Adrian Newey faalt maximaal tijdens race [video]

Auteur: , 19 Reacties

Jullie kennen Adrian Newey waarschijnlijk als de Red Bull-engineer die medeverantwoordelijk wordt gehouden voor Sebastian Vettels successen. Hij kruipt echter zelf ook wel eens achter het stuur, en afgelopen weekend wilde hij dat hij dit niet gedaan had.

Handjes in de lucht voor Adrian

Newey reed op Silverstone mee met een race in de Blancpain Series, in een Gallardo LP570-4 Super Trofeo. Althans, dat was de bedoeling.

In de opwarmronde (!) slingerde Newey namelijk iets te hard heen en weer met iets te koude bandjes, waarop hij van de weg raakte, en de neus van zijn Gallardo in de muur plantte. Of er naast deze muurplant ook een faceplant volgde weten we niet, maar we achten het niet onwaarschijnlijk.

Heel veel tijd om zich in een hoekje kapot te schamen heeft Newey overigens niet, zondag is de Grand Prix van Canada alweer. Maar sodeju, dit wil je echt niet meemaken als grote naam… VIDEO!

Bedankt, Benjamin C!19 reacties

De race was nog niet eens begonnen.. Maar goed, beetje overdreven wel smoke. Heb jij wel race ervaring dan?
Haha duidelijk beter af langs de baan. Volgens mij had die al eens een klassieke GT40 en een Ginetta afgeschreven.
@vids22: ach, beter zo. Dan word er tenminste nog mee op de limiet gereden.
Ik hoorde al dat dat warm rijden behoorlijk moeilijk blijkt te zijn
Dit heb ik F1 coureurs ook wel eens zien doen, of het nou Prost of Mansel was weet ik niet meer (wordt ook ouder). Dus de echt grote namen doen dit ook wel eens.
@norge: Alonso ook bijna een keer tegen de muur. Volgens mij was dat tihdens de GP van Spanje toen nog bij Renault
@norge:
Michael Schumacher, tijdens opwarmronde in Monaco.
Ook ralf schumacher heeft dit in een amerikaanse GP gedaan op indianapolis… toen werden alle michelin rijdende autos van de start gehaald…
@spykerboy: was het toen niet in een opwarmronde maar in een qualifying of vrij training waarbij ralf in de laatste bocht met 300+ de muur in tetterde omdat Michelin slechte banden had die niet bestand waren tegen de krachten van de kombocht? En waarbij er dus uiteindelijk besloten werd door alle teams op Michelin niet te rijden waardoor er 6 auto’s startte?
@vali1992nl: ik herinner me dat het gebeurde in de warming up, hij heeft het 2 jaar achter elkaar gehad, 1 jaar was in de race inderdaad, jaar erna was in de warming up
Faceplant of facepalm?
@mitch306: hij raakt het stuur toch niet..
Snap niet waarom hij daarna gewoon door blijft rijden ?
Niet echt grappig….
Dit gebeurd best regelmatig eigenlijk (zon beetje 1 op de 2 raceweekenden waar ik kom), zeker als het een beetje koud is of regenachtig. Dan is het gelukkig meestal wat grind meepakken of een spin en kan er gewoon weer aangesloten worden.

Het is ook niet heel gek, banden zijn kouder/lagere spanning, je komt op wat viezere gedeelte van de baan en je brengt met slingeren redelijk wat onbalans in de auto.
Vreemd dat Newey zich aan zoiets belachelijk als een lambo zou wagen, da’s tenminste wat ik op het eerste gezicht dacht.

Een mp4-12C, SLS GT3,… kan hij natuurlijk moeilijk rijden, achteraf bekeken. En infiniti zal het ook niet leuk vinden moest hij achter het stuur van een Z4 kruipen. Dus ja dat en de R8 zijn zowat het enige wat overblijft.
al die beroemdheden die denken ook te kunnen racen, zoals deze flip, zelfde als die Koen Wauters van Clouseau en “bumping Frits “Kroymans…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).