Auto met 4 piepjonge inbrekers crasht na achtervolging [updated]

Auteur: , 22 Reacties

Vannacht is in het Oost-Vlaamse Berlare een auto met 4 inbrekers na een politie-achtervolging uit de bocht gevlogen. Gebeurt wel vaker helaas, maar het meest opmerkelijke is hier de leeftijd van de daders/slachtoffers: de jochies waren tussen de 12 en 14 jaar oud.

Wat een boefjes...

De vier liepen tegen de lamp toen ze geflitst werden en met hoge snelheid langs een politie-controlepost reden. Deze was ingericht in het kader van een veiligheidsactie.

Na een korte achtervolging reden de jongens een sloot in. Zij luisterden overigens niet naar de namen Peer, Nick en Jeffke, maar waarschijnlijk naar Mihai, Gheorghe en Nicolai, want deze jonge avonturiers zijn afkomstig uit EU-lidstaat Roemenië. In de auto werd de buit aangetroffen van een inbraak die de boefjes even daarvoor hadden gepleegd. Binnenkort mogen ze zich naar de jeugdrechter begeven voor een tik op de vingers en een vermanend ‘foei, nooit meer doen hè?’

Je zou verwachten dat wie zich als een volwassen kerel gedraagt ook als een volwassen kerel gestraft kan worden, maar dat is natuurlijk niet zo. Eén van de vier jongens mag overigens iets langer in het ziekenhuis blijven, hij raakte zwaargewond. Voor de kosten van zijn ziekenhuisbehandeling zal zijn verzekeraar wel opdraai.. oh, wacht…

Astra op zijn kant

De jongens verblijven normaliter in een woonwagenpark rond Charleroi, en waren volgens de Belgische media bekend bij de politie. Naar eigen zeggen reden ze alleen maar naar een vriendinnetje in Brussel, en hebben ze met de woninginbraak niets te maken. De Astra waarmee ze reden ligt redelijk in de kreukels, zoals je hier kunt zien.

Update: Hoewel de jongens verklaarden tussen de 11 en 14 te zijn, wijzen botscans uit dat ze allemaal ouder dan 14 zijn. Minderjarig schijnen ze echter nog wel te zijn.
Update 2: Een van hen is meerderjarig, de anderen zijn waarschijnlijk ergens tussen de 14 en 16.22 reacties

De jeugd van tegenwoordig…
Hun ouders zullen trots op ze zijn… Oh wacht, natuurlijk niet, dat zijn vast hardwerkende burgers die alleen naar een pinautomaat gaan om te pinnen…
Hadde ze er maar wat slechter vanaf gekomen
De jeugd van tegenwoordig hé…
Zo jong leren ze al inbreken in het Oostblok.De Astra hadden ze zeker eerlijk gekocht?haha.
Kleine dwaasjes…
Het is Roma-crapuul, op die leeftijd zijn die al veel volwassen (iets zoals honden- en kattenjaren)… Daar betalen wij voor.
@9114life: uit de bot-scan blijkt dat de crapuleuze jeugdigen iets ouder zijn dan dat ze vertelden aan de flikken :) 14+, allemaal!
Hoe haal je zoiets in je hoofd?, en als het al was gelukt komen ze niet van de auto af.. wie koopf nou een auto van een 14 jarige..
Tja, jong geleerd is oud gedaan.
Om met Elio di Rupo’s woorden te spreken: “Alles kaat koed”

Binnenkort de grenzen helemaal open voor dat schorem, hiep hoi. Gaat nog een feestje worden. Geef Frankrijk groot gelijk dat ze de Roma hun land uitflikkeren.
Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er iemand van het ‘Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding’ komt vertellen dat het niet de schuld van de olijke snuiters is, maar van de maatschappij.
Op de grens va het toelaatbare af. (dit voor de moraalridders)
Deze kinderen worden er bewust op uitgestuurd door de familie, omdat de straffen voor hen veel milder zijn.
Echt waar.
@desjonnies: Klopt helemaal, een paar jaar terug was er hier een inbraakgolf, allemaal gepleegd door minderjarigen.

En zij die hier racistische praat verkopen: autochtoon crapuul komt zeker even vaak voor, dus laten we ons richten op de individuele personen en niet op de bevolkingsgroep, kthxbai.
Ps: Die lieverdjes waren op weg van Charleroi naar Brussel (om een vriendinnetje te bezoeken) en werden in Berlare betrapt.. Even verduidelijken naar de Nederlandse geografie; Ze waren dus op weg van Rotterdam naar Amsterdam, maar werden in Den Helder betrapt … Tja, Roma-zigeuners, … het reizen zit je in het bloed zeker ?
In de krant stond “boefjes”… Wie zoiets uithaalt is geen boefje maar aspirant beroepscrimineel.
Kut buitenlanders ook altijd. Grutjes, wat zeg ik nu!
Er is een bot-scan gedaan op onze ondeugende jeugdigen, en daaruit blijkt dat ze allemaal ouder zijn dan 14 jaar. Die 12 – 14 jaar hadden ze zelf opgegeven aan de politie, en oh verrassing, dat bleek niet te kloppen! Gelukkig betekent dit dus wel ze harder aangepakt kunnen worden. Misschien dat het ooit nog wat wordt met het belgische rechtssysteem.
Leuk he die open grenzen……
Bereid je maar alvast voor;
Zodra op 31 december de klok 12u slaat komt er een stortvloed aan Roemenen en Bulgaren Europa binnen gevallen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).