.
Iedereen wil graag een auto met 250+ op de teller langs zien scheuren en het liefst dat die in de slip raakt en een boom mee pikt.
Daar heb je geen braaf commentaar en politie voor nodig.
Een uur lang dit soort filmpjes en je hebt een best bekeken programma.
Youtube staat er vol mee.
Ik had niet anders verwacht van die Spee, ik vond hem altijd al als een rat overkomen, helaas worden mijn vooroordelen bijna altijd bevestigd…
Koos Spee, wat moet je er mee????
alles doet het weer!

ik vind dat Dhr. de Haas er bijzonder netjes mee omgaat en volledig verantwoordelijkheid neemt voor zijn werk, in tegenstelling tot Dhr. Spee
Die agenten hebben de dag van hun leven in een V70R, haha. Weer eens wat anders dan een Focus.
ik snap eigenlijk niet helemaal dat mensen Blik Op De Weg kijkers beschuldigen van sensatiezucht?! :? Daar heeft juist dit programma niks mee te maken, wat het ook zo veel prettiger maakt om naar te kijken. Voor het domme volk wat dikke actie wil zien is er ‘Politie op je hielen’ en woohoo wegmisbruikers. Uiteindelijk zijn die programma’s alleen dodelijk saai en zwaar irritant.

Bij blik op de weg kan je op een normale manier gewezen worden op alledaagse fouten. Sommige interviews hadden van mij niet gehoeven, maar het grootste deel van het programma vind ik prettig om naar te kijken. Ze gaan ook (gelukkig) niet te veel in op het bonnenschrijven. Er word gewoon in iedere situatie op een redelijke manier gehandeld.

En bij de af en toe wel heel belachelijke acties voel ik me vooral gewaarschuwd dat ik ook zulke idioten kan tegenkomen. Blik op de weg heeft daarbij een bepaalde waarschuwende factor… en het suffe bonnenschrijven wat wegmisbruikers zo graag doet heb ik dan echt geen behoefte aan.
Onze Leo´tje! Onze rebel without a clue!

Vooral doorgaan Leo! Al is het maar om Spee te jennen! :D
Ik vond hem altijd wat saai, maar zo’n interview geeft toch een nieuwe blik op de zaak (hehe). Hij is eigenlijk een best goede journalist, wat steeds minder vaak voorkomt met de sensatiezucht waar het volk om vraagt.
BLIK OP DE WEG WEER OP TV, FUCK DHR SPEE
Vind het prima dat Leo zich verzet tegen Spee en zn maatjes. Want die maken er een communistisch systeem van als het aan hun ligt.
Der Deutscher
Leo de “zoef zoef” Haas is zelf een achterbakse ANWB NSBér lul!! Mooi dat zn verklikker-programmaatje van de buis is. De eikel!
@Der Deutscher: Wat een goed onderbouwde mening zeg! Hier zijn we nu echt mee geholpen. Ik denk echt dat je deze discussie verder helpt door je uiterst gefundeerde redevoering hier op autoblog te spuien. Dank je voor je bijdrage!
Ik snap nu eindelijk door jouw commentaar hoe het zit met Leo de Haas en Koos Spee, en Blik op de Weg en Wegmisbruikers. Prima!

Maargoed, wat een raar machtsspelletje wordt hier gespeeld door Spee c.s.! Hulde voor de het korps regio Twente (toch?) die het lef heeft zelf een protocol op te stellen. Jammer dat dit uiteraard weer wordt teruggefloten door Spee.

Ik ben benieuwd wat de reactie is van ‘onze’ Koos.
KOOS SPEE WEG ERMEE
@ Murrrphy
“Koos Spee vind ik een azijnzeiker eerste klas met dat ouderling voorkomen.” :)

Toch vind ik je andere opmerking beter, lees: inhoudelijker.
“Die Spee wil gewoon zijn boodschap (hoe onwenselijk dit ook mag zijn) over de bühne brengen. Kan het niet bij de één, dan gaat hij naar de ander”

Persoonlijk denk ik dat dhr. Spee het feit dat Leo zelf wel eens te hard rijdt (of in ieder geval: Leo heeft toegegeven een keer 280/u te hebben gereden in zijn Ferrari 550) belangrijk genoeg vindt om hem te weren. Veel echte argumenten heeft hij niet, behalve ook dat Leo Spee niet (zo lang) in zijn programma wil hebben. De argumenten dat Leo geen officiele politiewagens gebruikt en dat hij niet de juiste communicatieapparatuur heeft zijn in mijn ogen onzin.

Het zou Spee sieren als hij openlijk de dialoog zou aangaan met Leo.
De Haas is voor het intellectuele niveau, en Spee is voor ’t volk. Dat is het enige wat ik erover kan zeggen
@ dure BMW

Dát is iig een intellectuele reactie.
Kan je ‘m voor mij even toelichten? :)
Ben serieus wel benieuwd wat je bedoelt.

“Spee is voor het volk” (of er tegen?! :) )
haha, ja kijk, ik denk dat het door het volgende komt;

De Haas geeft al jaren informatie over hoe de KLPD werkt in Nederland en hoe de automobilisten zich gedragen op de weg. De automobilisten worden keurig aangehouden, geen agressie, er wordt netjes gesproken en alles wordt netjes afgehandeld (oke, in 9 van de 10 gevallen dan).

Bij Spee gaat het om sensatie. Er wordt aan het begin van de uitzending al verteld dat er een spectaculaire achtervolging aankomt. Wat blijkt, aan het einde van de uitzending was het een opel die 140 reed op een 120 A-weg met een gsm in de handen. En vooral de boetes, die worden lekker benadrukt.

Kortom, wat ik ermee bedoel is dat de manier waarop de informatie gebracht wordt totaal verschilt. En ik vind Spee gewoon iemand van het volk en De Haas voor de iets verder denkende mens (respect voor iedereen, maar meningen verschillen).


Snapje? :P
@ BMW m335d touring
Prachtig, ik kan je helemaal volgen, dank!

Persoonlijk denk ik ook dat de aanpak van de ‘mannen van Leo’ veel beter werkt; zij spreken overtreders op een normale manier aan en laten de ‘slachtoffers’ in hun waarde, en doen weinig aan sensatie-tv. Tenzij mensen écht belachelijke dingen doen (zoals sommige filmpjes hier wel eens laten zien), want dan mag je wat mij betreft in de ‘ouder-kind-relatie’ kruipen als agent :)
@ SugarFree

Ik liet me even gaan met die opmerking over Spee…

Ik heb ’t gewoon niet op die man, dat belerende toontje vind ik al erg. Zijn ‘slaafje’ (ik ben de naam van die vent even kwijt en heb geen zin om dat op te zoeken) voegt daar nog vrachtwagens, gevuld met irritatie, aan toe…

Wat ik nog graag van Leo wil zien, is een interview dat gemaakt is door een onafhankelijke, kritische journalist. Als hij daarin wordt gefileerd en/of geroosterd, maakt mij dat niks uit, hij stijgt in mijn achting. Ik vond de internet uitzending iets teveel op propaganda lijken, dat is prima maar om dat nou journalistiek verantwoord te noemen???? Openlijke dialoog tussen de heren, is een goede suggestie (en dan live op tv/internet….)

Wat ik in deze post zo’n beetje het meeste hoor, is dat Spee weg moet. Stel je toch eens voor dat hij wordt opgevolgd door iemand die dat werk nog beter doet…(of door een vrouw, de reacties zie ik al voor me).
@ Murrrphy
Haha, ‘of wordt opgevolgd door een vrouw’ :) Ja, dan zal iedereen nog feller worden, ben ik bang.

Toch vond ik die vrouw best wat kritische vragen stellen… kan me geen voorbeelden herinneren, maar ik weet wel dat ik een paar keer dacht: ‘stoer van je om deze vragen te stellen’. Ik vond haar behoorlijk onafhankelijk haar werk doen. Leo had wel een wat hoog ‘ik ben me van geen kwaad bewust gehalte’, maar ja, hij had ook echt wel argumenten. In ieder geval heeft Spee ze niet (ik heb ze nog niet gehoord).
@ SugarFree

Je hebt wel een punt waar het de kritische vragen betreft, maar de reactie van Leo kwam zo makkelijk en vlotjes, dat het duidelijk ingestudeerd was. Vandaar mijn gevoel dat Leo de boel manipuleert. Dat is niet bijzonder: zo gaat dat…

Dat Leo argumenten heeft, vindt ik ook. Het sterkste argument, in mijn ogen, is simpel: Blik op de Weg is gewoon beter dan de rest…

Lijkt me heerlijk om de mannen in confrontatie te zien met een gespreksleider die wel van een beetje ruzie houdt.
@ Murrrphy,

Ben het met je eens dat Leo’s antwoorden wel erg ingestudeerd waren en z’n houding was echt die van een totaal onschuldig, niet begrijpend jongetje… :)

Heerlijk moet het zijn, die twee in ‘gevecht’ tijdens een goed debat, met een goede gespreksleider. Alleen ben ik bang dat dhr. Spee er niet aan mee wil werken… wat jij? :)
Ik denk dat Spee dik zou verliezen, niet omdat hij dom is (dat is-ie volgens mij beslist niet) maar Leo is, denk ik, handiger in dit soort zaken.

Over Koos: de dingen die hij doet, doet hij goed. Alleen doet hij niet de goede dingen…. (mensen bekeuren die een marginale snelheidsovertreding begaan onder het mom van verhoogde verkeersveiligheid? Kom nou).

Mmmmhhhhh ik preek hier voor eigen parochie.

(Leuk gevonden Murrrphy: preken in combinatie met Koos….)
@ Murrrphy
Nee, Koos bezit ongetwijfeld een mate van intelligentie die hier op Autoblog gemiddeld nooit gehaald wordt. Maar dat is ook niet erg ;)

Of Koos z’n intelligentie zo goed gebruikt, vraag ik me af. Hij lijkt zo vaak zo inflexibel als een flitspaal, waarmee ik afvraag of je enige sympathie kweekt bij het volk. En zelfs als het gaat over het handhaven van de verkeersveiligheid denk ik dat je sympathie kunt kweken bij mensen, óók als je boetes int.

Alleen zijn z’n antwoorden zo vaak zo flauw…
“je mag best 10 km/u harder rijden bij een trajectcontrole, je wordt niet gelijk gepakt” en “mijn enige antwoord op die vraag is: als de mensen zich aan de regels houden, is er niets aan de hand”.
Tsja, zo win je geen zieltjes natuurlijk.

Het is allemaal te rechtlijnig. De redelijkheid is eraf! En Koos zou de vraag moeten stellen: waar doe ik het voor? Voor de verkeersveiligheid? Of voor de staatskas?
Bekeuringen uitdelen voor te snel rijden is de makkelijke weg. En het kost weinig. Van flitspalen wordt ik geen veiligere verkeersdeelnemer.

Volgens mij is het een beter idee om, duidelijk herkenbare, politiewagens te laten rondrijden om ’t goede voorbeeld te geven. Laat ze maar op de linkerstrook rijden, dan schuiven de mensen op naar rechts en wordt de weg beter benut.

Heeee, dat levert ook minder files op.
Mja feit blijft dat Koosje aan het langste eind trekt. Ook al zijn de auto’s goedgekeurd en blablabla.
Spee wil gewoon een belerend vingertje naar het NL volk en dan maakt hij gewoon een programma. Dat SBS met hun commercieele visie hem ook nog sponsort is alleen maar mooi meegenomen.

En natuurlijk is WM een veel fancier programma.
http://www.houdblikopdeweg.nl/aflevering2
En aflevering 2 staat ook on-line, Niet echt iets nieuws…
Wel jammer dat het zo kort is, Ik had wel graag wat meer beelden uit de rijks/gemeente politie tijd willen zien.
@autoblogger

En je eigen cameo dan? Halverwege het filmpje? Het begint met: “Kamervragen! Kamervragen!”
Huh? Die heb ik gemist.. *gaat nog een keer kijken*
Hahaha! Zie je nou! Je begint een BN´er te worden!

……..mag ik je handtekening? ;) :D
Zodra ik er eentje heb verzonnen ben je de eerste!
Die koos met zijn opgeheven vingertje m.b.t. de weggebruiker(s) en verkeer.


Hij kent de verkeersregels dan misschien goed.

Regels m.b.t. misbruik van macht en positie is ie “even vergeten” inzake Dhr de Haas en zijn enige orginele (oer) programma op dit gebied.

Maar “heel” Nederland t/m politiek DenHaag aan toe hebben dit nu ook mee gekregen.

Geen goede P.R. Koos! U bent altijd zo correct hadden we niet verwacht van U.!

Blik op de weg heeft een orginele ontstaans geschiedenis kunnen ze bij w.m. niet zeggen heeft thema’s kunnen ze bij w.m. niet zeggen en tot slot heeft LEO DE HAAS met Journelastieke RUGEGRAAT kunnen ze bij w.m. niet zeggen laat staan in die, in elkaar geflanste, uitzending laten zien.
Ik dacht dat België een apenland was maar het is blijkbaar niet veel beter in Nederland. Als ze zo een programma’s al gaan weren van de buis dan is er helemaal geen bal nog te zien op tv!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).