Aston Martin Vanquish S: eindelijk een snellere versie!

Auteur: , 25 Reacties

De Vanquish is al vier jaar op de markt, maar kreeg nooit een extra medeklinker op de kont. Tot nu.

Ik moest even graven in het archief om te achterhalen wanneer we voor het eerst een blik mochten werpen op de Vanquish (rijtest), feitelijk een afgeleide van de DB9, en dat bleek in juni 2012 te zijn. Pas vierenhalf jaar later introduceert Aston Martin de Vanquish S, vermoedelijk omdat de interesse in Aston’s topmodel tanende is.

Heel heftig zijn de uiterlijke verschillen niet: iets andere gril, wat agressiever bumperwerk en vier in plaats van twee uitlaateindstukken. Onder de kap verandert er ook niet zo veel, de 6.0 V12 kreeg er slechts 12 pk bij, waarmee het totaal op 585 komt. Toereikend, zeker, maar voor een ruim vier jaar later geïntroduceerde S-versie wat aan de magere kant.

Vanaf december staat de Vanquish S al bij een Aston Martin-dealer bij jou in de buurt, Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.25 reacties

Porn0.
Erg gaaf! Die 4 uitlaten vind ik eigenlijk ook wel wat hebben. Ja, het is een chique Aston, maar het oogt toch allemaal wel érg lekker vind ik!
Jezus wat een prachtige kar, niet te geloven. En in deze kleur knalt hij er echt uit. Hij heeft een wat agressiever uiterlijk maar hij is nog steeds elegant, doen ze netjes. Het vermogen is dan niet zodanig hoog als zijn concurrentie, maar dat boeit niet bij een Aston Martin. Stijlvol kom je op je bestemming aan en het geluid is hemels. Ja, ooit ga ik eens vragen aan vrouwlief; “Darling, should we take the Aston?”

Zo veel mooier dan een DB11 als je het mij vraagt.
@viezefreddyw: idd veel mooier dan de db11
@viezefreddyw: volledig mee eens. Wát een elegante bak! Zoveel klasse! Hebben, hebben, hebben!
@viezefreddyw: Ik ben waarschijnlijk de enige op heel Autoblog maar ik vind toch echt de db11 mooier. Wat frisser en iets agressiever wat het is weet ik niet precies maar ik verkies toch echt de db11 boven de vanquish.
Die stoelen zijn too much, ben niet zo’n fan van al die stiksels. Het oogt veels te druk.
Het is verder een prachtige auto geworden, chapeau!
@BmwMPower: zie je alleen met instappen
Zo dit is ondanks de druilirige dag een mooie woensdagochtend. Eerste een dikke Alfa-SUV en nu een snelle Aston. Things keep getting better. Dat belooft voor vandaag!
@leaper035t: trouwens; 4 uitlaten op een Aston Marton… dat is wel heel erg lekker. Gooood morning!
Heel gaaf!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Droombak! Heel gaaf
Het interieur lijkt wel door Mansory behandeld te zijn. Jammer. En ik maar denken dat de DB11 de opvolger is van deze auto.
@jippie: de DB11 is de opvolger van de DB9.
Fraai, maar zo mooi als de Mk1 Vanquish S zal het moeilijk meer worden.
Zowaar de tweede nieuwe auto op deze vroege morgen!
@moldauferrari: Zowaar de tweede mooie nieuwe auto deze ochtend!
Het zijn soms die kleine details in de vormgeving waardoor een auto een bepaalde aantrekkingskracht kan hebben. Bij de Vanquish is dat de manier waarop het achterspoilertje is geïntegreerd. (mag dat woord hier nog gebruikt worden of ontsteekt Sylvana nu weer in grote woede?)
De extra toevoegingen zijn gelukkig nog steeds des Astons. Een tikkeltje uitbundiger en het gaat ten koste van de stijlvolle uitstraling van het originele koetsontwerp.
@Trionic: ik erger me mateloos aan de ‘hype’ om Sylvana bij het minste aan te halen.. ik ben geen fan maar dit gedrag is ronduit sneu, dat mag je op Dumpert houden.
De Vanquish was al bijzonder mooi, maar met deze details valt echt alles op zijn plaats. Wat een droomauto!
Holy shit wat een zieke Aston weer. Mijn liefde voor het merk is weer opnieuw bevestigd.
Mooiste Aston van dit moment!
Jezus wat een prachtbak, kleur is ook perfect
Heel erg dik maar die grote gaten bij de uitlaatstukken mochten wel iets kleiner. Doen een beetje afbreuk aan het strakke design.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).