Belgische trajectcontrole herkent persoonlijk kenteken niet

Auteur: , 22 Reacties

In België kan je nog een gepersonaliseerde nummerplaat bestellen. En we hebben nu de ultieme reden voor je om dat te doen!

Gratis te hard rijden bij trajectcontroles voor deze snackbareigenaar!

Er is namelijk gebleken dat de gepersonaliseerde nummerplaten (ook wel “vanity plates” genoemd) niet herkend worden door de Belgische trajectcontroles in Vlaanderen. En dat terwijl de Belgen juist met beter te flitsen kentekens bezig waren. De Belgische overheid en minister Jan Jambon geven toe dat de speciale ANPR camera’s die worden gebruikt bij trajectcontroles en op invalswegen naar steden de kentekens inderdaad niet herkennen.

Het AWV (Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer) bevestigt het probleem ook, en geeft aan dat de camera’s zo snel mogelijk worden aangepast zodat de gepersonaliseerde platen wel weer vastgelegd en bestraft kunnen worden.

Op dit moment schijnen er echter zo’n 10.000 mensen met een vanity plate rond te rijden in België. Het kost je wel een kleine investering om met zo’n speciaal kenteken te mogen rijden, maar dat is natuurlijk snel terugverdiend.

Met dank aan Wouter en @ttompost voor de tip! Foto van de meest Belgische kentekenplaat ooit: Autojunk22 reacties

Groot Britannië had hetzelfde probleem destijds. Gewoon een kwestie van kinderschoenen.
Kijk, dan wordt 1000eu voor n kenteken ineens een ander verhaal
Echt een Belgen actie weer
@mastemaker: wat dat betreft zijn wij hier verwend, alles loopt hier gesmeerd dankzij onze capabele bewindslieden.
Herkennen de trajectcontroles Nederlandse kentekens wel dan?
@ziekegeest: Ja, de camera’s zijn voorgeprogrammeerd om tientallen standaard combinaties te herkennen.

Als ze gewoon lukraak elke lettercombinatie herkennen, zouden de camera’s ook reclameopdrukken en dergelijke als nummerplaat aanschouwen, waardoor het geheel nog onbetrouwbaarder wordt dan vandaag.
@rubentheys: maar de Belgische kentekens mogen lukraak eendere welke letterreeks gebruiken… Dus worden zijn dan ook niet in Nederland beboet?
Kijk eens aan, heerlijk dit soort nieuws!
Doet me denken aan Eddy Wally .filmpje op YouTube . Wow .. Tjoeptjoep .. Tegnelogelie .. Maakt niet uit hoor belgies .. NL past wel weer bij ..
Ligt dat aan de camera’s of aan de software? Ze gebruiken het zelfde lettertype mag ik aannemen? Trouwens, ik kom net terug uit België, wat een kut wegen hebben ze daar toch, elke keer weer een aanslag op je wielen en ophanging.
@marinepower: Ik neem aan de software, de letters zijn hetzelfde. Maar als dit al niet werkt, wat dan met de oude nummerplaten?
@marinepower: hopelijk investeren ze de boetes idd in het wegdek. Zodra je bij Breda de grens over gaat ga je de trap op….
Geloof er niets van, cijfers en letters blijven cijfers en letters!
@mars: het gaat ook om de combinatie. Hier in Nederland moesten alle traject controles worden aangepast toen we die nieuwe combinaties kregen op ons nummerbord. Is denk ik gewoon iets met een software update maar toch
Ik wist niet eens dat ze trajectcontroles in België hebben, waar dan??
@parker: dat is een schuilnaam. Eigenlijk zijn het camera’s die kijken of je op de Belgische wegen over de 100 km per uur kan rijden. Is dit het geval dan krijg je een taartje thuis gestuurd
@keeper1: heerlijk toch die grappen over de belgische wegen maar in belgië is een van de meeste verkochte wagens een bmw 3 serie en in nederland een kia picanto of zo dus dan weet ik het wel…
@leeno:

ik ook, want met die k*twegen zou je verwachten dat deBelg verstandig zou zijn en zich zo’n comfortabele Citroën zou aanschaffen waar wel behoorlijke vering onder zit.

Vandaar dat die Belgen altijd een kwartier staan te shaken als ze uit hun BMW zijn gestapt.

Trouwens ‘verkochte ‘ = verhuurde wagen………
@desjonnies: dat laatste klopt zeer zeker in België.. In tegenstelling tot waar daar vroeger zelden geleend werd voor dit soort slechte investeringen.. Behoort dit momenteel tot de normaalste zaak van de wereld..
En zo gaat dat daar net zo op de huizenmarkt.. Blijkbaar hebben ze niet van de zeepbel geleerd welke in Nederland is geëxplodeerd..
@leeno: je moet niet vergeten dat dat komt omdat er massaal veel leasewagens rijden. Moest de leasewagen niet bestaan reden er in Belgie nog steeds oude barrels rond of auto’s met grijs kenteken (lichte vracht genaamd in Belgie) omdat deze fiscaal vriendelijk zijn.
Die nummerplaat op die foto, die zou ik zeker ook willen hebben, nix beter dan zo’n zalig Belgisch frietkot met van die zachte zure mayonaise op de Frieten (geen Patat, neen Frieten !)
En ’s winters stoofvlees.
En de’n Cervela worst zulle,

Nix mis mee !
Zo word het geld wat België verdient aan die kentekens weer weggetrokken door het niet lezen van deze platen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).