Lekker blauw vanuit Genève: Jaguar XKR-S

Auteur: , 24 Reacties

Sommige live beursfoto's geven een zo veel betere indruk dan de extreem geshopte platen die de fabrikanten zelf naar buiten brengen. Deze smurfblauwe XKR-S, inclusief gefacelifte koplampen, is daar een mooi voorbeeld van.

Jaguars 2+2 is altijd een prachtig gelijnde auto geweest, op die suffe koplampen na. Daar is nu eindelijk iets aan gedaan waardoor de prestaties meer eer aangedaan worden. Deze blauwe gifkikker heeft 550 pk (40 meer dan de XKR) en 660 Nm aan koppel. Aardige prestaties voor de 5,0 liter grote supercharged V8.

De Jag rijdt in 4,4 seconden 100 km/u, heeft een stugger onderstel en het ESP grijpt minder snel in dan bij de reguliere XKR. Misschien kan Wouter ons binnenkort vertellen of het Grand Turismo karakter van de XKR heeft plaatsgemaakt voor sportauto rij-eigenschappen. Het zou zonde zijn als die carbon spoilers er voor niets op blijken te zitten. De heerlijke XKR-S is voor nu te bewonderen in de gallery. Wanneer de XK8 en XKR ook worden voorzien van de nieuwe verlichting is nog niet bekend.24 reacties

vind het echt geen verbetering. dit lijkt te veel op een voetballersauto die langs de halford is gereden. het ingetogen van de xk was Juist zo mooi
Jongens toch, met die benamingen kunnen ze blijven bezig zijn… allez de XKR-S waarop slaat dat nu? Waar zal het eindigen? Bij de XKR-S-F-GT-RS-4 Le Mans edition?
@Apache: De XKR-S bestond al, aantal jaartjes terug geïntroduceerd.
-edit: check!-

Verder, suffe koplampen in je broek. Ken niet veel mensen die de XK niet mooi vinden, sommigen vinden m zelfs mooier dan een DB9. Heb nog nooit iemand over suffe koplampen gehoord, beetje te subjectief lijkt mij. Een opel of renault heeft suffe koplampen niet een vlaggenschip van Jaguar.
Ik ben fan!
@JMC: maar niet van die lelijke spoiler.
Echt een hele mooie neus zo en vooral die kleur i.c.m. die donker velgen is ook echt goed gedaan. Achterspoiler is misschien optisch wel een beetje overkill.
gedwongenleaser
@Lan_Evo: Eens… Achterspoiler mag eraf en die neusgaten tussen de koplampen hoeven voor mij ook eigenlijk niet.
@gedwongenleaser:

m.b.t. de neusgaten, helemaal met je eens! na het eerst gezien te hebben –> kwartiertje met Sketchbook Expres prutten gaf inderdaad een mooier resultaat dan met de gaten.

beetje klein maar zie avatar
gedwongenleaser
@maxk91: Nice… maakt het geheel net was rustiger, meer Jaguar minder tuning of zoiets :)
@gedwongenleaser:

ja inderdaad :) net een beetje chiquer, dus meer jaguar
mooie auto maar liever met ouwe koplampen…
Eén ding is duidelijk. Jaguar heeft weer lef! Voorheen hadden ze zulke extreme modellen al niet eens bedacht laat staan daadwerkelijk op een beurs gezet. Persoonlijk gaat me dat achterspoilertje ook wat ver, dat hadden ze subtieler kunnen doen. Verder extreem bruut ding, lekker! :D
-edit: bedankt!-
En als het moet kan het wel? 300 maar dan moeten ze wel de klokken veranderen…
@slodder. Klopt niet helemaal wat je zegt. Er is meerdere keren kritiek geweest op de koplampen van de Jag. Oa door autoreview ( noemde de koplampen á la Hyundai Sonate). Persoonlijk vond ik ook de koplampen het zwakke onderdeel van een schitterend ontwerp. Door de koplampen vond ik de voorkant te soft. Dit is beter, alleen niet in die spuuglelijke blauwe kleur. Een ingeogen metallic past m.i. beter bij dit model.
@wolf:
Ik vind met name de term “suf” niet echt passend. De koplampen op de XK zijn juist bijzonder, ze zien er uit verschillende hoeken heel anders uit en geven de auto meerdere gezichten.

http://img.netcarshow.com/Jaguar-XKR_75_2010_1600x1200_wallpaper_07.jpg

suf?
Sjonnies! Maak zon XKR wit!
Beestige machine! Zo veel power en een AMG-like geluid! Meer moet je gewoon niet hebben.
Hele mooie auto! Alleen ik vond de vorige koplampen mooier. Deze zijn te modern voor deze klassiek getekende auto.
Geweldig lekker! alleen het spoilertje vind ik minder..
zeur nou niet mensen, dit niet dat niet. geef mij maar gewoon een heel andere auto wat moet je nou met dit:P
Ik ben echt een fan van jaguar. Soms vraag ik me af wat ik zou kiezen, een Jaguar of Aston Martin. De snelle ,stijlvolle coupé, de zakelijke XJ, en de ‘ingetogen’ XF. Maar dit vind ik dan weer totaal over de top. Ik denk dat ze klachten hebben gehad over de koplampen ofzo, want een perfect design verkracht je hopelijk wel met een goeie reden. Laten we dit ver-tupperwarede monster snel vergeten en de naam behouden voor de ‘oude’ XKR-S.
Het is een mooie Jag.. maar dan op een andere manier…
Hij mist toch wel ietwat de elegantie van een gewone XK-R…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).