Video: Auto’s rammen en bommen ontwijken met BMW

Auteur: , 31 Reacties

BMW biedt speciaal voor klanten die een gepantserd Security model besturen vette rijvaardigheidstrainingen op een oude Russische militaire basis in het voormalige Oost-Duitsland. Over deze trainingen, waarbij de reactie in een gevaarlijke situatie centraal staat, is een video gemaakt.

De beelden doen denken aan Alarm für Cobra 11 – Die Autobahnpolizei, maar dan zonder oude brakke auto’s die in puin worden gereden. In de video zie je de instructeurs oefenen voor nieuwe trainingen die binnenkort gegeven gaan worden. Deelnemers worden vooraf gescreend, dus als je een grote gangster rondrijdt kom je als het goed is niet in aanmerking voor de training.

Tijdens de training draait het om het controleren van een in scène gezet ongeluk met een 7 Serie, een wegblokkade, een aanval op een konvooi en een bom die een X5 probeert op te blazen. Ondertussen vliegen er zo nu en dan wat RPG’s in het rond. Alles speelt zich af op een speciaal oefenterrein waar ze het niet erg vinden wanneer er wat kraters in het wegdek ontstaan. Zie de video!31 reacties

Sterk spul he… Alhoewel ik in dit in dit filmpje niet terug zie. Maar het ging vooral om de reacties dus als de chauffeurs geen weet hadden van de gebeurtenissen zou het iets betrouwbaarder zijn. Of ik begrijp het verkeerd.
Dit is toch niet te geloven ! Zulks debiel-eenvoudige trainingen…als het al een training mag heten….zucht…je eigen instinct is altijd beter dan een aangeleerd ‘riedeltje’. En, de gegevens situaties in het filmpje zijn zulks ‘licht’ van gevaar, dat het allemaal té simpel is. Next !
@Megakix:

Ik weet niet, ik kan er niet echt over oordelen. Ziet er idd niet echt uit als een stuk uit een of andere actiefilm.
Maar een ronde op de topgear-track (of welk ander circuit dan ook waar een gewone wagen snel rijd zonder te driften) ziet er ook veel trager uit dan het voelt. Waarschijnlijk is dat met dit geweld ook zo. Een harde explosie zie je ook amper.
Bizarre lessen… Had meer iets verwacht in de aard van de bepansering etc. zoals ze wel doen bij het Guard-segment van Mercedes.
Dure lessen, telkens een aantal duizenden euro’s plaatschade!
@Jochempie: ze kunnen toch ook rijde met schade zolang er niets scheelt aan de rest :)
@KaCh1ng: Niet op film :P
Precies wel veel spul dat er daar gebruikt (vernield) word. Bij mercedes ramden ze met omgebouwde 190 enzo niet met nieuwe S-klasses of E-klasses.
@Hupke: wordt, dt. :)
-edit: dank u-
Ziet er wel zalig uit om eens te doen!
Heel knap gedraaid op 01:51 wel. Zou het wel eens willen doen, ja. :D
hahaha dit is toch om te lachen haahah, want een nep situaties zeg.
Een kennis van mij, eigenaar taxi bedrijf. Heeft deze training ook gedaan. Het gaat hier om een van de zwaarste training die nodig is voor VIP vervoer. Wat je ziet in het filmpje is vrij sumier van de gehele training. De auto’s die worden gebruikt is allemaal iets mis mee, vanuit de fabriek. Lak verkeerd oid.
De deelnemers aan zo’n training worden bijvoorbeeld ook 30 uur wakker gehouden, concentratie training. Na die 30 uur gaan ze rijden op volle snelheid 200+ op de autobahn, openbare weg.
@seph2k: Gelukkig brengt hij/zij dan alleen zichzelf in gevaar :)
Ik mag toch hopen dat dit filmpje alleen de wereld is ingebracht om het gewone volk zoet te houden en vooral dom te houden?

Dit kan toch nooit alles zijn, wat een aanfluiting
@tstile: Dat gevoel bekruipt mij ook.. heb wel eens ruigere “echte” trainingsfilmpjes met auto’s gezien. Dat ging wel een partij harder er aan toe. En dat lijkt mij dan meer de realiteit.
Wat gebeurt er daar met de carrosserie (rechterhoek) van de 5reeks in de laatste seconde?
Leuk als je een drugsdealer bent.. of een veel grotere crimineel bent en natuurlijk bij de regering werkt.
Wat is die 7serie toch een lelijk auto
Er heeft al eens een uitgebreid stuk in BMW magazine gestaan over deze training. Ze vertelden b.v. hoe je met een X5 een wegblokkade moet passeren. Je parkeert de auto tegen het punt waar twee blokkadeauto’s tegen elkaar staan en geeft dan vol gas. Zo druk je de auto’s weg en kun je doorrijden. Mits je niet rijdt in een 3.0d…
@Sprite: Waarom zou het met een 3.0d niet kunnen?
@Alpinaa:

Die zou te weinig koppel hebben, bij de training gebruikten ze de 4.8
“dus als je een grote gangster rondrijdt kom je als het goed is niet in aanmerking voor de training.”

Al wie met zo’n gepantserde auto rijdt is een gangster. Sommigen noemen zichzelf bankier of politieker, maar dat is gewoon een mooier woord voor gangster…
Ziet er nog best aardig uit ook! Alleen die ‘road block’ :P .. Als je uberhaupt op het idee komt om zoiets neer te zetten als misdadiger, heb je waarschijnlijk ook de hersens om je wagens zó te plaatsen dat er ook echt niks meer doorkan.
Zoals het er nu stond kon er een vrachtwagen tussendoor ..
Kijk, zo’n training zou ik nou eens graag een keertje doen! Wanneer kan ik beginnen?
dit is pure reclame
Filmpje zegt eigenlijk niet zoveel…. maar zo’n training lijkt me wel leuk om eens te doen… zal wel redelijk prijzig zijn denk ik…
@Sprite: De 3.0d heeft 500nm terwijl de 4.8 490nm heeft. Ik denk dat ze vooral vanwege de snellere acceleratie de 4.8 gebruiken. In het filmpje zie trouwens wel een 3.0d, geloof ik. Oja, en dit zijn trouwens de specs van de e53.
Best wel gaaf!
onzin..
Stoer!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).