Ferrari 333SP vs F2003 GA op Laguna Seca [video]

Auteur: , 29 Reacties

Het afgelopen weekend was het weer zo ver: Ferrari organiseerde een van zijn befaamde Racing Days, dit keer niet op Monza, maar op Laguna Seca. Een kans om de XX-en weer uit te laten, maar er was meer!

Als bonus werd ook nog de 333SP, het door Dallara gebouwde lichtgewicht Le Mans-prototype uit mid-jaren ’90 (en mooie inspiratiebron voor Radical), ingezet. Dit lichte, lage scheurmonster, uitgerust met een 4 liter V12, weet wel raad met de bochtjes van het woestijncircuit!

Maar wacht, wat komt daar in zijn spiegels aanzetten? Oh, gewoon Ruben Barichello’s F1-Ferrari uit 2003, de F2003 GA. Met speels gemak manoevreert hij zich langs de brede badonkadonk van de 333SP. Tja, bazen en bovenbazen, ik zei het al eerder.

Hieronder een hete ronde van de F1-Ferrari, en mocht je er nog geen genoeg van hebben, dan is HIER een aardige fotostream van het evenement (met dank aan Axis of Oversteer)

Wat was er allemaal nog meer te zien in de Amerikaanse hitte? Een heleboel 458 Challenges en mannen met grote bekers en kleine bekertjes. Bekijk het hieronder even op je gemak zou ik zeggen:29 reacties

Leuk dagje spelen op een prachtig circuit.

BTW, Waarom moeten ze nou speciaal voor de Grand Prix van Amerika een compleet niet circuit bouwen, terwijl dit schitterende stukje asfalt er al tientallen jaren ligt?
@bullgod76: niet = NIEUW ;)
@bullgod76: Volgens mij is er een richtlijn dat alle F1 circuits minimaal 4 km lang moeten zijn (behalve Monaco). Voor de rest zal het vooral met geld te maken hebben en eventueel met een gebrek aan uitloopzones hier en daar (wat dan eigenlijk ook weer neerkomt op geld).

Bernie wil gewoon geld ‘up front’ zien, want het is nog maar helemaal de vraag of F1 nu wel echt gaat aanslaan in Amerika bij een groot publiek (waardoor hij natuurlijk sowieso een bak geld zou verdienen).
En wat hebben we nu ? Diesels, en F1 met inhaalknop, begrensde motoren, standaard ECU’s etc etc..
O jah en van die geweldige woestijn races….
Toch mooi als je die V10 hoort bij dat onboard shot…we missen wel wat met die schamele V8jes. Vraag me trouwens wel af hoe corse clienti het regelt om die auto’s te laten rijden want de motor is er niet op gemaakt om 1000 km, laat staan 1000en kilometers af te leggen. FF stukje downtsjoenen??? Nieuwe V10s in blijven hangen???

Overigens heeft Richard Hammond aangetoont dat je op zijn minst een klein beetje moet kunnen racen om zo’n F1 ├╝berhaupt zonder crashes over een circuit te jagen, dus toch wel klein beetje respect voor de skillz van de rijkaard achter het stuur.
@jaapiyo: 170 op rechte stuk in een f1 dat noem ik behoorlijk gedowntuned.
@CL65: Dat is 170 Mph, niet 170 km/u, maar 272km/u ;)
@CL65: dit is een grap toch?
@jaapiyo: Die F1 bak klapt ‘m vrij hard over de 333sp heen hoor; denk niet dat het zomaar een rijke stinkerd is, maar wel een serieuze coureur.
@jaapiyo: Downtunen & de versnellingsbak soepeler afstellen. Langere schakeltijden enzo. Het zam over een hele ronden misschien een halve seconde schelen, maar de auto gaat misschien wel 3 keer langer mee dan normaal.
ik zou er ook niet van verschieten mocht Ferrari nog een reservemotor liggen hebben.
@vale46: Yep en b.v. de toerenbegrenzer 2000rpm lager leggen; dat soort kleine dingetjes doet al een hoop voor de motor (en bak) …
@vale46: Ow ok, zou namelijk wel heel erg kostbaar zijn (als in, nog meer dan het toch al is) als je na elke dag eigenlijk weer een nieuw blokje erin zou moeten hangen…

Overigens denk ik dat ze die kleine downtune tweaks dan ook bij Massa’s auto doen in F1 2012. Met de crisis etc toch handig dat zo’n auto wat langer meegaat.
@jaapiyo: F1 rijden hou je geen dag uit hoor :D
Een profesionele getrainde coureur houd het bekeken na 2 a 3 uur racen. Mits rustpauzes kan je misschien 5u per dan doen, maar dan ga je toch goed slapen hoor :D

Massa’s auto gedowntuned? Ne hoor, zo dom is Ferrari niet!
Voor elk punt krijgen ze geld (TV rechten), dus ze gaan heus niet in hun eigen vel snijden.
Massa krijgt gewoon de auto maar niet goed afgesteld, dat in combinatie met het feit dat de fut er een beetje uit is bij hem.
Massa rijd, hij racet niet meer zoals vroeger.
Monaco is zijn laatste kans, dat heeft Ferrari al openlijk gezegd, “we verwachten prestaties van hem”.
M.a.w. binnenkort zien we iemand anders in die Ferrari zitten.
Naam staat gewoon in het filmpje, jongens:


http://www.historicgrandprix.com/Drivers/Bud%20Moeller.htm
@bozewolf: Maar is dat dan ook gegarandeerd dezelfde coureur als in het 1ste filmpje, want daar hadden we het over ;)
Wouw, die 599xx mag er wezen!!
Hele gave auto’s, circuit en filmpje. Echt wel een droom van mij om daarop te mogen rijden.
@bonkers: vergeten toe te.voegen dat dat stuk waar je naar de.coureur kijkt wel irritant is
Zo die f1 wagen knalt wel hard hoor!
Die man kan zeker wel een potje sturen, hij rijdt een rondje in 1.11.62. In 2006 reed Toyota F1 test driver Ricardo Zonta 1’06.039

Verder een geweldig event, lijkt me zeer indrukwekkend!
Wat lijkt me dat toch leuk om zo veel geld te hebbben en een dagje met ferrari’s over laguna seca te rijden.
Maar goed, wie reed die F1-2003 nou?
@gregorius: Bud Moelier.
Zucht, waarom geen F1 op dit prachtige circuit? Circuit is door de jaren heen het decor geweest van prachtige races en bijbehorende gevechten. ALMS, GT’s, Sportscar en niet te vergeten het legendarische Moto GP gevecht tussen Rossi en Stoner. Was toch niet nodig geweest een compleet nieuw circuit neer te leggen?
@terazino: Geen F1? Heb je het filmpje wel gezien?
Geld mag dan niet gelukkig maken, je kunt er wel verdomd leuke dingen mee doen.
Opeens weet ik het: mocht ik ooit alle geld van de wereld hebben laat ik me door Ferrari opleiden tot het niveau om een F1 te kunnen rijden. Damn, wat geweldig!
Incredible ! Zulks snel als een F1 gaat ! Jammer dat de wedstrijden zeer slaapverwekkend zijn.
Of zouden al die 458’s gesponsord worden door Motorola?
Heerlijk circuit, met die verdomde corkscrew. Menig maal gereden met Gran Turismo ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).