Alcomobilist voor zevende keer betrapt, probeert te ontkomen

Auteur: , 52 Reacties

Hij voelde aan zijn bier water dat er iets niet klopte.

Lekker zuup'n

Hoe stom moet je zijn om voor de zevende keer met drank gepakt te worden? Excuseer mijn harde mening. Op de redactie zijn we het gewoon unaniem eens dat alcohol en verkeer niet samengaan.

Een man naderde zaterdagnacht een alcoholcontrole in Den Bosch. Hij zag de bui al hangen en ging er meteen vandoor. Oplettende politieagenten wisten echter te achterhalen wie deze persoon bleek te zijn. De man werd alsnog in de kraag gevat en hij mocht blazen. De uitkomst bleek 335 ugl.

In plaats van een boete heeft de drankrijder een veel groter probleem aan zijn broek hangen. Zijn rijbewijs was al eerder ongeldig verklaard toen hij werd opgepakt voor het rijden onder invloed. Uiteindelijk bleek de man de afgelopen vijf jaar al zes keer eerder te zijn gepakt met drank op achter het stuur. De auto van de man is in beslag genomen. Het is aan het Openbaar Ministerie om te beslissen of dat de alcomobilist zijn auto terug gaat krijgen of niet.

Tijdens de alcoholcontrole in Den Bosch werden in totaal 11 drankrijders betrapt. Negen van hen kregen een procesverbaal, drie mochten hun rijbewijs inleveren.52 reacties

Weet niet hoe het in Nederland zit, maar hier in België is het al een hele prestatie om je 6 keer te laten tegenhouden om te blazen op 5 jaar tijd.
Auto verbeurd verklaren en een dikke geldboete, anders leert ie het nooit.
@cossiekiller:

Ik heb in 100.000 km 2X moeten blazen ..
Deze kerel heeft in theorie 350.000 volstrekt veilige dronken kilometers gemaakt ..
@cossiekiller:
Ik heb sinds 2000 mijn rijbewijs en ik ben letterlijk niet één keer aangehouden, terwijl ik toch echt een kilometer of 35000 per jaar hobbel. Gemiddeld.
Dus dat die man überhaupt al 6 keer eerder is aangehouden met drank op is al mega bijzonder, en dat hij dat dan ook nog in 5 jaar heeft gepresteerd is helemaal speciaal.
Waarschijnlijk is hij gewoon echt altijd dronken. Hoe kansloos ben je dan.
@stationcar:

Zie je wel .. tis gewoon een slachtoffer ..
@lincoln: juist en die moeten eerst langdurig opgesloten worden en daarna ter beschikking worden gesteld, zodat hij altijd in de picture blijft. Dit zijn potentiële moordenaars met voorbedachte rade (tenzij je natuurlijk helemaal per ongeluk stront bezopen raakt en nog moet rijden).
@stationcar: Ik denk dat dat wel meevalt, als hij elke zaterdagnacht zat naar huis rijdt. Die avond is er waar ik woon altijd veel controle en als je een politieauto tegen komt word je 9 van de 10 keer aan de kant gezet om te blazen.
@woot: Wat een goede zaak is trouwens!
@stationcar: hangt er ook vanaf hoeveel keer je op zaterdagnacht of ik het weekend algemeen snachts rijden onder invloed
Auto pletten in een mooie kubus van 1 bij 1 en dan opsturen.
Zolang deze man alcoholist is heeft hij niks te zoeken op de nederlandse wegen, dit is wachten op een ongeluk
@dolfenator:

Opsturen !!
Waarom zou je die willen opsturen ??
En waar na toe ??

Ben je bezopen ofzo ..
@lincoln: ja opsturen en midden in z’n woonkamer dumpen. Heeft ie gedurende de tijd dat ie thuis is een mooie herinnering aan z’n domme beslissingen :P
@entail:

Omdat NL strafrecht nog niet achterlijk genoeg is ofzo ??
@lincoln: Is het ergens anders beter?
@dolfenator: Als je zijn auto weggooit gebruikt ie die van iemand anders, maak je alleen maar meer verantwoordelijken voor.
@mercedesclk350: Waarschijnlijk wel ja. Ik denk dat deze man 2 garnalen in zijn hoofd heeft rondzwemmen waardoor hij oprecht het probleem niet ziet. Heeft het dan zin om hem te straffen? waarschijnlijk niet maar ik zou het hem zo moeilijk mogelijk maken om in een auto te stappen.
@dolfenator:

Oja joh .. zou je dat doen ??
Denk nml dat jij helemaal nix gaat doen ..
@lincoln: Inderdaad, ik ga helemaal niets (nix?) doen. Net als 99% van alle mensen die reageren op iets wat ze op het internet hebben gelezen ben ik helemaal niet in de positie om daar iets aan te doen. Daarom gebruikte ik het woord ‘zou’, om aan te geven dat het een hypothetische situatie voorstelde.

Wel raar trouwens dat je overal dubbele leestekens gebruikt maar woorden als ‘niks’ en ‘namelijk’ inkort ((tijdwinst??))
@dolfenator:

OK .. dan zou ik de Staatsloterij winnen .. elke maand ..
@lincoln: Oh ja joh, ga je dat doen? Ik denk namelijk dat jij helemaal niets gaat doen…
@dolfenator: met die vent erin toch zeker?
11 drank rijders werden betrapt, waarvan 9 een boete kregen en 3 mochten hun rijbewijs inleveren? ?
@bruur: eentje was zo lazarus, dat’ie debbel zag.
@bruur: ik snapte dat ook niet helemaal, maar misschien zit er een pv voor rijden zonder veiligheidsgordel of kapotte koplamp bij
@bruur: 2 hadden er drank op maar niet teveel, 6 kregen er een boete en 3 kregen een boete en waren het rijbewijs kwijt. Komt het precies uit.
Tegen dit soort verslaafde en a-sociale sujetten heeft een samenleving als onze geen oplossing. Dit is de prijs die we betalen voor onze manier van leven.
Meer is er niet.
Dus je opwinden of stoere taal uitslaan heeft geen enkele zin.
@desjonnies: Wat een gematigde reactie van u? Niet verwacht. Nu ja. Even stoom afblazen moet kunnen op autoblog. Bij deze. Het is een enorme aso.
@desjonnies: geen oplossing? Tal van… we moeten ze alleen durven invoeren. We zijn met z’n alleen zulke watjes.. Als je de 3e keer gepakt wordt met drank heb je wat mij betreft je rechten op vrij in de samenleving bewegen verloren. Ik zeg verplicht elke ochtend melden bij op te richten klinieken waar men het bloed op (rest)alcohol controleert. Zit er wat in, dan nachtje cel en dagje schoffelen… Na 20x leert zo’n triest figuur ook wel dat ’t in niemands interest inclusief z’n eigen is om nog een drankje achterover te slaan..
@entail:

“We moeten” ..
We moeten belasting betalen en dood gaan ..

Anyway .. laat die drankrijders lekker met rust .. ze laten jou toch ook met rust ..
@lincoln: Je bent een fan van provoceren, maar misschien is het handiger dit te doen zonder jezelf totaal voor lul te zetten?
@lincoln: dood gaan??? Maar dan pas na je pensioen anders mist de staat te veel inkomsten. En niet te lang erover doen anders is de verzekeringsmaatschappij niet blij.
@entail: En ga jij dat betalen dan? Of wie dan wel?
@entail:
En wat bent u van plan met hele volksstammen die knetterstoned achter het stuur kruipen?
Tja, zelfs een alcoholslot had ook al niet geholpen, net als ons falende rechtssysteem.
Wat is het record eigenlijk?
-edit: tips kunnen naar tips@autoblog.nl a.u.b.-
Auto afpakken en celstraf. Hoe lang, heel lang
Ik mag hopen dat ze zn auto innemen…
Ongelooflijk. Uiteraard goed dat zijn auto in beslag is genomen, maar ik heb niet de illusie dat dit wel gaat werken. Deze “beste” man zal gewoon weer met drank op achter het stuur stappen (met of zonder geldig rijbewijs). Wat is de oplossing voor dit soort notoire drankrijders? Lange celstraf?
Deze man nooit meer een rijbewijs geven. Verder moet deze man onder controle staan zodat deze man nooit meer drank drinkt. De kosten voor dit alles mag hij zelf gaan betalen. Ik heb nu 12 jaar mijn rijbewijs en nog nooit met 1 glas drank gereden. Ik mag graag auto rijden en ik drink ook wel is teveel. Maar die 2 dingen doe ik nooit samen. Dit soort dingen meteen hard aan pakken en extreem dure boetes
@gerjan:

Goed joh .. Nobelprijs is onderweg ..
Zucht. Sommige mensen leren het ook nooit. Van al dat geld aan de terechte boetes had hij zich beter elke keer met een taxi kunnen laten vervoeren.
Ykg
Opknupn
Je zou zo’n idioot toch ophangen!
@dutchdriftking:

Ja klopt .. was ik vergeten ..
Opsluiten die mensen
“Hoe stom moet je zijn om voor de zevende keer met drank gepakt te worden?”

Hoe stom moet je zijn om iemand na 5x betrapt te worden op alcohol, op de weg te laten? Laat staan uberhaupt 7x?
Foto interieur is een 350Z?!
Ben ik de die zich afvraagt, waarom er geen alcoholslot is ingebouwd..?
Als ik een abonnement op Autoblog neem (voor zo’n mooi kroontje op mijn avatar) wordt alle reclame achterwege gelaten. Geldt dat dan ook voor alle reacties van Lincoln? In dat geval maak ik vandaag het geld nog over.
@Gulli: zoals ieder dorp zijn eigen dorpsgek heeft, heeft Autoblog Lincoln.
Bij rijden zonder geldig rijbewijs ten alle tijden de auto in beslag nemen, rechter laten beslissen wat er gebeurt. Ook als de auto van een ander is. Verder het onmogelijk maken een auto op naam te krijgen als je geen geldig rijbewijs hebt, en het strafbaar maken als je een auto uitleent aan iemand zonder geldig rijbewijs.
Dat moet toch wel een beetje helpen lijkt mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).