ATV-amfibie politie Dubai achtervolgt je tot in het water

Auteur: , 10 Reacties

Ben je wel eens de plomp ingesprongen om aan een aanhouding te ontkomen? Dat hoef je in Dubai niet te proberen*. Naast een karrevracht aan supercars heeft de pliesie van het woestijn-Emiraat ook dit ATV-amfibiegeval aan zijn wagenpark toegevoegd.

Politie-ATV-amfibie

Te land, ter zee, en in de lucht: als je in Dubai bent, kom je overal de groen-witte livery van de politietroepen tegen. Hun nieuwste speeltje: een All-Terrain Vehicle (ATV) die zijn naam serieus neemt. Je kunt ‘m namelijk ook op het water gebruiken, zoals de dappere diender hierboven demonstreert. Ik zou alleen wel oppassen met leren schoenen, die houden doorgaans niet van zout water.

De foto, die op T3me verscheen, toont het zoveelste spraakmakende speeltje aldaar. Naast de ATV schijnt de politie ook over een Can-am Spyder te beschikken, en ook aan een potentieel gebrek aan vuurkracht is gedacht.

Je vraagt je wel eens af of de hoofdcommissaris op maandagochtend soms lootjes trekt om te bepalen wie nu weer in welk voertuig mag gaan rijden. Maar vermoedelijk gebeurt dat niet, want een groot deel van de vloot is er alleen voor representatieve/demonstratieve doeleinden.

*tenzij je heel snel bent, en puf hebt om naar Qatar of Iran te zwemmen



10 reacties

Komt me bekend voor.Heb ik dit niet in het rood gezien in Top Gear.Jaren geleden?
@Alfarobert: Jaren niet, vorigjaar wel.
@Alfarobert: was volgens mij in het laatste seizoen, waar Hammond met de Alfa 4C reed en Clarkson met dit…
Kan natuurlijk als jaren aanvoelen omdat ze nu maar 6 episodes maken over een heel jaar, waar ze vroeger om het half jaar 10 episodes toonden…
heeft Top Gear dit inderdaad niet eerder getest?
Zal erg handig zijn in de woestijn……,
Mooi; kunnen die progressieve politiemannen goed die, potentieel van obsceen gedrag verdachte vrouwen, vanaf het water in de gaten houden. Zit er ook een verrekijker bij?
Niks nieuws. De Duitsers hadden het ook in de tweede wereldoorlog. De zogenaamde “Zimmerwagen”.
@bmw7: Zimmerwagen? Ik denk dat je de vw schwimmwagen bedoelt. Was niet echt een succes overigens.
Titel: tot in of op?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).