Autoblog video: BMW i3 op topsnelheid in Amsterdam

Auteur: , 34 Reacties

Hoor die elektromotor gillen dan!

BMW i3 topsnelheid

De BMW i3 is weliswaar gelimiteerd op een topsnelheid van 150 km/u, maar dat weerhoudt onze eigen Wouter er niet van om deze elektrische stadsauto eens flink op het stroompedaal te trappen.

Vandaag vond in onze hoofdstad de wereldwijde lancering plaats van de i3, uiteraard waren wij ook van de partij. Een volledige rijtest volgt nog, maar voor nu hebben we alvast een lekker voorproefje.

Ben jij dus benieuwd hoe snel je in de i3 vanuit stilstand naar 150 km/u sprint? Bekijk dan de video!34 reacties

het nieuwe revven, kloink kloink…
@tunefuldjmike: hmmm ik vind hem steeds mooier en mooier worden
@r32turbo: iedereen heeft zn slechte punten
Dat gaat anders best rap naar zijn top.
Lijkt mij meer dan snel genoeg voor in en om de grote stad.
@tupperware: nou ik woon zelf ook in amsterdam waar ik regelmatig 140/150 km per uur rijd kan gewoon zonder gevaar voor anderen te zijn soms wil ik dan wel de extra power hebben om lekker door te rijden maar is er helaas niet (renault Clio 1.5Dci 65pk) denk erover na om een seat ibiza FR 2005 te kopen diesel zuinig en 130pk! met een lekker pijpje!
“Thunderbirds are go!”

Maar zonder dollen, ik vind het best een guitig karretje. Snap de ophef over de vmax ook niet echt, hier halen we die toch amper en als stadswagen is het weer eens een verfrissend ding.
Als het budget en de behoefte er ooit waren zou ik ‘m halen.
@vondeyck: nou spreek ik natuurlijk voor mezelf, maar ik rij regelmatig 150, en ik wil wel is zien hoe lang dit ding het volhoudt! Gok 70km..
@lambo4all: Ik niet. Ik zou het wel willen maar na 1 jaar rijbewijs hebben 1300 euro lichter te zijn was ik wel klaar met harder rijden dan toegestaan. (Heb ‘m inmiddels mogen verlengen dus het is al even geleden) Dat wil niet zeggen dat ik zit te trutten op de snelweg, ik rijd geregeld harder dan 120/130 maar 150 overschrijd ik enkel als ik in het buitenland rijd. Laat ik laatsgenoemd nou amper doen, zie ik geen reden om een auto aan te schaffen die harder gaat dan 150.

Mijn huidige mobiel kapt er al mee (mits voor de wind en heuvelafwaards) bij 130 dus wellicht ben ik wat gewend.
@vondeyck: Hier in Friesland tik ik de 250km/u nog wel eens aan op de A31…
@frankel: Daar kan het dan ook. Hier in de randstad kan dat enkel ’s nachts of, als je geluk hebt, rond lunchtijd. Dan nog staan hier zoveel flitsers of trajectcontroles dat het niet meer leuk is om hard te rijden, wat dat betreft voel ik me gezegend met een auto die de vmax in Nederland voor 90% van de tijd niet eens haalt.
@vondeyck: Woon dan ook in Venlo; binnen 5 minuten trut ik tussen die fantastische Duitsers.
@frankel: Groot gelijk, liefst zsm van die A31 af terug in de bewoonde wereld!
@lambo4all: wou ik net zeggen. Ik rijd dagelijks 160 van en naar mijn werk. En als ik gehaast ben rond de 200. Met een dure BMW maar 150 kunnen rijden vind ik maar triest.
Wat een machtig geluid!
Deze jet engine sound in je wagen klinkt toch veel beter dan dat ouderwetse gebrom van zo’n lomp en zwaar 6-cilinderblok, dat ook nog eerst op toeren gejaagd moet worden wil het een beetje koppel leveren.
@alcantara: Alleen het boodschappenwagentje is dan weer om te huilen. Zo’n blok met meer vermogen in een eckte BMW graag.
@alcantara: Ben je nou aan het trollen? Jij had toch een 323ci (dat is een zes in lijn)?
@bsxc2: Ja klopt, waarschijnlijk wordt de volgende ook weer een 6 cilinder. Dat het beter klinkt is overdreven, maar ben geen tegenstander van de elektromotoren. Zie de dragrace waarbij de Tesla Model S wint van een M5, meer vermogen en koppel kan ik alleen maar toejuichen. Dan maar geen zescilinder roffel.
@alcantara: Precies. Nu nog een echte range en ik ben voor.
Het enige dat ik doe met auto’s is lange afstanden rijden dus ben nog niet om maar ik vind de ontwikkelingen daaromtrent wel mooi.

Afgezien van het rustige gesnor met de 2CV als “tourauto” uiteraard. Dat lompe gepruttel van die 2-cilinder boxermotor doet me toch elke keer weer goed.
@vondeyck: i3 is gewoon met range extender te bestellen toch? Leuk wagentje!

En de 2CV is uiteraard ook leuk!
@lohran: Zeker leuk! Al staat ie in de winter vooral stil, tenzij het topweer is. Het blijft echter leuk om met zo’n oud ding te rijden.

Met range extender druist wat mij betreft dan weer in tegen het principe dus daar ben ik niet zo voor maar ik vind het wel leuk om te zien dat een fabrikant 1: een gedurfd model op de markt brengt en 2: bezig is met alternatieven voor de brandstofmotoren. We moeten er nu eenmaal aan geloven en ik zie het puur als een stap in de goede richting. We zijn er nog niet maar dat komt wel.
@alcantara: zie daarna een ongeluk van een M5 en een Model S
Zet er dan tenminste van die mooie bmw tellertjes in!
Brute Citroen rimz yo.
Zie ik nou 150 waar je 30 mag?
Maar waarom dan begrenzen (op 150)? Ding kan makkelijk 200 halen en dat lijkt me voor Duitsers nog wel relevant.
Dat klinkt precies als mijn stofzuiger zo.
lijkt als een tram die vertrekt aan zen halte!
Er zijn genoeg “stads”auto’s die de 150 met moeite halen en als die het al halen de rit zodanig oncomfortabel wordt dat je liefst zo snel mogelijk de gaspedaal loslaat. (dus zo goed als het volledige A segment en een kwart van het B segment)
Lijkt mij dus geen punt.
De enkelingen hier die beweren regelmatig boven de invorderingsgrens rond te toeren tijdens de spits zijn echte dinosaurussen en markt-technisch niet interessant.
De mensen die houden van auto rijden (en daar heeft snelheid niets mee te maken) die kijken sowieso niet naar een i3 maar kiezen voor een pretmachine, al was het maar voor in het weekend.
@roadrebel123d: True that.
Vind het een veel te dure en lelijke brommobiel…
Wat een ongelofelijk lelijk ding is het toch..
Snap er weinig van, eerst vond ik het echt een oerlelijk apparaat en nu begin ik het zowaar best een leuk karretje te vinden…
Alle medewerkers van Google Amsterdam hadden er al in gereden, niks Nederlandse primeur…(zie ook mijn spots)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).