Prins William vergat handrem op trouw-Aston

Auteur: , 37 Reacties

Gelukkig werd het kei-harde gejank en gekreun van de motor overstemd door luidkeels gejuich van het vele publiek.

Een handrem, wie vergeet die nou niet? Zeker op de dag dat je de laatste meters als ‘vrij man’ rijdt. Zo gebeurde het Prins William dat hij na de kus in de klassieke Aston Martin Volante stapte, de versnelling inschakelde en gewoon vol op het gas ging staan. Zo moest de altijd rustig bereden koninklijke Aston Martin toch eventjes heel hard werken.

Het voorval kwam onlangs ter sprake op BBC Radio 4. Daar vertelde een fotograaf dat de auto wel héél veel geluid maakte toen deze voorbij kwam. Het rijden leek bovendien met nogal wat horten en stoten te gaan. Eigenlijk heel on-Aston Martin’s.

Toch sloeg de auto niet af noch stonden ze na korte tijd met dampende motor stil. Beste prestaties voor een klassieke Britse bolide.

Voortaan dus gewoon de auto niet meer op de handrem parkeren? Die taktiek past ondergetekende ook al tijden met succes toe. Handremmen zijn om handrem-bochten mee te maken. Als ze hem hadden bedacht om een auto te parkeren dan ging er wel een grote rooie “P” in je dashboard branden als je hem aantrekt. (via bbc.co.uk)37 reacties

:lol: @ die laatste opmerking. True that!
Aan de foto te zien liet hij z’n vrouw rijden.
@alcantara: ja want het stuur zit links in Engeland…
@alcantara: LOL! :lol:
@alcantara:
#Fail light.
@alcantara: wow..
Haha, tsjah ik doe hetzelfde hoor. Toch heb ik onze bedrijfsVivaro wel eens de Champs Elysee af zien rollen. De baas kon er hartelijk om lachen hoe ik in gebrekkig Frans mijn excuses aan de kraamhouder aanbood.

Tegenwoordig hebben al die auto’s elektrische handremmen, die gaan er automatisch af.
@lemster: da’s het kutte he… als je de handrem er continue op laat zitten heb je er zo weinig aan áls je hem een keer nodig hebt :P
Handrem gebruik ik alleen bij parkeren op hellingen. En aangezien dat niet zo vaak voorkomt dus bijna nooit. En inderdaad, het heet geen parkeerrem. :P
Ik vergeet ook de handrem wel eens. Maar mijn auto geeft gelijk een signaal dan, dus geen probleem. Alleen als het vriest zet ik de handrem er niet op bij parkeren. Is me zo aangeleerd en dat leer je dan niet zo makkelijk meer af.
@Jazzie: In een versnelling zetten is dan het beste ;)
@G-Ammo: Dat doe ik dan ook. Alleen hier in Mexico vriest het niet, dus het is sowieso geen probleem :P
http://en.wikipedia.org/wiki/Parking_brake


Ik vergeet ‘m ook wel eens een keer, maar dan krijg ik sowieso een signaal.
the-budel-guy via Android app
wij gebruiken nooit de handrem maat dat komt doordat al onze auto’s automaat zijn. en dan hoef je hem toch nooit te gebruiken
@the-budel-guy: je zet ‘m altijd in de P-stand ? dat doe ik dus niet meer in drukke, op elkaar gepakte steden als Parijs en Rome, als ze dan een flinke zet geven heb je een redelijke kans dat je automaat aan gruzelementen ligt
@torana:

bij de auto van mijn ouders moet dat wel
de sleutel gaat er niet uit als hij niet in p staat (voor zover ik ooit geprobeerd heb)
@timberleek: sja, dat heb je inderdaad met moderne techniek… ook auto’s die geen normale handrem meer hebben maar een electronisch geregelde… wel jammer en ook niet altijd een vooruitgang
Zonder handrem geen burnout met FWD auto.
En Ingeval van nood, als de voetrem weigert, kan de handrem kan worden gebruikt om de auto tot stilstand te brengen. De handrem werkt altijd mechanisch zodat er vrijwel geen storingen ontstaan.
@Flatfour: die moderne krengen van veel merken hebben tegenwoordig een elektrisch bediende handrem. Tot grote frustratie van Slotemaker’s anti-slipschool overigens ;).
Afgeleid door het vrouwtje haar acties met een pookje?
Jaren aan een straat op een heuvel gewoond, dus tja dan raak je er aan gewend altijd de handrem te gebruiken.
Bij een electrische handrem ala Porsche Cayenne, Audi A8 e.d. Geeft ie wel zo’n mooie rode P op je dashboard aan.
@F612S: Meestal rood, om je aan te geven dat je geparkeerd staat. En met een A8 moet je rijden, die moet je niet parkeren!
@F612S: Die laatste zin was sarcastisch bedoeld. Want (bijna) elke auto heeft dat.
De oude engelse handrem zal het wel niet zo goed hebben gedaan, anders merk je het echt wel, zelfs met RWD
@dotternetta: ik kon zo snel niet vinden of het een handbak of automaat is… In het laatste geval krijg je er wel heel weinig van mee. Pas op hogere snelheid mis je power :P
Hij was gewoon al aan het oefenen hoe het voelt als je vrouw naast je zit in de auto…
Nee, inderdaad de handrem is eigenlijk alleen zinvol voor het wegrijden of het parkeren op een (zeer steile) helling. Voor de rest kan het alleen maar vastvriezen of vastroesten.

Overigens werkt het vaak beter om de voorwielen tegen de stoep aangestuurd te laten, dan de handrem te gebruiken, die wil namelijk nog wel eens niet zo goed werken bij veel auto’s.
Mijn eerste auto was een Renault, sindsdien heb ik mij afgeleerd om de handrem te gebruiken. :P
Was grappig geweest als de achterwielen geblokkeerd waren gebleven. En dan leuk strepen trekkend een beetje terugzwaaien naar het publiek ….
@jacobsen: Juist ja met RWD … :)
@jacobsen: een Aston is een èchte auto eh… die heeft achterwielaandrijving dus behalve verbrande remvoering zul je weinig zien roken
LOL, wat een knuppel :lol: achja kan iedereen gebeuren toch… toch ? :roll:
Ik ben er juist mee opgehouden de auto in de versnelling te parkeren. Als je geparkeerde auto wordt aangereden met de auto in de versnelling heb je ook nog eens kans op vette bak-schade. Dus zet ik hem altijd in vrij en op de handrem.
Hahaha; tja normaal hebben die verwende pikkies natuurlijk iemand die VOOR ze rijd,met een rijbewijs enzo…..
Ach wij hebben er toch ook zo een, die vent met dat lekkere wijf kom hoe heet ie ook alweer….
reed altijd zijn Volvo dwars door de vangrails enzo, en wintersport was ook altijd een feest….euh…..
Wim Lex ofzo? Die van de hockeymeisjes op de olypiks zullen we maar zeggen…
Jammer dat het kenteken niet met een “t” is geschreven. Was wel toepasselijk voor haar geweest, damn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).